g900 i problem z dzwonieniem

• 6 Odpowiedzi
  • 810 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

g900 i problem z dzwonieniem
« dnia: Marzec 14, 2010, 20:02:09 »
Witam,
Mój problem przedstawia się następująco...
Gdy ktoś do mnie dzwoni, wszystko jest ok, odbieram rozmawiam i git, ale gdy ja chcę do kogoś zadzwonić, wybieram numer z ksiązki, daje zadzwoń otrzymuje komunikat "trwa wyb. num." czy jakoś tak, i od razu otrzymuje automatycznie "poł zakończone 00:00". Nie ma nawet sygnału, nic poprostu tak jakby "telefon" sam kończył moje połączenie :( moze mi ktos to wytlumaczyc? dodam iz dzis robiłem Full DOC, i wgrałem ROM globalusa, C&C, ale to chyba nie ma nic do tego, bo na poprzednim romie dzialo sie to samo... nie wiem jak bylo na oryginalnym ponieważ zanim probowałem gdzieś dzwonić to go zmieniłem :( proszę o szybką pomoc.

*

Offline orzo

• 1042
Odp: g900 i problem z dzwonieniem
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2010, 21:11:49 »
otóż jest to spowodowane ustawieniami sieci (usługa CLIR). musisz ją włączyć / wyłączyć (nie pamiętam  :E- po prostu zmień stawienie) na stronie operatora. bądź rozwiązaniem jest też zmiana w ustawieniach samego telefonu (start- ustawienia- osobiste- telefon- usługi, bądź coś w podobie- ID rozmówcy- tylko osoby z listy kontaktów), ale wówczas, aby gdzieś zadzwonić musisz mieć numer w książce telefonicznej. propobowałbym więc zmianę ustawień CLIR :ok: sam się z tym niegdyś zmagałem :)
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 14, 2010, 21:21:53 »
jak bys mogl powiedziec jak to sie robi.. był bym wdzieczny.. a nawet bardzo :( jestem zielony w sprawach tego telefonu, a na dodatek za biedny żeby go zepsuc :(

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 14, 2010, 22:50:15 »
powiedzieć jak zmienić ustawienia CLIR? czy jak w menu start wejść?  :P
o stan usługi CLIR zapytaj operatora i poproś, żeby Ci włączyli / wyłączyli. i już :wink:

*

NikoPL

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 14, 2010, 23:07:27 »
a czasem CLIR to nie jest usługa, która pokazuje id dzwoniącego ?  :mysli:

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 15, 2010, 07:03:58 »
hipol: W jakiej sieci masz sim-a nie napisałeś. Standardowo to powinieneś wsadzić inne karty ( np pożyczyć na chilkę od znajomego/ej ) i przetestować co się dzieje. Wtedy wiesz czy coś z tel. nie tak, czy z ustawieniami sieci.

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 15, 2010, 09:50:41 »
a czasem CLIR to nie jest usługa, która pokazuje id dzwoniącego ?  :mysli:
nie wiedziałem właśnie czy to trzeba włączyć, czy wyłączyć :P ale powinno pomóc. :ok: