G900 i android

• 14 Odpowiedzi
  • 2462 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline prsto97

• 14
  • Sprzęt: Toshiba g900
G900 i android
« dnia: Październik 31, 2011, 13:38:55 »
Czesc widzialem kilka filmikow na yt i chyba nawet tu na forum taki temat z androidem na tosie.Niby sciagnolem wszystko wsadzilem luzem na karte  opalam i jakis blad wyskakuje prawdopodobnie mam nie wszystko czy zle wsadzone no nie wiem.Jak ktos moze to niech mi wytlumaczy jak ja mam to zrobic czy da juz gotowa paczke androida no nie wiem

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
  • Sprzęt: Treo 600-> Wizard-> G900-> Raphael
Odp: G900 i android
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 31, 2011, 17:19:13 »

*

Offline prsto97

• 14
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 31, 2011, 22:17:51 »
No to zes mi pomogl pisalem juz ze chyba gdzies na forum jest ta paczka bo pobieralem ale o to chodzi ze jak to wsadzam na karte pamieci to mi nie chodzi i tu moja prosba.Niech ktos mi da na jakis hosting spakowany tak folder/foldery ze tylko wypakuje na karte w telefonie odpale i sie zacznie instalacja

*

Offline MicroIce47

• 4
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 31, 2011, 22:31:51 »
Prawdopodobnie chodzi o to że wgrywasz to na kartę pamięci SDHC. Wykombinuj SD (nie HC), powinno zadziałać. Mi pomogło   :mrgreen:

*

Offline prsto97

• 14
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 01, 2011, 10:25:53 »
///hmm nie rozumiem.Mam normalna karte mini sd wsadzam folder ten ktory mi sie wypaakowal z archiwum na karte uruchamiam tamten plik i wyskakuje blad :/ Moze chodzi ze nie mam jakiegos karmela czy jak to tam sie zwie

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 01, 2011, 13:41:14 »
No to żem Ci pomógł, bo takie pytania powinieneś zadawać w tamtym temacie. Karta SDHC to 4 gb i większa (są też 4gb SD, ale raczej rzadko spotykane), Andro nie może być wgrany na SDHC bo sterowniki do HC są tylko i wyłącznie częścią systemu a tym przypadku, a włączając androida system zostaje wyłączony, ergo sterowniki też. Poczytaj sobie jeszcze trochę na ten temat bo po Twoich wypowiedziach widać, że za dużo nie chciało Ci się szukać.

*

Offline prsto97

• 14
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 01, 2011, 13:52:48 »
Mam normalna karte 2 gb mini sd nie tam zadne rozszerzone do 4 czy tam ile
W tamtym temacie nie bede pisal bo on prawie lezy i sa male szanse ze mi ktos odpowie

Połączone: Listopad 01, 2011, 14:31:12
Ja juz do tego zloma nie mam sily teraz bede szukal kupca.Niby nie jest zla stan techniczny b.dobry wizualy tez no na ekranie jest ryska ale widac ja tylko w mocnym sloncu jak znajde kupca opchne za 200zl doloze jakies 150 i moze znajde uzywane lg gt540 albo SE x8
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2011, 14:31:12 wysłana przez prsto97 »

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 01, 2011, 18:12:26 »
Niestety, moim zdaniem Toshiba to kompletny niewypał w dziedzinie telefonów i nie mówię tutaj tylko o g900. Dlatego szybko sprzedałem swoją g900. A'propos "leżących" tematów na forum - ten dział też już prawie umiera, więc nawet zakładając nowy temat nie liczyłbym na konkretniejszą odpowiedź.

*

Offline prsto97

• 14
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 04, 2011, 15:02:46 »
Powiem ci ze toshiba nie jest AZ taka zla bo bywaly gorsze ale z czystej ciekawosci tego calego WM kupil jakis tani model czyli g900 i sie bardzo zawiodlem WM bede omijal szerokim lukiem ;)

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 05, 2011, 14:40:09 »
Ach ludzie go oszukujecie, mi działało bez żadnych czarów na 8 GB SDHC. A Toshiba jest zła, jeżeli chciałeś używać tego androida na co dzień to i tak z góry mówię, że by się nie dało. WM samo w sobie jest fajne, jakiś sentyment do niego czuję, niby używam teraz androida, niby jest lepszy, ale to jednak nie to samo.
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline smar

• **
  • 200
  • Sprzęt: G900, TG01
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 06, 2011, 09:22:49 »
zrob format karty na pc programem sd formatter, wypakuj zawartosc archiwum bezposrednio na karte, musi chodzic, wczoraj dla sportu sprawdzilem

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 07, 2011, 22:35:14 »
Ja tam mam Androida na Tośce i używam na co dzień. Wszystko pięknie, ładnie i płynniutko chodzi - o wieele szybciej niż WM.

*

Offline wiktor-96

• 43
  • Sprzęt: Galaxy ace2 + Galaxy Note 10.1
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 30, 2011, 20:07:52 »
A ja Wam powiem tak,

Moim zdaniem Pda z androidem to nie to samo co z wm. Windowsik ma dużo zalet, dużo można w nim grzebać, dogrywać , instalować, itp, itd. W androidzie jest jak dla mnie mniej opcji. (Może to kwestia przyzwyczajenia).
Fakt, zaraz mi ktoś zarzuci, że przecież android szybciej chodzi itp. Ja mu na to, że fon z windem jest fonem z "duszą". Sam fakt odpowiedzi na pytanie "jaki to system?" jest zadowalający. Możesz wtedy odpowiedzieć zaszczytnym tonem: Chłopie, to jest telefon z WINDOWSEM.
(powiesz z ANDROIDEM to będzie się głowił co to jest ten android)
Jak dla mnie to mogę chwilę dłużej poczekać na załadowanie strony internetowej, czy załadowanie gry, ale zawsze wiem że oprócz PC z windem mam jeszcze PPC - też z windem xD-
Jeśli chodzi o andro to mogą na nim chodzić okurzacze, pralki, czy tostery, nie mam nic przeciwko.

Ps. A i jeszcze jedno Toshiba może i jest trochę stara (bo to w końcu 2008r) no ale proszę Was... W mojej budzie tylko ja mam takiego pda. Co 2gi ma właśnie takiego LG z andro i na każdym kroku biadoli, że ma mało pamięci, że mu gra zmuliła i wgl.

Czyli podsumowując: (MOJA OPINIA:)

Windows Mobile - 1
Android - 0,

Toshiba - 1
LG - 0
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2011, 22:21:18 wysłana przez wiktor-96 »

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 02, 2011, 23:10:40 »
po części się zgadzam, ale Tosia nie jest zbyt udanym urządzeniem. wiem o czym mówię, bo używałem jej ponad 2 lata. główną i  chyba jedyną jej wadą jest brak jakiegokolwiek wsparcia dla układu graficznego. gdyby nVidia podzieliła się sterownikami, to wszyscy byliby szczęśliwi. aktualnie używam SGS2 i fakt- prędkość niesamowita, obsługa multimediów, wygoda, niezawodność, ale nie ma tego dreszczyku emocji 'zadziała, czy nie'. poza tym modyfikacje WM jakoś bardziej mnie bawiły niż w androidzie. to chyba taka sama zależność jak między xboxem 360 /ps3, a pegazusem. tragiczna grafika, beznadziejny dźwięk, brak możliwości zapisania gry, ale mimo wszystko jest w tym szaleństwie coś, co nie pozwala się uwolnić i całkowicie porzucić.
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline Paniki

• 337
  • [...] Jestem Ja i nie ma lepszych [...]
    • Audio SPA
  • Sprzęt: Chwilowo Spica :)... już po uff ;)
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 03, 2011, 11:19:05 »
Zgadzam się całkowicie z Wami, a szczególnie z wiktor-96  :ok:
Typhon > G500 > Wizard > Trinity > 5300 XM (Przejściowo) > Blue Angel > G900 > TyTN II > Diamond > Hero > Diamond 2 > Wildfire S > Milestone > Desire > Desire Z > HD2 > Desire HD > V970 > Evo 3D > Evo 3D > Galaxy S II > Galaxy Spica :E > Galaxy S II >