Dwa pytania

• 9 Odpowiedzi
  • 853 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
Dwa pytania
« dnia: Czerwiec 25, 2009, 00:16:36 »
Dzisiaj zainstalowałem NetCF 3,5 bo parę programów już się o to domagało i niby działa ale mam takie pytanie. Lepiej mieć go w pamięci wew. czy na karcie? Nie będzie ewentualnych problemów z jego działaniem jak jest na karcie?
Drugie pytanko dotyczy karty sim. Dzisiaj wybudzam Tosię, patrze na ekran a tam jakaś dziwna ikonka, jak na nią tapnołem to wyskoczył komunikat że nie ma karty sim co oczywiście było nie prawdą. Wyłączyłem Tosię, wyciągnąłem baterie i kartę sim, złożyłem z powrotem i niby działa wszystko ok, na razie. Spotkał się już ktoś z takim znikaniem karty sim w Tośce? Mam rom fabryczny 3.07.

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
Odp: Dwa pytania
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 25, 2009, 01:26:21 »
1.Najlepiej miec ja wgotowana w rom....a w najgorszym przypadku w pamieci wewnętrznej
2.kara SIM troche Ci "uciekła" z gniazda nic złego tez raz czy dwa tak miałem
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline mett7

• 418
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 25, 2009, 02:05:42 »
1.Najlepiej miec ja wgotowana w rom....a w najgorszym przypadku w pamieci wewnętrznej
2.kara SIM troche Ci "uciekła" z gniazda nic złego tez raz czy dwa tak miałem
No właśnie tak myślałem że lepiej to chyba mieć w pamięci wew.
A z tą kartą sim to nie byłem pewien czy się tylko obluzowało czy może coś z systemem nie tak albo co gorsza Tosia się psuje :-| . Teraz jest wszystko ok, więc to chyba tylko karta się obluzowała chociaż też nie powinna tak sama z siebie :mysli:
Dzięki za odpowiedź :D

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 25, 2009, 09:31:37 »
Tylko netcf 3.5 zajmuje dużo miejsca niestety. Jeśli chcesz wykorzystywać aplikacje wykorzystujące netcf3.5 przez cały czas, tzn także odpalone kiedy usypiasz tosię to musisz wgrać framework do pamięci wewn. Jeśli tylko sporadycznie i zamykasz aplikację przed uśpieniem to może być i na karcie SD ( część plików i tak pójdzie do katalogu /windows ). Niestety z tymi sterami od SDHC tak już jest.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 25, 2009, 11:07:32 »
netcf i tak pójdzie do storage, co by się nie wybrało, inaczej nie zadziała.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 25, 2009, 11:47:27 »
Przed HR ostatnim zainstalowałem na karcie ( tzn część poszła na kartę utworzyło na niej katalog windows ) i tam poszły różne moduły ( assemblies ) Wszystko chodziło jak trzeba tyle, że jest ten problem z odpalaniem kodu z karty, ale to dotyczy romów ze sterami sdhc  Możliwe, że wgrywałem ze zmodyfikowanej paczki ten netcf  ale na 90% raczej ze standardowej by MS

*

Offline mett7

• 418
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 25, 2009, 17:21:04 »
Właśnie się obawiałem tego że mogą być jakieś problemy z działanie jeśli będzie na karcie, dlatego zainstalowałem go jeszcze raz tylko że w pamięci wew. Szkoda że zajmuje tyle miejsca, teraz ledwo 8 mega mi zostało :grin: Jak go miałem na karcie to w sumie działał, mam taką śmieszną aplikacje dog whistle czy coś no i ona nie chciała działać na 2.0 a na 3.5 zainstalowanym na karcie ruszyło bez problemu. To tak dla ogólnej informacji :wink:
A tak w ogóle to jest już wersja 3.7 korzysta ktoś z tego? Oficjalnie jest chyba tylko 3,5 więc to chyba jakaś beta.

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 02, 2009, 11:02:55 »
Witam,
mógłbyś mi dać linka skąd ściągnąłeś NetCF 3,5 ??

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 02, 2009, 11:47:53 »
Najlepiej ze strony Microsoftu  :) Popatrz tutaj:

http://www.maxprograms.pl/plik,1022.html
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 11:51:31 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 02, 2009, 12:44:15 »
thx