Zdjecia z aparatu toshiby g900

• 13 Odpowiedzi
  • 1469 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zdjecia z aparatu toshiby g900
« dnia: Wrzesień 19, 2008, 23:55:28 »
Witam,

czy moglby ktos umiescic probne zdjecie fragmentu drukowanego tekstu zrobionego przez aparat toshiby g900? przymierzam się do kupna tego pda, a z tego co czytalem to optyka w aparacie nie jest najlepsza. Ewentualnie macie jakies namiary na jakas strone z fotkami zrobionymi przy uzyciu tego sprzetu?

Thanks from the Mountains

*

Offline herbata z rumem

• *
  • 96
  • Sprzęt: Toshiba G900, Nokia E51, Samsung Z720
Odp: Zdjecia z aparatu toshiby g900
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 20, 2008, 11:24:01 »
bez dodatkowego oświetlenia

z dodatkowym oświetleniem

Mam wgrane enhanced G900 camera settings ale jakoś super nie jest. Zdjęcie strony było robione na biurku przy oknie więc z dobrym oświetleniem. Jeśli chciałbyś zrobić zdjęcie jakiejś tablicy z ogłoszeniami ( np. na uczelni ) to już miernie to wychodzi, ale na upartego da się to odczytać.

"Przeleciałem" jeszcze te zdjęcia FineReaderem tak z ciekawości. Są do niczego program nie rozpoznał nawet jednej literki, no ale w końcu chyba nikt nie wymaga od PDA żeby sobie dobrze radził z takim czymś. Ciekawe jak wypada aparat w Diamondzie lub nowym HD.

Zrobiłem jeszcze zdjęcia w mniejszej rozdzielczości czyli 1290x960 i co dziwne wyglądają lepiej, literki są bardziej czytelne

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2008, 12:00:02 wysłana przez herbata z rumem »

*

Offline y37

• 355
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 20, 2008, 11:59:39 »
zapomniałem wczoraj wrzucić, kilka rozmiarów czcionki

było: toshiba g900, htc wizard, nec mobilepro 900c, nokia e61, htc g1, iphone 3g,nokia n95,x10 mini pro,htc tynt II, htc g1, bb 9780

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 20, 2008, 19:08:23 »
bez dodatkowego oświetlenia
z dodatkowym oświetleniem

Pierwsze 2 zdjecia wygladaja na ruszone. I dlatego sa slabo czytelne. Widac swiatla bylo jednak za malo (duzy czas naswietlania).
Ostatnio musialem wykorzystac Toske wlasnie do robienia zdjec dokumentow. Sprawdza sie niezle, ale musi byc duzo swiatla i trzeba miec stabilna reke. Poza tym zauwazylem (rowniez i na Twoich przykladach), ze z prawej strony zdjecie jest wyraznie mniej ostre, ciekawe dlaczego.

*

Offline herbata z rumem

• *
  • 96
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 20, 2008, 21:09:19 »
Nie mam pojęcia dlaczego było mniej ostre. Może dlatego że niedaleko stoi telewizor ???? :O ale się nie znam, chociaż innego powodu nie widzę. Co do drgającej ręki to na obu rozdzielczościach tak samo mi drgała :). Dziś nic nie piłem może to dlatego :P. Jeśli ktoś ma pewną rękę to plus dla niego.

Co do światła to było naprawdę jasno (duże okno + przeszklone drzwi balkonowe)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 20, 2008, 21:47:00 »
optyka w żadnym PDA nie jest dobra

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 21, 2008, 00:35:43 »
Nie mam pojęcia dlaczego było mniej ostre. Może dlatego że niedaleko stoi telewizor ????
Chodzilo mi o to, ze moja Toska tez robi mniej ostre zdjecia z prawej strony. To pewnie jakas wada konstrukcyjna wszystkich modeli, bo wczesniej myslalem, ze tylko moja tak ma. Kiepska optyka.

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 22, 2008, 00:24:19 »
Dzięki za zdjecia. Mimo, ze to nie aparat cyfrowy to spodziewalem troche lepszej jakosci. Musze jeszcze przemyslec, czy ten aparat jest mi az tak potrzebny.

PS. farmakologia, c++ ... no, no... jeszcze sie semestr nie zaczal, a juz sie ucza ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 23, 2008, 17:49:25 »
Wiecie może jak się ma sprawa odnośnie ustawień w katalogu hklm/software/microsoft/pictures/camera... Czy tamtejsze ustawienia wnoszą coś do jakości filmów i zdjęc na tośce? Zmieniałem je i nie zauważyłem różnicy.

*

Offline herbata z rumem

• *
  • 96
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 23, 2008, 18:59:11 »
Ja wgrałem tylko jakieś gotowe ustawienia które są gdzieś tu na forum i jak na razie to zauważyłem tylko to że zdjęcia się jakby szybciej "robią" tzn nie muszę tyle czekać aż się zapiszą lecz trwa to i tak strasznie długo ( jak osoba która idzie jest "po lewej stronie ekranu w landscape, w momencie zrobienia zdjęcia, to po zapisaniu jest już lekko ponad połową ekranu )

PS co do uczenia to niestety się jeszcze nie uczę ;) ... ale powinienem :(

*

Offline pawel_71

• 820
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 24, 2008, 00:07:12 »
Wiecie może jak się ma sprawa odnośnie ustawień w katalogu hklm/software/microsoft/pictures/camera... Czy tamtejsze ustawienia wnoszą coś do jakości filmów i zdjęc na tośce? Zmieniałem je i nie zauważyłem różnicy.
Byl juz o tym watek na forum, poszukaj.

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 30, 2008, 16:37:15 »
Przeszukałem całe forum i nioc nie znalazłem na temat mojego zapytania. Możecie mnie oświecic gdzie ewentualnie moge czegoś sie dowiedziec?

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 30, 2008, 17:09:53 »
Właściwie te ustawienia w rejestrze dają dodatkowe rozdzielczości i jakieś tam tryby nagrywania.
Jakość zdjęć się polepsza jak ustawisz tryb nocny czy jakoś podobnie - Paweł o tym pisał. Do szukania forum wykorzystaj google - wpisuj dodatkowo + pdaclub bo ta wyszukiwarka na forum jest IMHO beznadziejna.

*

Offline pawel_71

• 820
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 30, 2008, 18:11:00 »
Jakos (kolorystyke) zdjec poprawia ustawianie trybu indoor. A dodatkowe tryby video tez latwo znajdziesz na forum. Nawet recznie przegladajac liste tematow.