foldery My Documents i synchronizacja ActiveSync

• 1 Odpowiedzi
  • 1418 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

foldery My Documents i synchronizacja ActiveSync
« dnia: Marzec 07, 2010, 10:16:02 »
Witam od kilku dni mam T900   :ok:
i mam pytanie czy jest możliwość zmiany ścieżki dostępowej do "My Dokuments" moich dokumentów z pamęci telefonu na karte pamięci (Storage card)
lub może stworzenie nowego folderu na karcie ktory byłby synchronizowany

bo strasznie niewygodne jest to przerzucanie plików po zainstalowaniu ActiveSync - przez niewielką  ilość miejsca w pamięci wewnętrznej Tosi, a dużych plików teraz wogule się nie da
A może jest możliwość wyłączania tego ActiveSync na PC jeżeli chciałbym coś przerzucić dużego na karte pamięci  - i by wtedy telefon zachowywał się jak zwykły dysk USB

i jeszcze jedno czy bezpieczne dla Tosi jest wyjmowanie USB między komputerem tak na żywca -  nie ma tam w tym programie ActiveSnc nic takiego "wyłącz" i   "można bezpiecznie odłączyć urządzenie USB"
jak w przypadku podpinania pendrivów do pc

za wszystkie sugstie dziękuje

*

Offline Lilim

• **
  • 215
  • Sprzęt: Toshiba G900
Odp: foldery My Documents i synchronizacja ActiveSync
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 07, 2010, 10:54:37 »
Witam od kilku dni mam T900   :ok:
i mam pytanie czy jest możliwość zmiany ścieżki dostępowej do "My Dokuments" moich dokumentów z pamęci telefonu na karte pamięci (Storage card)
lub może stworzenie nowego folderu na karcie ktory byłby synchronizowany

Program Advanced Configuration ma taką możliwość.

A może jest możliwość wyłączania tego ActiveSync na PC jeżeli chciałbym coś przerzucić dużego na karte pamięci  - i by wtedy telefon zachowywał się jak zwykły dysk USB
Podpinasz Toshibę do PC i w Settings -> Connections -> USB Mass Storage zaznaczasz Enable USB mass storage function - po tym karta jest widoczna jako zewnętrzny dysk.

i jeszcze jedno czy bezpieczne dla Tosi jest wyjmowanie USB między komputerem tak na żywca -  nie ma tam w tym programie ActiveSnc nic takiego "wyłącz" i   "można bezpiecznie odłączyć urządzenie USB"
jak w przypadku podpinania pendrivów do pc
Nigdy nie odnotowałem żadnego problemu, a Toshiba to nie jest pierwszy telefon (czy PDA) które podłączałem. Pod warunkiem, że nie wypniesz kabla podczas zapisywania czegoś w pamięci telefonu/na karcie, to nie powinno być żadnego problemu.