Problem z dzwonieniem OUT, wszystko pozostale dziala

• 4 Odpowiedzi
  • 762 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z dzwonieniem OUT, wszystko pozostale dziala
« dnia: Sierpień 18, 2008, 19:16:06 »
Witam

po przejsciowych problemach z zasiegiem Toska zaskoczyla mnie niemoznoscia dzwonienia...
nie moge nawiazac polaczen glosowych uzywajac moje karty SIM. Odbieranie dziala, SMSy tez...
Zeby bylo zabawniej moja karta dziala w innych telefonach/PDA, inne karty dzialaja w mojej Tosce...

co zrobic (poza ew. wymiana karty), zebym mogl uzywac swojego numeru na swojej Tosce?

Toska mi zaczyna dzialac na nerwy, najpierw gubi zasieg na AUTO i musi byc ustawiona na GSM only; potem gubi wtyczki today, teraz dzwonienie...

prosze o ratunek...

Dzieki

*

Offline Seiec

• 46
  • Sprzęt: Nokia N81
Odp: Problem z dzwonieniem OUT, wszystko pozostale dziala
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 18, 2008, 20:04:53 »
Toska mi zaczyna dzialac na nerwy
Nie przejmuj sie, nie tylko Ty jestes w gronie "zadowolonych inaczej" uzytkownikow G900  :|
Moze uscislij jaka to siec?

*

Offline kochas315

• 292
  • Sprzęt: Toshiba G900 @ AllmostOfficial 1.1
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2008, 21:00:54 »
@dkabzin O twój post mnie uratował bo od paru godzin nie mogę połączyć się z siecią - mam no service (orange). Przestawiłem na GSM i jest git. Dzięki.
@Seiec To raczej wina oprogramowania, nie tośki.
Spis i Cennik Ofet Internetowych GSM - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=106397
Spis polecanych ROMów dla Toshiby G900 - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=113316

OK: Problem z dzwonieniem OUT, wszystko pozostale dziala
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2008, 08:51:45 »
witam ponownie - DZIALA

moj PDA dzialal z kartami innych operatorow, ale mojego nie :(
moj operator podobno wymaga wysylania "Caller ID" i daje podobne objawy do moich przy probie blokowania
problem tylko, ze Toska pokazywala mi, ze wysyla ten nieszczesny Caller ID :(

GSM CODE *#31# zalatwil sprawe i moge znowu dzwonic

tylko jak na przyszlosc sprawdzic, czy Toska wysyla moj numer PRAWIDLOWO?
bo jak widac Telefon -> Ocjet -> Uslugi -> "ID Rozmowcy" jest g.(czytaj: malo) warte

@kochas315: ciesze sie, ze moglem pomoc... u mnie Toska nadal czasem pluje jadem i gubi siec, ale moze tak juz musi byc, moje stare PDA nie mialy tutaj nigdy zadnego problemu... AUTO jest do kitu:(

@Seiec, et al.: kocham swoja Toska za jej rozdzielczosc:) ale wQ...wia mnie slabo trzymajaca bateria, gubiacy sie zasieg, brak normalnej klawy i rozponawania pisma (to chyba wina spolszczenia) i  pare jeszcze drobiazgow... czy nowy WM  6.1 jest duzo lepszy?

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2008, 09:54:57 »
Już wszędzie o tym mówimy  :-|
Jest szybszy, wydajniejszy.
Tyle że masz inny układ klawiszy hardwarowych. Ot co
It's beyond your imagination