Witam,
przeszukałem całe podforum o G900 i nie znalazłem podobnego pytania, więc pozwoliłem sobie założyć nowy wątek

Po pierwsze: to mój pierwszy post, więc witam wszystkich

Teraz do rzeczy:
Mam w G900 kartę SIM Blueconnect, łącze działa bez problemu, konfiguracja była prosta i intuicyjna, nazwa użytkownika, hasło, połącz... chwila mija i jest internet.
Problem, którego nie udało mi się rozwiązać dotyczy wykorzystania Tosi jako modemu do laptopa.
Czasem poza zasięgiem Wi-Fi czy operatorów stacjonarnych chciałbym skorzystać z pełnowymiarowego komputera, a PDA miało by być jedynie pośrednikiem, jednak kilka dni walczę z tym i nie mogę wybrnąć...
BT jakiego używam w laptopie to tanie rozwiązanie pod USB ze standardową aplikację BlueSoleil.
Udało mi się bez problemu sparować laptop z PDA, udało mi się też bez większych problemów skonfigurować wszystko tak, aby za pośrednictwem BT używać ActiveSync, ogólnie wszystkie operacje Lap<->PDA wykonuję za pomocą BT, nawet nie wyjąłem z opakowania kabla do synchronizacji... więc niby wszystko jest OK i wszystko po BT powinno działać...
Wcześniej jako modemu używałem komórki z BT (Motorola K1), nie było problemu, ponieważ była obsługa Dial-Up, w przypadku PDA teoretycznie wypadałoby użyć Personal Area Networking po BT i niby wszystko powinno zadziałać... ale nie działa.
Używam oczywiście programu "Udostępnianie internetu", telefon łączy się z siecią, uruchamiam PAN na komputerze, dostaję adres IP sieci prywatnej od telefonu (z puli 192.168), który powinien w tym momencie zadziałać jako router, jednak na laptopie nie mogę uzyskać połączenia z internetem, w tym czasie w telefonie normalnie mogę korzystać z netu...
Może jest ktoś kto używa podobnej kombinacji i wie jak pomóc w rozwiązaniu mojego problemu?

Pozdrawiam!
Mac...