100% rozrywki

• 9 Odpowiedzi
  • 2927 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

100% rozrywki
« dnia: Grudzień 15, 2009, 16:17:42 »
Witam, niedługo dostane telefon Toshibe G900. Jestem zielony w użytkowaniu tego typów telefonów.

Chciałbym uzyskać z niego 100% rozrywki tj. wszelkie emulatory do gier, odtwarzania filmów, korzystanie z WiFi.

Moglibyście mi polecić jakie romy,programy i usprawniacze zainstalować? Czytałem również o XGuru, ponoć działa to tak, że gdybym nie potrzebował całego proca, mógłbym zmniejszyć taktowanie i cieszyć się dłuższą żywotnością baterii.

Z góry dziękuje.

*

Offline Aspic

• *
  • 76
    • kLiK
  • Sprzęt: Toshiba_G900 Samsung_Wave_GT-S8500 Samsung_Note_II
Odp: 100% rozrywki
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 15, 2009, 16:34:01 »
Moim zdaniem najlepiej po wgrywać sobie różne rodzaje ROM-ów by samemu zobaczyć jaki będzie nam odpowiadał w nie których jest już program XGuru. Co do filmów chyba najlepszy jest  TCPMP bynajmniej dla mnie. Do wi-fi nie używam żadnego dodatkowego programu, ponieważ korzystam z internetu po przez GPRS.
... Ciąg dalszy nastąpi... B)

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 15, 2009, 16:40:23 »
Czytaj, szukaj i nie zadawaj glupich pytan. :wink:
Wszystko jest na forum, wystarczy troche dobrej woli.
BTW tosia to nie telefon.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2009, 16:46:16 »
nie rozumiem zadawania pytań tego typu przed posiądnięciem urządzenia, a już po jego zakupie...  :-? mogłeś pytać przed zakupem, bo na Tosi zabardzo sobie nie poemulujesz  :P PSX działa jakby chciało a nie mogło, nes jako tako, a gba odpaliłem raz i wywaliłem cholerstwo  :-|. a skoro już Tosię zakupiłeś, bądź- jak mówisz- wiesz, że dostaniesz, to poczekaj na nią i sam się przekonaj co na niej można zdziałać.
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 15, 2009, 16:47:35 »
Czytaj, szukaj i nie zadawaj glupich pytan. :wink:
Wszystko jest na forum, wystarczy troche dobrej woli.
BTW tosia to nie telefon.

w każdej ze swojej 927 wiadomości pisaleś to samo?

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 15, 2009, 16:50:56 »
Nie, ale zdarzylo mi sie juz takie rzeczy pisac.
Na forum to wszystko bylo i wystarczy poszukac, przy okazji dowiesz sie wielu innych rzeczy.
Na poczatek zainstaluj rom C&C od globalbusa, w nim jest wiekszosc niezbednych programow.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline Aspic

• *
  • 76
    • kLiK
  • Sprzęt: Toshiba_G900 Samsung_Wave_GT-S8500 Samsung_Note_II
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 15, 2009, 16:56:36 »
Bacao ma rację  :ok:

Szukajcie a znajdziecie te forum jest obfite    B)

Ja tym sposobem między innymi nauczyłem się zmieniać ROM i znalazłem program do odpalania filmów w formacie .avi   :proud:
... Ciąg dalszy nastąpi... B)

*

Offline Uploadertix

• *
  • 93
  • ..::Extreme user::..
  • Sprzęt: i5700 (spica)
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 15, 2009, 17:00:19 »
Fatal, ja zanim kupiłem pda to przez miesiąc czytałem ten dział w wolnych chwilach, żeby wiedzieć dosłownie wszystko co mnie interesuje. Tobie też to polecam, zamiast zakładania kretyńskich tematów, bo wszystko o co pytasz zostało spisane.

PS: Jeśli potrzebujesz "telefonu" do rozrywki, to weź i sprzedaj tą tośkę, od razu jak ją dostaniesz. Niestety większość rzeczy albo muli, albo działa nie tak, albo trzeba kombinować i konfigurować - a skoro Tobie się nie chce nawet poczytać forum, to telefon z WM jest nie dla Ciebie. Weź lepiej iphone kup, to jest zabawka do grania i takich tam :)
Były: kilka "niepda", Motorola a925, Toshiba G900, SE Xperia X1
Jest: Samsung i5700

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 15, 2009, 17:05:23 »
Nie spinajcie się tylko jak nie odpowiadacie na pytanie, nie odpowiadajcie w ogóle.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 15, 2009, 19:40:58 »
@ Fatal

W tym dziale jest 30264 wiadomości w 1747 wątkach. Nie możesz wymagać, by za każdym razem kiedy ktoś kupi lub zamierza kupić G900, tworzyć nowy wątek, z tymi samymi lub podobnymi pytaniami, tylko dlatego, że temu komuś nie starcza cierpliwości, aby przeczesać wiadomości w dziale.
Jeśli nie przeczytasz wystarczająco dużo, to możesz kupić niewłaściwy dla swoich potrzeb model, wadliwy egzemplarz, wybrać zły ROM i niepotrzebne oprogramowanie. Słowem - nie będziesz zadowolony.
Przy takiej ilości wpisów prawdopodobieństwo, że odpowiedź na nurtujące Cię pytania została już udzielona jest niemal 100%.

Nie dziw się także, że stałych bywalców forum w tutejszym dziale irytują stale te same zadawane pytania, nie starcza już im ochoty na udzielanie wciąż tych samych odpowiedzi. Jest tak na każdym forum, w każdym zbiorowisku ludzkim.

Zatem wątek zamykam i zachęcam do lektury wcześniejszych wpisów.  :ok: