G900 początek

• 20 Odpowiedzi
  • 2950 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

G900 początek
« dnia: Maj 15, 2009, 14:56:18 »
Witam jestem tu nowy więc jeżeli był już taki post to prosze o wskazanie go ;)
Otóż mam problem poniewaz nie mam programu Getting Started i nie mogę się podłączyć pod komputer jeżeli ktoś ma jakieś linki do niego sito proszę o link ;)
Kolejne pytanie to jak sie blokuje g900 na wm6.1 i jak sie korzysta z tego czytnika lini  papilarnych ?

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: G900 początek
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2009, 15:28:50 »
Czytnik działa na fabrycznym Na modowanych romach już nie.
Potrzebujesz Active Sync a nie getting started  :P

*

Offline PdaMen

• 23
  • Sprzęt: Tośka G900 6.1
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2009, 15:30:30 »
czyli na żadnym innym romie nie działa czytnik;/\|
?>>
...Tośka G900 Obecnie...Nigdy nie wiadomo co się zdarzy w moim przypadku...:)

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2009, 16:12:18 »
Działa na orginalnym :wink: Użyj szukajki na pewno znajdziesz jak odpalić czytnik :)

*

Offline saknis

• 696
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 15, 2009, 19:17:00 »
No na 6.1 nie znajdzie w szukajce jak odpalić ;)

Blokujesz poprzez tapnięcie zablokuj urzadzenie - włączysz to na Todayu poprzez -Ustawienia - Today - Elementy - Blokada urzadzenia ;)

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 15, 2009, 19:56:26 »
Taki maly OT: co wy na stworzenie watku do zadawania takich pytan? W dziale Diamond bylo cos takiego, ale w koncu zostalo zamkniete dlatego ze na kazdej stronie powtarzaly sie takie same pytania. Mysle ze pozniej dzieki takiemu watkowi mozna by rozbudowac FAQ, chyba ze myslicie ze jego los bylby taki sam jak tego w dziale o diamond. Jesli jest to dobry pomysl moe taki watek zalozyc, a pozniej ewentualnie pomoc w rozbudowie faq.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 16, 2009, 06:06:48 »
Masz na myśli pytania poczatkujących? No właściwie to racja z tym konstruowaniem FAQ na podstawie wątku. Z powtarzaniem można sobie też poradzić - jakcoś faktycznie już było ( bez zahaczania o nowe zagadnienia ) to udzielamy pomocy autorowi pytania ( np dając odsyłacz ) i np. po 2 dniach usuwamy.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 16, 2009, 16:27:12 »
Mozna by tez w przypadku powazniejszego problemu wydzielic watek. To co, zrobic taki watek?
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline Elric

• *
  • 86
  • Sprzęt: Toshiba G900 krótko, bez zdrobnień
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 16, 2009, 17:25:07 »
Heh najlepiej jakby miba przykleił jeszcze :P Chociaż z drugiej strony wątek się nie zakopie z powodu dużej ilości pytań :P

*

Offline czimu

• 19
  • Sprzęt: tośka G900
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 16, 2009, 21:21:09 »
To ja od razu zadam pytanie tu. Szukam odtwarzacza mp3 ktory po zablokowaniu ekranu wygasi go i zablokuje przyciski zeby nie wlaczaly podswietlenia zebym mogl wrzucic toske do kieszeni bez obawy ze cos sie nacisnie, przeskoczy piosenka, czy bedzie swiecila bez potrzeby. Jezdze motocyklem i kazde wyjecie toski i ustawianie od nowa jest dosc uciazliwe, ze o zrzeraniu baterii przez podswietlenie nie wspomne.

*

Offline kkj

• *
  • 69
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 16, 2009, 22:15:07 »
Nie trzeba nic szukać... Jest GSPlayer!
A tak w ogóle to nie zdałeś pytania... :P

*

Offline saknis

• 696
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 17, 2009, 00:14:21 »
Albo TCPMP ;)

*

koldasz

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 17, 2009, 05:12:24 »
To ja od razu zadam pytanie tu. Szukam odtwarzacza mp3 ktory po zablokowaniu ekranu wygasi go i zablokuje przyciski zeby nie wlaczaly podswietlenia zebym mogl wrzucic toske do kieszeni bez obawy ze cos sie nacisnie, przeskoczy piosenka, czy bedzie swiecila bez potrzeby. Jezdze motocyklem i kazde wyjecie toski i ustawianie od nowa jest dosc uciazliwe, ze o zrzeraniu baterii przez podswietlenie nie wspomne.

A mnie się ciśnie na usta:
Po co się katować dzwiękiem z Tośki , ani dobry, ani głośny.
Kup sobie lepiej jakiś odtwarzacz z uznanej marki.
Głośniejszy będzie, lepiej grający a i czas odtwarzania będzie o wiele, wiele dłuższy. I do szczęścia, poza IPodami, praktycznie zawsze jest radio :E

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 17, 2009, 09:18:40 »
Dzwiek z tosi mozna zmienic na tyle zeby byl znosny, a jesli ktos nie jest melomanem powinno mu to wystarczyc. A kupno odtwarzacza mp3 po kupieniu PDA ktore teoretycznie jest urzadzeniem "wszystko w jednym" jak dla mnie troche mija sie z celem. Chyba ze ktos naprawde wymaga dobrego dzwieku, ale wydaje mi sie ze wtedy lepiej sprawdza sie monitory odsluchowe niz sluchawki.

Edit:
Jaki miba sie zgodzi stworze taki watek. Odrazu mozna by do niego przeniesc czesci OT ktory sie tu zrobil.
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2009, 09:44:27 wysłana przez Bacao »

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 17, 2009, 11:27:06 »
Bacao: oczywiście zacznij watek - wpisz jakieś zasady sensowne w pierwszy post żeby bałaganu na starcie Ci nie porobili. Podepnę go od razu
Co dasz na tytuł? "Prawie głupie pytwania" ? :E

« Odpowiedź #15 dnia: Maj 17, 2009, 23:30:38 »
Generalnie to nie wiem kto projektował oprogramowanie sterujące czytnikiem linii, ale chyba był po kłótni z żoną i szefem i pracował na trzeciej zmianie...

Zanim odpale program który bada paluchy i przeskanuje któryś coby sobie tcpmp odpalić to w tym czasie mógłbym już z dobre 5-6 razy odpalić do jednym tapniecięm w ekran... SIC!!!
Kwestia blokowania, żena... powinno się dać normalnie rozsunąć klawirkę i jednym myźnięciem palca tosie odblokować a nie jakieś kombinacje :S Jako mysz, też licho się spisuje bo powinno być widać kursorek i powinno się sterować czytnikiem podobnie jak minidotykiem w Omni...

Moje zdanie na temat czytnika linii?? Wolałbym zamias niego GPS... Bo czytnik to zbędny bajer...

Ja w jego działaniu dodałbym np. jeszcze blokowane katalogi i na ten przykład część "zakazaną" katalogów otwierało by się muśnięciem palucha... Któraś z tosi o ile dobrze pamiętam ma czytnik z boku obudowy... też lepsze rozwiązanie...

Aha i czemu u licha jeśli jest czytnik i tworzy sobie obraz palucha nie mogę go sobie oblookać??

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 18, 2009, 06:06:16 »
Jak masz zazdrosną partnerkę to czytnik może się przydać.  :P Ale działający ( wieć mówimy o fabrycznym romie )

*

Offline karolkarol

• **
  • 154
  • Sprzęt: Magic + 1005HA
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 18, 2009, 08:48:09 »
Na 6.1 F&C od mike'a też działa. Można dzięki niemu sterować i otwierać programy.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 18, 2009, 09:51:52 »
Sterowac jako kursorem mozna na kazdym romie. Ale tylko na fabrycznym mozna uzyc go do blokady.

*

Offline czimu

• 19
  • Sprzęt: tośka G900
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 18, 2009, 10:11:07 »
Albo TCPMP ;)

Nie mam pojęcia jak zablokować i wygasić w tym programie ekran  :S

Nie trzeba nic szukać... Jest GSPlayer!
A tak w ogóle to nie zdałeś pytania... :P

GSplayer rox  :ok: po przypisaniu przycisków od kontaktów i wiadomosci do wygaszania ekranu. Pytanie było barrdzo subtelnie ukryte. :P

A kupno odtwarzacza mp3 po kupieniu PDA ktore teoretycznie jest urzadzeniem "wszystko w jednym" jak dla mnie troche mija sie z celem.

Dokładnie o to mi chodzi wolę nosić jeden pustak, niż 5 cegieł.

Jeżeli chodzi o sterowanie dotykiem to często używam do przeglądania internetu gdy w drugiej ręce trzymam coś do picia. Do tego wystarczy. Więcej nie trzeba.

*

Offline saknis

• 696
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 18, 2009, 13:53:44 »
Albo TCPMP ;)

Nie mam pojęcia jak zablokować i wygasić w tym programie ekran  :S

W opcjach sobie przypisujesz klawisze do danej funkcji, wgaszanie ekranu było jakoś na końcu ;)