fajny programik do SPB Mobile Shell

• 20 Odpowiedzi
  • 2879 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

fajny programik do SPB Mobile Shell
« dnia: Listopad 13, 2008, 14:08:21 »
Napotkałem na xda.forum.developers ciekawy wątek odnośnie aplikacji SPB Mobile Skins, która w ciekawy sposób pozwala na modyfikację SPB MS 2.1, w związku z czym rzucam linka -   http://www.imarche.net/omnia/index.php - aplikacja daje dużo interesujących możliwości, jak ktoś uzywa Mobile Shell'a to polecam.

*

Offline briens

• *
  • 64
  • Sprzęt: Toshiba G900
Odp: fajny programik do SPB Mobile Shell
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 13, 2008, 17:03:29 »
spb ogólnie spowalnia mi tośkę, więc raczej nie używam. Jedynie przez spbmenu wywołuje sobie softreset, bo nie chce mi się otwierać klapki;)
ale na pewno sprawdzę możliwości aplikacji którą podałeś.
 Pozdrawiam!

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 13, 2008, 20:11:01 »
No dobra ale jesli sie nie myle, to najpierw musza byc jakies skiny w WVGA do Mobile Shell zeby to mialo sens ;p

*

Offline mww1990

• 393
  • mww
  • Sprzęt: Thoshiba g900 - HTC s740 ROSE - HTC Dream
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 13, 2008, 20:18:16 »
ale jest napisane ze odsluguje wvga.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 13, 2008, 21:37:36 »
W paczce (36mb) dla WVGA z tamtej strony jest multum skinów i ikon pasujących do naszej G9oo.

Chwilkę pogrzebałem i udało mi się zmajstrować coś takiego:
N5110>N3210>Siemens M35i>SL45i>SPV Classic>SE T230>SE K700>SE D750>SE K300>SE W580>SE K800>SE P800>Motka E1000>HTC Hermes>Toshiba G500>Toshiba G900>N95>SE K850i>SE W950i>HTC Wizard>Samsung Avila>LG Swift
Pewnie wiele pominąłem ; P

*

Offline kiler24

• 36
    • ROMy do SPV C500 i E650 w moim chomiku / UWAGA / brak aktualizacji
  • Sprzęt: Samsung Wave + HTC HD2(bricked) + Nokia N96
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 14, 2008, 11:59:53 »
Przyznam że wygląda dość fajnie choć jak skończę kombinować przy Tosi to zrobię sobie temat Kyro-Energy z tej paczki bo IMHO wygląda pięknie :ok:
SPV C500 ---> SPV E650 ---> Toshiba G900 Portege ---> SE P1i ---> Samsung Omnia ---> Samsung Wave S8500 ---> HTC HD2 Leo(bricked)

*

Offline Platfal

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 14, 2008, 13:49:39 »
Fajne. Choć nie wszystko działa. Nie da się z poziomu programu wł WiFi i Bluetooth
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2008, 13:51:35 wysłana przez Platfal »

*

Offline kiler24

• 36
    • ROMy do SPV C500 i E650 w moim chomiku / UWAGA / brak aktualizacji
  • Sprzęt: Samsung Wave + HTC HD2(bricked) + Nokia N96
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 14, 2008, 14:25:14 »
No i się pobawiłem... :-| dałem na install WVGA  i zacząłem ustawiać opcje po czym dostałem komunikat: Wystąpił problem z: MobileShell.exe
po czym Tosia dostała zwisu :E

śmiać mi sie chce bo wczoraj mi to działało :O

sam dam sobie odpowiedź: HR :D
SPV C500 ---> SPV E650 ---> Toshiba G900 Portege ---> SE P1i ---> Samsung Omnia ---> Samsung Wave S8500 ---> HTC HD2 Leo(bricked)

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 14, 2008, 14:58:05 »
Platfal - da się.

Po prostu kliknij paluchem czy tam rysikiem na ikonę zasięgu u góry i wyskoczy ci odpowiednie menu.
N5110>N3210>Siemens M35i>SL45i>SPV Classic>SE T230>SE K700>SE D750>SE K300>SE W580>SE K800>SE P800>Motka E1000>HTC Hermes>Toshiba G500>Toshiba G900>N95>SE K850i>SE W950i>HTC Wizard>Samsung Avila>LG Swift

*

Offline MyLifeBeLike1988

• 6
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Mini SD 2GB
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 18, 2008, 17:20:55 »
Jak się tego używa to mój pierwszy fon z WM i za bardzo nie wiem co i jak ;/ jak sie instaluje tą aplikacje trzeba mieć zainstalowane SPB Mobile Shell żeby móc bawić sie tymi dodatkami czy wystarczy tylko ta paczka instalujemy ją i tam wszystko edytujemy Pomóżcie  :proud:
SE T300 > Sagem My X5-2 > SE K510i > Motorola V3 > Nokia 7610 > Nokia 6680 >SE K800i > Nokia N73 Music Edition > Nokia N95 > Toshiba G900

*

Offline Shiryu

• 907
  • Sprzęt: g900, SGS2, Wave 3, SGS4
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 18, 2008, 20:22:37 »
Będę brutalny :E

trzeba mieć zainstalowane SPB Mobile Shell żeby móc bawić sie tymi dodatkami czy wystarczy tylko ta paczka instalujemy ją i tam wszystko edytujemy Pomóżcie  :proud:
Nie. Wcale nie trzeba kupować samochodu, żeby móc w nim zmienić opony z letnich na zimowe. I żeby zapalić światła. I zapiąć pasy. Bo i po co? :evil:

Czytanie ze zrozumieniem to aż taki problem...?
Urzeknie Was moja historia? :P
Mitsubishi m320->Moto v547->HTC Tornado->Sgh-i600 (+g900)->Omnia 2->SGS2->SGS4

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 18, 2008, 22:04:57 »
Witam,kolego bez urazy nie kazdy czyta tak jak kolega,po to jest forum aby zapytac ,jezeli nie masz checi odpowiadac to nie pisz to co myslisz,chyba ze ja jestem w bledzie tomnie oswiec,pozdrawiam

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 18, 2008, 22:39:01 »
Nie no.. Nie załamujcie mnie.

Przecież w pierwszym poście jest napisane że to skin do SPB Mobile Shell..
Może bardziej precyzyjnie paczka ze skinami..

Popieram Shiryu..
To tak jakbyś kupił tonę węgla, a nie miał pieca..  :E
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2008, 22:40:59 wysłana przez Desmowiecki »

*

Offline nit

• 416
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 18, 2008, 23:49:56 »
ja tez jakoś nie moge wymyślić jak tego używać a z reedme nie wiele rozumiem

*

Offline Shiryu

• 907
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 19, 2008, 16:19:59 »
Ręce opadają...

Pocketowi tym krzywdy nie zrobisz, więc zainstaluj, zmieniaj po jednej opcji i patrz, jaki to ma wpływ. Nie liczysz chyba, że ktoś Ci tu walnie tutorial step-by-step co i jak zmieniać, żeby Ci się podobało? A jak chcesz rozumieć dokumentację, to słownik do ręki (albo strona ze słownikiem) i jedziesz :P Jak nie z polskim, to może choć z angielskim zaczniesz sobie lepiej radzić...

« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 19, 2008, 17:45:46 »
Witam,kolego nikt od ciebie nie wymaga pisania instrukcji montowania skina,wystarczylo napisac ze to jest skin i bylo by po sprawie a teraz powstal temat rzeka,mysle ze czas skonczyc swoje wywody,ktore w/g mnie do niczego nie prowadza,pozdrawiam

*

Offline Shiryu

• 907
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 19, 2008, 18:58:43 »
wystarczylo napisac ze to jest skin i bylo by po sprawie
No cóż... W pierwszym poście był link. A na podlinkowanej stronie takie słowa:
Customizable SKINs for Spb Mobile Shell
A potem jeszcze:
With this tool you can customize the look of your mobile phone launcher application, choosing from different basic skins and a from several background alternative images.

W 5 poście od góry:
W paczce (36mb) dla WVGA z tamtej strony jest multum skinów i ikon pasujących do naszej G9oo.
A na koniec to:
Przecież w pierwszym poście jest napisane że to skin do SPB Mobile Shell..
Może bardziej precyzyjnie paczka ze skinami..

No więc kończę te swoje wywody, ale na przyszłość bądź łaskaw zadać sobie trochę trudu i czytać temat, zanim się wypowiesz. Wtedy masz szansę na rzeczową odpowiedź...
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2008, 19:01:48 wysłana przez Shiryu »

« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 21, 2008, 22:54:04 »
Witam wszystkich właścicieli i sympatyków Toshiby G900. Jest to mój pierwszy post i pewnie od razu zaskarbię sobie full przeciwników. Odkąd nabyłem sobie tosię i odkryłem to forum przeglądałem wiele postów w poszukiwaniu różności jakie mogłyby mnie zaciekawić. Zawsze uważałem, że FORUM bez różnicy jakiej dziedziny życia dotyczy tworzone jest po to, aby inni mogli czegoś interesującego się dowiedzieć. Muszę zaznaczyć że nie jest to pierwsze forum z jakiego korzystam, ale zauważyłem tu pewną zależność. Zagląda tu kilka osób, które mają niesamowity talent w rozpracowywania nowego sprzętu i nie byłoby w tym nic złego gdyby nie to, że ta cała ich wiedza objawiana czasami dziwacznymi skrótami jest dla osób, które po raz pierwszy stykają się z takim sprzętem nieosiągalna. Człowiek zadaje pytanie to dostaje odpowiedź z odnośnikiem do google a jak nie do google to do słownika. Ja naprawdę potrafię zrozumieć, że są tacy którzy postów nie czytają, albo zaczynają czytać od połowy czy nawet od końca, ale czy Wy czasem przeglądacie to forum? A jeśli tak to ile konkretów można tu znaleźć. Moja propozycja jest taka, żeby trzymać się głównego założenia forum, czyli pomagać, dzielić się tym co wiemy, co odkryliśmy i wszystkim tym co może komuś się po prostu przydać.  Pozdrawiam wszystkich i proszę o zrozumienie i wybaczenie jeśli kogoś uraziłem.

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
  • Sprzęt: Toshi G9oo
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 21, 2008, 22:57:13 »
Nie uraziłeś, no... mnie przynajmniej :]
Każdemu czasem przyda się reprymenda :D Ale generalnie po treściach na tym forum można wnioskować, że nie jest to support toshiby i większość tematów dotyczy spraw techniczych, programowych etc. Dla tego decydując się na kożystanie z takiego forum, trzeba we własnym zakresie "naumieć" się podstaw i poświęcić na to trochę czasu :)

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 22, 2008, 10:26:41 »
Witam wszystkich właścicieli i sympatyków Toshiby G900. Jest to mój pierwszy post i pewnie od razu zaskarbię sobie full przeciwników. Odkąd nabyłem sobie tosię i odkryłem to forum przeglądałem wiele postów w poszukiwaniu różności jakie mogłyby mnie zaciekawić. Zawsze uważałem, że FORUM bez różnicy jakiej dziedziny życia dotyczy tworzone jest po to, aby inni mogli czegoś interesującego się dowiedzieć. Muszę zaznaczyć że nie jest to pierwsze forum z jakiego korzystam, ale zauważyłem tu pewną zależność. Zagląda tu kilka osób, które mają niesamowity talent w rozpracowywania nowego sprzętu i nie byłoby w tym nic złego gdyby nie to, że ta cała ich wiedza objawiana czasami dziwacznymi skrótami jest dla osób, które po raz pierwszy stykają się z takim sprzętem nieosiągalna. Człowiek zadaje pytanie to dostaje odpowiedź z odnośnikiem do google a jak nie do google to do słownika. Ja naprawdę potrafię zrozumieć, że są tacy którzy postów nie czytają, albo zaczynają czytać od połowy czy nawet od końca, ale czy Wy czasem przeglądacie to forum? A jeśli tak to ile konkretów można tu znaleźć. Moja propozycja jest taka, żeby trzymać się głównego założenia forum, czyli pomagać, dzielić się tym co wiemy, co odkryliśmy i wszystkim tym co może komuś się po prostu przydać.  Pozdrawiam wszystkich i proszę o zrozumienie i wybaczenie jeśli kogoś uraziłem.

Jakoś nie mogę sobie przypomnieć ostatniego razu kiedy kogoś do googla odesłałem.
Post jest wybitnie niezwiązany z tematem wątku i z tego co wiem, takie praktyki nie są mile widziane na żadnym formum :P Zamiast puszczać filozoficzne posty lepiej napisz o swoich problemach z tośką. ;) Ktoś pewnie pomoże. Dodatkowo mogę tylko przypomnieć, że dużo konkretów jest w starych wątkach. Forum nie składa się tylko z kilku ostatnich.

*

tomwil

« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 22, 2008, 10:34:14 »
Buyek
jak byś codziennie wchodząc na forum oglądał posty pt: "pomocy" a rozwiązanie było wałkowane juz w 25 postach to też by Cię trafiało. Zasada jaka powinna tu panować brzmi " szanuj czas kolegi swego jak czas swój". Nie przepadam za czytaniem w kółko tych samych problemów tylko dlatego, że komuś nie chciało się poszukać.