Cześć
Mam problem z moją Toshibą G900, mianowicie nie mogę wykonać połączenia wychodzącego. Nie mam żadnego sygnału, kilka sekund po wybraniu zielonej słuchawki otrzymuję komunikat "call ended"(poza próbą połączenia z 112). Mogę odebrać połączenia przychodzące, wysyłać i odbierać sms. Sprawdzałem na dwóch kartach Ery(tak-tak i abonament), obie sprawne i aktywne, współpracujące z innymi telefonami.
Z Tosi usunąłem simlocka w salonie play'a, przez ~pół roku korzystałem z telefonu normalnie. Telefon wprawdzie kupiłem używany, ale legalnie z pudełkiem, kartą gwarancyjną i paragonem, więc numer IMEI raczej na pewno nie został zastrzeżony.
Próbowałem wgrywać różne romy- zarówno 6.5, jak i 6.1.
Wykonałem Hardware reset (fn+back space+ pwr).
Wykonałem Master Clear.
Próbowałem zmieniać ustawienie wyświetlania mojego numeru callerID (możliwe, że je kiedyś jak jeszcze działała próbowałem zmieniać, ale "kropka wyboru" pozostała i pozostaje na opcji "everyone").
W "call baring" mam wybrane opcje block incoming/outgoing calls na off.
Prówbowałem zmieniać "Mode" na GSM/HSDPA/AUTOMATIC
Wszystko to bez efektów.
Czy ma ktoś jakiś pomysł co zrobić jeszcze(np. opcje kasowania ustawień sieci, których nie znalazłem), czy zostaje mi jedynie zneleźć oryginalny rom playa i oddać ją do serwisu(jak wspomniałem mam gwarancję) ?
Pozdrawiam
RYQ