Dzwiny wyświetlacz - jakby zalany

• 12 Odpowiedzi
  • 1140 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline hotkot

• 32
  • Sprzęt: G900 [już nie długo :( ]... obecnie - G1-DREAM
Dzwiny wyświetlacz - jakby zalany
« dnia: Marzec 15, 2009, 22:56:34 »
Witam.

Mam zapytanko. Mam na środku wyświetlacza coś dziwnego :). Gdzieś mniej więcej na szerokość 2cm i wysokość 5cm. Jakby coś było pod tą pierwszą warstwą wyświetlacza. Wyglądą tak jakby zalane. Nie pod każdym światłem to widać ale bardzo drażni. Wyświetlacz wyświetla normalnie.

Spotkaliście się z czymś takim?? Najbardziej widoczne pod światłem neonówek albo monitora.

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
Odp: Dzwiny wyświetlacz - jakby zalany
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 15, 2009, 23:01:59 »
daj może fotkę, bo tak cieżko stwierdzić

*

Offline hotkot

• 32
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 15, 2009, 23:16:09 »
Problem w tym, że przy normalnym świetle trudno to dostrzec, ale szczerze mówię, że  wkurza strasznie.

Zrobiłem te foty teraz, przy świetle monitora. Widać takie załamania. Daję fotkę z zaznaczeniem i  bez żeby można było dostrzec.

Sprawdźcie swoje tośki, i napiszczie czy spotkaliście się z czymś takim. Nie wiem czy wysyłać do serwisy czy co.

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 15, 2009, 23:38:03 »
Byc może docisnąłeś za mocno ekran lub pda był narażony na wilgoć lub niską temperaturę, ponieważ nie mam tośki to ciężko mi stwierdzić, jak jest w innych. Na fotkach jest to faktyvznie słabo widoczne. Jezeli masz możliwość pojawienia sie w serwisie to moze warto dla własnego spokoju zapytać o to, albo jeszcze lepiej oddając powiedzieć że w rejonie tej plamki masz czasami problem z dotykiem nie działa albo przeskakuje w inne miejsce to zwiękrzy prawdopodobieństwo że wymienia lcd.

*

Offline hotkot

• 32
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 15, 2009, 23:42:27 »
Dzięki. Chyba jutro wyślę tośkę do serwisu.

Jeszcze jedno. Muszę wgrać stary oryginalny ROM. Wiecie może jaki to był dokładnie?? Kupiłem ją w sierpniu 2008 z polskim romem w RTV MIX AGD/ZADOWOLENIE.PL

Dzięki z góry za info.
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 23:49:43 wysłana przez hotkot »

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC DIAMOND + IPHONE 2G + HTC G1   ... tyle podobieństw ile róznic :)
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 15, 2009, 23:55:49 »
musze cię  cię zmartwić szanowny kolego, wybitnie masz syt. kiedy pomiędzy ktrąs z 3 warstw  systemu dotykowego ( rezystywny  w tym przypadku) dostała sie wilgoć.  Dziwna sprawa ponieważ na całej powierchni folii odpowiedzilenj za dotyk zauważ są mikropory do odprowadzania :( . Widzialem  to juz kiedys ale nie w toście tylko  innym pda kiedy koleś załozył badzeiwiarską ochronną folię ktora  nie miała mikroporów(  brando ma ale to nie jest kryptoreklama :))  i te folei zakładalo sie na wodę. Po 2 dniach przyszedł po pomoc  woda zamiast odparowac zrobiła podobne babole na ekranie  i to w wiekszej ilości.
Polecam nie kombinowac i iśc z tym do serwisu. sam tego nie naprawisz.

*

Offline hotkot

• 32
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 16, 2009, 09:05:44 »
Sory że się powtarzam, ale zależy mi na czasie, bo chciałbym tośkę wysłać dziś do serwisu.

Muszę wgrać stary oryginalny ROM. Wiecie może jaki to był dokładnie?? Kupiłem ją w sierpniu 2008 z polskim romem w RTV MIX AGD/ZADOWOLENIE.PL

Czy ten Polski ROM 3.07 G900 to jest to?

Dzięki z góry za info.

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 16, 2009, 09:28:57 »
jak na moje to 3.07 bedzie ok
Napisane: Marzec 16, 2009, 09:24:28
Sory że się powtarzam, ale zależy mi na czasie, bo chciałbym tośkę wysłać dziś do serwisu.

Muszę wgrać stary oryginalny ROM. Wiecie może jaki to był dokładnie?? Kupiłem ją w sierpniu 2008 z polskim romem w RTV MIX AGD/ZADOWOLENIE.PL

Czy ten Polski ROM 3.07 G900 to jest to?

Dzięki z góry za info.

mysle ze 3.07 jezlei jest nie brandowany to styka

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 16, 2009, 10:10:48 »
Myślę że kupiłeś z 3.07. Rom 3.06 był tylko w playu.

*

koldasz

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 16, 2009, 10:20:07 »
ja mam też G900 z zadowolenie.pl . było 3.07 u mnie więc i u ciebie pewnie też

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 16, 2009, 11:14:19 »
musze cię  cię zmartwić szanowny kolego, wybitnie masz syt. kiedy pomiędzy ktrąs z 3 warstw  systemu dotykowego ( rezystywny  w tym przypadku) dostała sie wilgoć.  Dziwna sprawa ponieważ na całej powierchni folii odpowiedzilenj za dotyk zauważ są mikropory do odprowadzania :( . Widzialem  to juz kiedys ale nie w toście tylko  innym pda kiedy koleś załozył badzeiwiarską ochronną folię ktora  nie miała mikroporów(  brando ma ale to nie jest kryptoreklama :))  i te folei zakładalo sie na wodę. Po 2 dniach przyszedł po pomoc  woda zamiast odparowac zrobiła podobne babole na ekranie  i to w wiekszej ilości.
Polecam nie kombinowac i iśc z tym do serwisu. sam tego nie naprawisz.

Podobny watek byl w dziale diamond, objawy byly takie same i tez przyczyna byla woda. Tyle ze bylo to spowodowane szybka zmiana temperatury, pda w krotkim czasie trafil z mrozu do cieplego pomieszczenia i pod warstwa dotykowa osadzila sie woda.  Niestety nie pamietam jaki byl tego final.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 16, 2009, 12:04:20 »
no finał  jest taki ze digitzer do wymiany   bo nic z tym nie zrobisz  wilgoć jest pomiedzy albo digitzerem a szybką  co jeszcze da sie uratowac albo co gorsza pomiedzy warstwami digizera  ( są z tego co m iwiadomo 3 warstwy) a tego juz nie naprawisz . ale serwis bez szemrania powinien to zalatwic ponieważ  to anomalia  i broń boze mowic o jakies folii na wode czy jak

*

Offline hotkot

• 32
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 16, 2009, 12:17:11 »
Dzięki wszystkim za pomoc.

Folii na szczęście nie używałem (może na nieszczęście :) ).

Wysyłam na taneczną. Mam z nimi dobre wspomnienia :D

Pozdro dla wszystkich i dzięki za pomoc,.