folia brando ultra clear czy anty refleks? tosia g900 z przypadku - co dalej?

• 133 Odpowiedzi
  • 22226 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline alien2

• 265
  • Sprzęt: Toshiba G900
Odp: folia brando ultra clear czy anty refleks? tosia g900 z przypadku - co dalej?
« Odpowiedź #90 dnia: Marzec 29, 2009, 18:25:07 »
każda folia w jakimś stopniu maskuje rysy, jak są płytkie to nie będą zauważalne pod folią

*

Offline Elric

• *
  • 86
  • Sprzęt: Toshiba G900 krótko, bez zdrobnień
Odp: folia brando ultra clear czy anty refleks? tosia g900 z przypadku - co dale
« Odpowiedź #91 dnia: Marzec 29, 2009, 21:33:35 »
Czyli krótko mówiąc, Brando także "zasłoni" mi ryski na wyświetlaczu? 20zł za taką folię to nie jest za wiele, ale lubię wiedzieć co kupuję...
Z drugiej strony 10 zł + wysyłka to też nie za dużo. Można zaryzykować... Folia poliwęglanowa niszczy jakoś ekran?

*

Offline alien2

• 265
Odp: folia brando ultra clear czy anty refleks? tosia g900 z przypadku - co dalej?
« Odpowiedź #92 dnia: Marzec 30, 2009, 12:59:36 »
folie poliwęglanowe co są na allegro to są klejowe...chyba wiadomo, że odpadają

*

Offline Elric

• *
  • 86
« Odpowiedź #93 dnia: Marzec 30, 2009, 16:25:07 »
Czyli zostaje elektrostatyczna :P
Czym się różnią  te tanie od tych drogich?
Jestem niezdecydowany, kupuję chyba to: http://www.allegro.pl/item581338535_mega_paka_4_w_1_folia_flex_toshiba_g900_promocja.html
Ciekawe, tanie, na początek - dobre.
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 16:27:44 wysłana przez Elric »

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
« Odpowiedź #94 dnia: Marzec 30, 2009, 17:12:19 »
ja tam zaczynałem od jakieś dziwnej folii marki noname, ani tego wyciąć nie można było, no i dotyk mi potem padł. Kupiłem brando na tośkę i do tej pory działa ...
It's beyond your imagination

*

Offline Elric

• *
  • 86
« Odpowiedź #95 dnia: Marzec 30, 2009, 17:20:38 »
Ta jest wycięta :P
Miałem 2 sztuki folii Universal czy jakoś tak...
Nie mogłem ich dobrze wyciąć i poszły (w ścinkach) do kosza...
Ważne jest dla mnie, żeby były wycięte na ekran. Ten zestaw jest dla mnie ciekawy tak na początek...

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
« Odpowiedź #96 dnia: Marzec 30, 2009, 17:23:34 »
czekamy na recenzję ;)
It's beyond your imagination

*

Offline Elric

• *
  • 86
« Odpowiedź #97 dnia: Marzec 30, 2009, 17:26:34 »
Najbliżej w środę, bo dzisiaj pewnie zamówię, pieniądze zaksięgują jutro, wyślą i odbiorę w środę :P

*

Offline alien2

• 265
« Odpowiedź #98 dnia: Marzec 30, 2009, 20:26:24 »
ja mam te z flex-fola i odczucia...hm zwykłe :E
tzn. folia niezła u mnie po jakiś 2 miesiącach wygląda tak jak w momencie zakładania, nie narzekam,
ale przekonałem się, że w 99% na "długość życia" foli i jej zużycie ma używanie, np. moja jest cały czas ok, a u brata "odpadła" po 3 tygodniach, ale to jego wina (obudowa po 3 miesiącach wygląda jakby wpadła pod szlifierkę)
jakość nie brando, ale jak nie zużywasz szybko sprzętu to będzie wystarczająca

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #99 dnia: Marzec 31, 2009, 11:39:24 »
heh ale imho nie ma co się spierać. ceny brando spadły poniżej 20 zł już więc nie ma sensu kupować foli za 5 zł bo to tylko złudna oszczędność. brando jest de best i nie ma bata:P można po niej gwoździem jeździc i nic. zresztą i tak ja jestem zwolennikiem bez foliowych ekranów :)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline Elric

• *
  • 86
« Odpowiedź #100 dnia: Marzec 31, 2009, 13:27:34 »
heh ale imho nie ma co się spierać. ceny brando spadły poniżej 20 zł już więc nie ma sensu kupować foli za 5 zł bo to tylko złudna oszczędność. brando jest de best i nie ma bata:P można po niej gwoździem jeździc i nic. zresztą i tak ja jestem zwolennikiem bez foliowych ekranów :)
Poniżej 20 zł to chyba tylko 19,99 :P

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
« Odpowiedź #101 dnia: Marzec 31, 2009, 13:31:40 »
heh to tak dużo za bardzo porządną folię? Odpuszczasz dwa browarki w pubie i masz już o trzy klasy lepszą folię na wyświetlacz od zwykłego no-name'a...
IMHO albo brando albo nic  :E nie ma sensu kupować innych, broń Boże klejowych folii...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline alien2

• 265
« Odpowiedź #102 dnia: Marzec 31, 2009, 18:03:17 »
wiem brando po 20 zł to jest naprawdę okazja (jeszcze 2 miesiące temu widziałem za 30 + wysyłka więc wybrałem zamiennik)

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #103 dnia: Marzec 31, 2009, 19:24:11 »
A czy Brando maskuje ryski? Wiem, że to głupie pytanie, ale mam parę rysek i jakoś nie lubię ich oglądać...

Ja nosiłem parę dni w kieszeni, i były ryski malutkie. Po założeniu nic nie widać. :grin:

Jeśli ktoś chce eksperymentować, to niech weźmie najpierw szeroką taśmę klejąca przeźroczystą i naklei na ramkę wyświetlacza(nie na ekran, bo można sobie wyrwać digi) i ostrzegam, że taką widoczność można osiągnąć z niektórymi no-name :grin:

*

Offline tomasz007

• 520
  • Sprzęt: G900    I8000-Omnia II, nokia 6310
« Odpowiedź #104 dnia: Kwiecień 01, 2009, 01:46:59 »
wiem brando po 20 zł to jest naprawdę okazja (jeszcze 2 miesiące temu widziałem za 30 + wysyłka więc wybrałem zamiennik)

teraz brando za mniej niż 30 (dokładniej 29) można spokojnie kupić w sklepie - allegro + wysyłka czyni więcej kasy i zachodu
G900 (a właściwie toshiba) skłoniło mnie do zmiany firmy - chwała im za to

Odgrzewam kotleta, po tym g****e którym kupiłem (jakas mega paka 4 w 1 za 14.99zł) chce sobie kupic pożądzną brando ale nie wiem czy wybrać ULTRA CLEAR z tej aukcji: http://allegro.pl/item628243569_folia_brando_ultra_clear_toshiba_g900.html

PROTECTOR PLUS:
http://allegro.pl/item636872595_folia_brando_protector_plus_toshiba_g900.html

Czy moze jeszcze jakąs inną z tych tutaj:
http://allegro.pl/item636872595_folia_brando_protector_plus_toshiba_g900.html

Prosze o pomoc bo chce jak najszybciej zamowic. I przestroga dla innych, nie zamawiajcie byle jakiego szajsu za 10zł, macie toske za 600zł a bedziecie oszczędzac to kolejne 10zł na lepszą folie? Jak tak zrobilem i o malo co nie zniszczylem sobie Dizaltera

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Ja bym jednak brał matową, bo na dworze też czasami tosi używam. Ale jeśli będziesz tylko w pomieszczeniu wykorzystywał pda to możesz i tą błyszczacą. Podobno ładniej barwy oddaje.

a jak sie to folie zaklada? ona jest klejowa? i czy jezeli ew. ja zle zaloze to sie nie zniszczy?

*

Offline miba

• 4050
Na mokro z tego co pamiętam :) Nic się nie klei. Folię zdejmujesz tasmą biurową odpowiednio naklejoną i pociąganą. Przydaje sie to właśnie jak coś krzywo nałożysz i trzeba poprawić.

troche mnie to przeraza  :O nie da rady na przyklad pensetą?

*

Offline miba

• 4050
To właśnie pensetą jest trudniej.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
Na mokro z tego co pamiętam :) Nic się nie klei. Folię zdejmujesz tasmą biurową odpowiednio naklejoną i pociąganą. Przydaje sie to właśnie jak coś krzywo nałożysz i trzeba poprawić.

:O

od kiedy elektrostatyczną folie zakłada się na mokro? brando daje najlepsze efekty gdy zakładana jest "na sucho" w sterylnym pomieszczeniu... na mokro to można chyba gwarancje stracić z powodu działania wilgoci na urządzenie :P
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline famous

• **
  • 151
  • Sprzęt: Nokia E63
Na sucho. Sam używałem matowej (można spokojnie używać na dworze, w dodatku łatwiej się nią nakłada). Z tych, które miałem okazję przetestować to Brando i tylko Brando. Idealnie docięte, świetna jakość - po pół roku wyczyściłem ją i wyglądała prawie jak nowa. Zupełnie nie rozumiem oszczędności na foliach - kupowanie jakichś poliwęglanów no name, bo jest tańszy o 10 złotych niż Brando. Chyba jeśli było kogoś stać by wydać kilkaset złotych na palmtopa, to stać go również na folię za 30 złotych. Swego czasu czytałem o takich, którzy wycinali folie (?) z koszulek do dokumentów - to się nazywa oszczędność  :E

*

Offline miba

• 4050
No właśnie - dzięki - zapomniałem już jak ją nakładałem  :E Po prostu nałożyłem i używam do tej pory.

*

Offline tomasz007

• 520
Potwierdzam. Brando zakładasz i zapominasz, że jest.
Tak jak gatki - na sucho i bez wysiłku (spróbuj na mokro  :wink:), na mokrą ... możesz założyć ręcznik ale to tylko przejściówka...  :)

Też mam matową i mogę spokojnie zarekomendować
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2009, 23:35:10 wysłana przez tomasz007 »

a takie juz last question ;) to po zalozeniu, nie zostaja zadne pecherzyki powietrza i inne "bąble" ?

*

Offline famous

• **
  • 151
  • Sprzęt: Nokia E63
Wszystko zależy od umiejętności zakładającego. Po pierwsze trzeba idealnie wyczyścić ekran - jakiś brud = bąbel wokół niego. No i trzeba również umiejętnie dociskać folię w trakcie zakładania. Wymaga to trochę wprawy.

*

Offline tomasz007

• 520
a takie juz last question ;) to po zalozeniu, nie zostaja zadne pecherzyki powietrza i inne "bąble" ?

Jak wyczyścisz ekran matowe brando "kładzie się" właściwie samo inie wymaga szczególnych zdolności manualnych

*

Offline Elric

• *
  • 86
Dlatego łatwiej zakłada się na wodę :P A tak w ogóle mam folię poliwęglanową... :P

*

Offline czarekfcb

• **
  • 223
  • Sprzęt: HTC Desire / HTC G1
« Odpowiedź #119 dnia: Listopad 07, 2009, 16:33:35 »
Sorry za odświeżenie wątku ale mam pytanie:

korzystał ktoś z tej folii:

http://allegro.pl/item797130169_folia_ochronna_gllaser_toshiba_g900_portage_bonus.html

??

Szukam taniej folii bez klejowej i ta chyba jest najtansza xD Ma ktos ją? Jak sie sprawuje?