Na wstępie chciałbym wszystkich przywitać

Zastanawiam się nad kupnem toshiby g900
I mam kilka głupich pytań

Chciałbym zaznaczyć ze w tej chwili mam moja ukochana nokie 9500:) i tu zaczyna się problem gdyż nie jestem pewien czy jako zagorzały użytkownik (s60,uiq,s80) nie będę miał problemów z mobilnymi okienkami

i najważniejsza kwestia jest taka czy zmiana telefonu przyniesie satysfakcje

Moją nokie mam już rok i nie miałem z nią żadnych problemów bateria (niestandardowa 1500 mah) wytrzymuje mi spokojnie 3 dni:) i ogólnie potrzebuje pomocy w podjęciu decyzji czy zmienić telefon

Toshiba przemawia do mnie tym ze ma dużo więcej aplikacji i host USB lepszy aparat i wyświetlacz
Noki używam głównie do pisania SMS i słuchania muzyki a przydało by się coś jeszcze

może ktoś z was używał tych telefonów lub może je w jakiś sposób porównać z góry dziękuje: oto moje pytania :
1.Jak wygląd sprawa wytrzymałości czy plastiki są porównywalne z tymi w nokiach lub jeśli możecie to do czego je porównać
2.Czy telefon jest wmiare wytrzymały tzn czy jak mi wypadnie to czy będzie mocno zniszczony (nokia niema tego problemu)
3.Jeśli ktoś może porównać prędkości działania symbian vs wm.
4.Rozumiem ze bez przewodu host usb nie da się niczego podłączyć czy jest opcja dokupienia osobno przewodu?
Proszę o szybkie rozpatrzenie posta mam czas do jutra max do poniedziałku