tocha sie nie laduje

• 8 Odpowiedzi
  • 665 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
  • Sprzęt: ZTE Blade G
tocha sie nie laduje
« dnia: Wrzesień 27, 2009, 08:06:24 »
Witam. Mam kolejny problem. Kupilem ostatnio toske, zniszczona (obudowa), okazalo sie, ze ladowarka lub gniazdo jest uszkodzone. Zeby sie ladowalo, trzeba pokombinowac z wtyczka, zeby zapalila sie dioda. Otoz wczoraj wieczorem udalo mi sie podlaczyc toche. Przygniotlem kabel nokia n91, bo dioda sie swieci tylko jak kabel jest lekko przygnieciony. cala noc sie ladowalo (dioda sie swiecila, ekran wygaszony), rano odlaczam, wlaczam i widze: "Aby zapobiec..." CO zrobic. Teraz podlaczylem toche z wlaczonym wyswietlaczem i zaczela robic sie ciepla (tak samo jak wczesniej tylko z ekranem wlaczonym) co chyba znaczy, ze sie ladowala... Do tego jeszcze jedno pytanie... Czy ta dioda swieci siwieci na zielono moze kiedy jest naladowana, czy cos?? Bo wiem, ze ma taki kolor :D Z gory dzieki :D
Wróciłem po latach!!! :D

*

Offline rad00

• **
  • 140
  • Sprzęt: Toshiba G900 SPV M3000 SE X1 Sony U
Odp: tocha sie nie laduje
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2009, 08:23:11 »
ładując się świeci na czerwono po naładowaniu gaśnie zielona dioda sygnalizuje tylko połączenie albo smsa

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2009, 09:19:43 »
Żeby naładować tośkę musisz mieć kabel 10-pinowy. Natomiast kable noki z tego co wiem to zwykłe mini usb 5-pin.

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2009, 09:32:49 »
wiem, i mam orginalna ladowarke od tochy. Kablem od nokii probowalem podlaczyc toche do kompa (brak pozytywnych rezultatow. Zdaje mi sie, ze gniazdo jest uszkodzone (lub jesli dobze widze to zniknely mi piny w ladowarc przy tej szerszej czesci kabla.. :O

*

Offline WK89

• 343
  • Sprzęt: iPhone 2G 8GB
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 27, 2009, 12:02:18 »
kup ładowarke biurowa i najlepiej odrazu drugom baterie , ja tak mam i juz wogole nie uzywam ładowarki :)
HTC Hermes => Toshiba G900 => HTC Universal=> HTC Raphael=>Samsung OMNIA 8GB=> HTC Raphae=> Toshiba G910=>iPhone 2G 8GB

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 27, 2009, 13:01:42 »
NO wlasnie chodzi  to, ze nie moglem znalezc takiej ladowarki (wpadlem na to, doslownie kilka minut temu ;p)

*

Offline WK89

• 343
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 27, 2009, 13:45:32 »
ja kupiłem z ebay jak byłem w angli i płaciłem 17funtów
HTC Hermes => Toshiba G900 => HTC Universal=> HTC Raphael=>Samsung OMNIA 8GB=> HTC Raphae=> Toshiba G910=>iPhone 2G 8GB

*

Offline MasterXardas

• 475
  • AVE!
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 27, 2009, 14:25:18 »
eehhh... myślałem, że w polsce... :/ 17 funtów.. z kąd tu taką kasę wziąć ;p

*

Offline WK89

• 343
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 27, 2009, 14:49:34 »
raz widziałem na allegro za ok 100pln , na włoskim ebay tez powinno byc np maja białe i czarne tosie :)