wgrywanie romu z karty pamieci

• 4 Odpowiedzi
  • 775 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wgrywanie romu z karty pamieci
« dnia: Listopad 23, 2009, 22:54:00 »
otoz mam pytanie
czytalem ze mozna sflashowac telefon z karty pamieci
otoz moje pytanie brzmi:
a) jak przekonwertowac rom z rezszerzeniem .nb na taki ktory nadaje sie do sflashowania przez karte
b) jak przekonwertowac rom z rezszerzeniem .nba na taki ktory nadaje sie do sflashowania przez karte
c) jak przekonwertowac rom z rezszerzeniem .dip na taki ktory nadaje sie do sflashowania przez karte
d) gdy juz mamy ten rom to jak go wgrac(lopatologiczny manual)
to chyba by bylo na tyle

ps. co do konwersji najlepiej by bylo gdyby kazdy z tych sposobow zostal w miare lopatologicznie objasniony. najlepiej by tez bylo gdyby rady udzielil ktos kto to juz robil i jest pewny ze to dziala.

ps2. czytalem juz manuale na temat konwersji romow i wgrywania ich z karty pamieci niestety jednak nie udalo mi sie tego zrobic

*

Offline Uploadertix

• *
  • 93
  • ..::Extreme user::..
  • Sprzęt: i5700 (spica)
Odp: wgrywanie romu z karty pamieci
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2009, 16:44:18 »
Temat o dokładnie takim samym tytule istnieje na forum, ba, jest tylko nieco poniżej pod Twoim... Tak ciężko się dopisać? http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=150209.0
Są tam odpowiedzi na absolutnie wszystkie Twoje wątpliwości...
Były: kilka "niepda", Motorola a925, Toshiba G900, SE Xperia X1
Jest: Samsung i5700

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2009, 17:32:32 »
tak czytalem ten temat. niestety nie ma tam nic o konwersji z formatow .nb, .nba oraz .dip na ten ktory mozna wgrac przez karte

*

Offline Uploadertix

• *
  • 93
  • ..::Extreme user::..
  • Sprzęt: i5700 (spica)
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 24, 2009, 18:06:40 »
Jak to nie ma? A czytałeś wszystkie posty? Właściwie cała dyskusja rozbija się o programik (np. dodany również przez usera @globalbus), który służy do konwersji, w dyskusji jest też podany link do tematu zewnętrznego z w/w programem. Konkretnie to ten: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=146253.msg1108648#msg1108648

Masz instrukcję wgrywania w podanym przeze mnie wcześniej temacie? Jest program do konwersji jakiegokolwiek romu do postaci akceptowalnej do wgrywania przez kartę wraz z instrukcją? Wszystko jest, więc możesz zacząć działać.
Były: kilka "niepda", Motorola a925, Toshiba G900, SE Xperia X1
Jest: Samsung i5700

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 24, 2009, 18:18:29 »
z obydwoch manuali na tym forum i kilku na innych i nie znalazlem odpowiednich narzedzi
jakbys mogl mi napisac dokladny, krok po kroku manual jak wgrac ten rom przez karte pamieci http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=131970.0
najlepiej jakbys tez dolaczyl ten rom w paczce lub program ktorym to zrobiles
z obydwoch tych tutoriali korzystalem ale niestety nie podolalem
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 22:36:03 wysłana przez ziomek007 »