g900 nie laduje z usb!!

• 6 Odpowiedzi
  • 1346 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sno

• *
  • 82
g900 nie laduje z usb!!
« dnia: Grudzień 10, 2009, 08:21:15 »
witam. wlasnie sie obudzilem - zaspalem na uczelnie, poniewaz moja g900 byla calkowicie rozladowana pomimo iz podlaczylem ja do usb w moim komputerze. zawsze ladowalem ja przez ladowarke ale zostawilem ja w krakowie - jestem we wroclawiu tak ze nie mam do niej dostepu.
telefon(podlonczony do usb) probowalem wlonczyc zaswiecil sie na chwilke i sie wylaczyl tak jak by bateria byla rozladowana mimo to dioda ladowania sie nie zapalila. czy ktos ma jakis pomysl co z tym zrobic??
z gory dziekuje za wszelka pomoc.
pozdrawiam,
maciek

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
Odp: g900 nie laduje z usb!!
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2009, 16:21:43 »
sprawdz na innym porcie
na innym kablu
na ładowarce samochodowej
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline sno

• *
  • 82
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 10, 2009, 17:24:08 »
na portach sprawdzalem roznych, nawet na kilku komputerach. ladowalem tez przed chwila baterie kabelkami bezposrednio. ladowarki samochodowej nie mam :/ dziwne bo telefon na chwile sie wlancza ok 2s :/ jakies pomysly?

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 10, 2009, 17:29:50 »
zepsute USB?
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline sno

• *
  • 82
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 10, 2009, 17:32:27 »
jak kladlem sie wczoraj spac to wydaje mi sie ze tel sie ladowal przynajmniej swiecila sie dioda.. jak sie obudzilem telefon byl rozladowany... :/

*

Offline alien2

• 265
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 12, 2009, 15:51:23 »
Przejdź się po znajomych, na pewno ktoś ma ładowarkę sieciową na miniUSB. Jeżeli nie zareaguje na ładowarkę to masz uszkodzone gniazdo - daj komuś kto Ci przelutuje złącze, albo kup dodatkową ładowarkę na same baterie. Greenpeace'owcy z tym cyrkiem z RoHS nas kiedyś wykończą :(.

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 15, 2009, 14:26:31 »
sprawa wygląda prościej niż się wydaje. Jeżeli nie masz zainstalowanych sterów w systemie do tosi to Win. po zlokalizowaniu błędnego urządzenia odcina dopływ prądu na port USB(lampka się świeci bo na porcie jest napięcie).
Rozwiązaniem jest włączenie trybu "masowe urządzenie magazynujące" dzięki któremu windows widzi tosie jako pendrive i podtrzymuje prąd na porcie stale. tylko uprzedzam 500mA to max co z niego wyciągniemy więc ładowanie trochę potrwa