Dylemat pilna sprawa :(

• 27 Odpowiedzi
  • 2289 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dylemat pilna sprawa :(
« dnia: Lipiec 30, 2008, 21:09:45 »
Na wstępie chciałbym wszystkich przywitać  :)
Zastanawiam się nad kupnem toshiby g900
I mam kilka głupich pytań :P
Chciałbym zaznaczyć ze w tej chwili mam moja ukochana nokie 9500:) i tu zaczyna się problem gdyż nie jestem pewien czy jako zagorzały użytkownik  (s60,uiq,s80) nie będę miał problemów z mobilnymi okienkami :(
i najważniejsza kwestia jest taka czy zmiana telefonu przyniesie satysfakcje :(
Moją nokie mam już rok i nie miałem z nią żadnych problemów bateria (niestandardowa 1500 mah) wytrzymuje mi spokojnie  3 dni:) i ogólnie potrzebuje pomocy w podjęciu decyzji czy  zmienić telefon :( Toshiba przemawia do mnie tym ze ma dużo więcej aplikacji i host USB lepszy aparat i wyświetlacz :)
Noki używam głównie do pisania SMS i słuchania muzyki a przydało by się coś jeszcze :) może ktoś z was używał tych telefonów lub może je w jakiś sposób porównać z góry dziękuje: oto moje pytania :
1.Jak wygląd sprawa wytrzymałości czy plastiki są porównywalne z tymi w nokiach lub jeśli możecie to do czego je porównać
2.Czy telefon jest wmiare wytrzymały tzn czy jak mi wypadnie to czy będzie mocno zniszczony (nokia niema tego problemu)
3.Jeśli ktoś może porównać prędkości działania symbian  vs wm.
4.Rozumiem ze bez przewodu host usb nie da się niczego podłączyć czy jest opcja dokupienia osobno przewodu?
Proszę o szybkie rozpatrzenie posta mam czas do jutra max do poniedziałku

*

Offline bebic

• 366
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC HD7, Nokia Lumia 710, SGS2
Odp: Dylemat pilna sprawa :(
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 30, 2008, 21:52:57 »
Sam miałem 9500 wiec postaram sie pomóc.

1. Made in Japan - coś jeszcze?
2. Nie próbowałem. Podejrzewam, że ekran mógłby nie wytrzymać.
3. G900 jest szybsza od 9500, szczególnie z ROMem 6.1
4. Bez przewodu nic nie podłączysz. Nie spotkałem jeszcze nigdzie takiego przewodu.

Pomyśl też nad G910 - można pomylić z 9500  :mrgreen:

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 30, 2008, 21:58:15 »
Ale coś widzę, że posiadacze G910 nie są z niej jakoś zadowoleni. Chyba za wolna jest :S

*

Offline bebic

• 366
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 30, 2008, 22:48:52 »
Na razie mały tych posiadaczy.

*

Offline feniks29

• 548
  • Sprzęt: Sensation
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2008, 23:11:23 »
Mi tosia juz raz poleciala z bioderka na gumoleum i jest ok, bez sladu.
Przewod masz w zestawie :)

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 31, 2008, 00:35:22 »
Czyli uważacie ze to dobry pomysł  przesiadać się z mojej niuni na tosie ;)
Mam jescze pytanie czy emulator psx ruszy :) chodzi o tekkena  3  :evil:

*

Offline kocmax

• 9
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 31, 2008, 00:52:47 »
Ruszyć ruszy :|. Ale będziesz mógł patrzeć się na pokaz slajdów

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 31, 2008, 01:05:58 »
Jak funkcja telefonu jest ważna to chyba lepiej zostać przy nokii. Tośka jest bardziej PDA jednak. Samo poznawanie nowego systemiku i dostrajanie go zajmie kupę czasu
Sam mam nokie 3110 class. jako telefon i tośka służy mi do innych celów.

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 31, 2008, 01:27:19 »
Ale nokia tez niema tylko telefonu ale i komunikator ;( ja lubię czasami grac na swojej niuni ale cenie w niej to ze ma dobry zasięg i baterie za to drażni mnie brak jakiegokolwiek nowego softu :/ s80 jest już trochę zapomnianym symbianem ;/ wiec planowałem coś nowszego czyli wm;) tylko nie wiem czy jak wydam 800 PLN to nie będę tego żałował:(

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 31, 2008, 01:34:04 »
toska jak będziesz ją do zabawy używał to wymaga codziennego podładowania. Albo i częściej :)
A jeśli chcesz faktycznie na WM6 się przesiąść to tośka nie jest zła - szczególnie stosunek cena/możliwości
Nie za bardzo widzę coś porównywalnego z tośką w tej cenie. No i jeszcze kwestia klawiaturki.

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 31, 2008, 08:40:50 »
Toska jest niezastapiona jest masz zamiar duzo pisac na klawiaturze QWERTY. W przeciwnym wypadku daj sobie spokoj - jest tyle lepszych telefonow bez pelnej klawiatury. Mozesz jeszcze rozwazyc Samsunga i780, ma mala klawiaturke QWERTY i jest tez calkiem niezle wyposazony.
Ale niestety podobnie jak Toska jest troche niedopracowany i sprawia nieco problemow.
Pionierzy zawsze maja pod gorke :)

*

Offline Visenna

• **
  • 117
  • Sprzęt: Toshiba G900 + SPV c600
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 31, 2008, 21:49:42 »
Jak chodzi o wytrzymałość to jest bardzo dobrze, dziś ładowałam telefon, koleżanka kabla nie zauważyła.. i kawałek pofrunął lądując na ziemi. Bałam się, że to w ogóle koniec, a tu się okazało że ZUPEŁNIE nic się nie stało!

Tak btw. gdy mówimy o wytrzymałości... widzę, że rysik nie jest idealnie gładki, macie jakiś pomysł co z tym zrobić? Nie chcę nosić ze sobą dodatkowego rysika!

*

Offline Suusu

• 45
  • Sprzęt: Toshiba G900 + kingston 2gb
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 31, 2008, 22:01:17 »
Chodzi Ci o ostrą końcówkę?? Drobniutki papier ścierny i lecimy z koksem.
Pozdrawiam Suusell

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 01, 2008, 10:53:12 »
A jaki sprzet polecili byście jako palmtop bez funkcji telefonu tylko samo  ppc ?  B) I ważne żeby miał host USB i w miare był porównywalny do toshi :) Dzięki za dotychczasowa pomoc  :ok:

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 01, 2008, 11:02:10 »
A jaki sprzet polecili byście jako palmtop bez funkcji telefonu tylko samo  ppc ?  B) I ważne żeby miał host USB i w miare był porównywalny do toshi :) Dzięki za dotychczasowa pomoc  :ok:
wiesz, o to najlepiej zapytać się w dziale zakupy
z Hostem bez GSM polecam FS c550

*

Offline Visenna

• **
  • 117
  • Sprzęt: Toshiba G900 + SPV c600
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 01, 2008, 11:17:50 »
Bo ja wiem.. wydaje mi się, że papier ścierny to nie jest dobry pomysł, nawet najdrobniejszy.. Powierzchnia rysika nie będzie idealnie gładka a przeciez o to chodzi. Chyba że potem jakimś lakierem pociągnąć ale to już nie wiem jak może się skończyć..

Słowiku a zależy Ci tylko na hoscie czy jeszcze na rozdzielczości czy czymś? Bo jak chodzi o host to i tak nie jest to najlepsze rozwiązanie, z tego co wiem, to ppc mają zawsze ograniczenia na pobór prądu, więc na pełną użytkowość takich akcesoriów jeszcze poczekamy...

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 01, 2008, 13:29:26 »
Bo ja wiem.. wydaje mi się, że papier ścierny to nie jest dobry pomysł, nawet najdrobniejszy.. Powierzchnia rysika nie będzie idealnie gładka a przeciez o to chodzi. Chyba że potem jakimś lakierem pociągnąć ale to już nie wiem jak może się skończyć..
Mozesz uzyc tego ustrojstwa do polerowania paznokci. Na pewno nie zepsuje stylusa i bedzie idealnie gladki.

*

Offline miba

• 4050
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 01, 2008, 13:42:01 »
Zamiast papieru ściernego można wykorzystać mocną kartkę ( np 3-4 warstwy) i przyciskać mocniej rysik.
Działa - zrobiłem tak wkrótce po zalożeniu folii. Faktycznie ten rysik miał zadziory malutkie i troszkę mi nawet folię porysował :(

*

Offline Suusu

• 45
  • Sprzęt: Toshiba G900 + kingston 2gb
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 01, 2008, 16:32:00 »
Papier ścierny 2000 wodny i będzie gitarka.
Pozdrawiam Suusell

*

Offline feniks29

• 548
  • Sprzęt: Sensation
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 02, 2008, 00:59:41 »
To mi sie chyba trafil idealny... poprostu gladki jest :)

*

Offline bebic

• 366
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 02, 2008, 01:23:00 »
Nie wydaje się Wam, że idzie mały offtop?  :ohreally:

« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 02, 2008, 16:26:26 »
1. patrz: bebic ;)
co do ogólnej wytrzymałości to co prawda nie mam porównania z nokią, która sporo fruwała, ale te trzy upadki tośki byly, z czego jeden z wysokości ponad 1,6m i sam się zdziwiłem że nic się nie stało

ogólnie na obudowie jest tylko kilka rysek i trzyma się świetnie

« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 03, 2008, 21:59:08 »
A ostanie pytanie :)
Czy 650 zł to dobra cena za używaną w bardzo dobrym stanie czy lepiej nowa na gwarancji ? I czy jak przyoszczędzę na kupnie to czy nie bede musiał na servis wydac wiecej ? a tak pozatym to plecam papier wodny od 1500 bodajze do 2000 po kilku przejazdach bedzie gitara dorabialem sobie w ten sposób rysik do motoroli a925 :)z rogu jelenia ale mi pękł :( ale mi ekranu nie rysował :D i byl gladzutki jak pupcia mojej.... ale to nie do tematu

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 04, 2008, 06:59:19 »
650 za tosię w bdb stanie - to dobra cena  :ok: cały zestaw? gwarancja - ile? simlock?

*

Offline pawel_71

• 820
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 04, 2008, 08:23:27 »
650 to niezla cena jesli stan jest idealny. Jesli jednak masz simlocka to lepiej chyba dorzucic 200zl i kupic nowke. Jak na razie nie da sie zdjac go software'owo, a rozwiazania sprzetowe maja wady i czasami musisz przekladac karty jak sie cos zblokuje.

*

Offline bebic

• 366
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 04, 2008, 10:57:59 »
Nie wiem skąd macie informacje, że coś się dzieje blokuje przy X-SIMach. Mam kartę Ery, Plusa i Mobilkinga. Wszystkie chodzą z Tośką z Playa. Nigdy nie było żadnego problemu. Nic nigdy się nie działo. Używam X-SIMa także w innych telefonach i w żadnym nic się nie dzieje. Jeżeli ktoś chce fotkę mojego X-SIMa ( czy jak on tam się nazywa) to mogę zrobić i wrzucić.   

*

Offline pawel_71

• 820
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 04, 2008, 12:05:40 »
Widzisz, jest wiele standardow kart odblokujacych. Jedne lepsze inne gorsze. Akurat TurboSim wygladal na jeden z pewniejszych, ale podobno czasami cos nie dzialalo. Nie znam szczegolow, bo zdecydowalem sie jednak na nowke, zeby nie miec problemow i placic kilka razy za kolejne testowane przejsciowki. W sumie pewnie mogloby wyjsc podobnie cenowo.

*

Offline bebic

• 366
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 04, 2008, 12:47:32 »
Ja kupowałem w ciemno. Sprzedający nie wiedział czy będzie chodziło z G900, umówiłem się na odbiór osobisty i sprawdzenie. Ruszyło za pierwszym razem. Ja zadowolony, że chodzi a facet że miał się czym pochwalić na allegro :)
Sprawdziłem. Moje cudo nazywa się Alpha X-Sim.