Dwa (chyba) proste pytania (Bluetooth oraz Menadzer zadań)

• 8 Odpowiedzi
  • 2153 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline slash83

• 45
  • Sprzęt: Tośka G900
Witam !

Mam dwa pytania odnosnie Windows 6.1 w Tośce.
1. Jak sie sprawdza czy jest włączony moduł bluetooth ? Włączyłem GPS'a, zminimalizowałem i na ekranie głównym nie mam żadnej dodatkowej ikonki, dioda nie miga na niebiesko (jak to miałem w poprzednim smartfonie). Jak wiec sprawdzić czy ten moduł jest uruchomiony ? Z Wi-fi jest podobnie - użytkownik nie jest informowany o fakcie działania tego modułu ??

2. Jak sprawdzić listę uruchomionych aplikacji (nie procesów - od tych to ja wiem, że jest Menadżer zadań). W SPV E650 i Win 6.0 miałem managera, ale tam miałem tylko aplikacje, moglem je wszystkie zaznaczyć i spokojnie zamknąć.

*

Offline b7rabbitdj

• 846
  • Sprzęt: Z ultra, Hazel, Smart, E61i, Q1, M300
Odp: Dwa (chyba) proste pytania (Bluetooth oraz Menadzer zadań)
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 15, 2009, 20:00:01 »
1. Mozesz sobie ustawic wtyczke na today w ktorym masz zawarte info. o operatorze, Wifi oraz bt, dokladnie to jest to:

2. Windows/StartUp lub Autostart (mam ang. wersje i nie pamietam jak byl polski odpowiednik), screen uruchamianych programow:

*

Offline slash83

• 45
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 15, 2009, 20:14:58 »
Dzieki za pomoc - niestety pierwsze chyba mi odpada bo mam rom z Manilą :( Jedynym sposobem jaki udało mi sie odgrzebać to w Manili przedostatnia opcja "Ustawienia" - ma sie wchodzi w połączenia i widze czy mam włączone WiFi i Bluetooth - rozwiązanie które podałeś byłoby idealne...

Co do drugiego dzieki - o to mi chodziło :)

*

Offline b7rabbitdj

• 846
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 15, 2009, 20:20:51 »
rom z Manilą
tez mam rom z Manila, angielski masz? Masz tez ekran today prawda?

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 15, 2009, 20:37:01 »
Jak masz rom z manilla mozesz sobie wgrac manilla2d-DevTools i wylaczas manille. O tym czy jest wlaczone wi-fi jests informowany ikonka-teoretycznie wyglada jak antena, i jest w miejscu gdzie normalnie pokazuje sie ikonka np. E
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline slash83

• 45
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 15, 2009, 20:58:14 »
rom z Manilą
tez mam rom z Manila, angielski masz? Masz tez ekran today prawda?

Mam polski rom z Manilą, niestety ekranu Today chyba nie mam, a byc moze o tym nie wiem...na tosce lece od zaledwie 4 dni wiec nie do konca wiem jak to ma wygladac.

*

Offline b7rabbitdj

• 846
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 15, 2009, 21:10:07 »
Na pierwszej focie (tam, gdzie sa info. o lacznosci) na dole ekranu, z lewej strony pisze mi: Manila :) Przechodzi mi do Manili po nacisnieciu, a gdy jestem w Manili tam, gdzie mam zegarek to pisze mi w tym miejscu: Today :) Jezeli tego nie masz to zrob to, co napisal Bacao :)

*

Offline marsozerca

• **
  • 211
  • obserwator ;)
  • Sprzęt: Tośka g900@520MHz@ Win6.1 :)
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 16, 2009, 07:49:57 »
Sorry za OT, ale b7rabbitdj - pisze Ci? Na ekranie? Czyli co, krasnoludki co chwilę coś tam wypisują i poprawiają i dzięki temu magicznym sposobem ten napis jest ciągle tworzony? To widzę, że możemy teraz wszędzie pisać, że wraz z Tosią dostajemy bandę krasnoludków biegających po ekranie  :E Przecież mamy taką ładną formę "jest napisane"....
Mam swoje życie wy mówicie mi jak żyć
mam swoją drogę wy mówicie mi którędy iść
mam swoje pięści słyszę z kim się bić
i swoje serce kogo kochać z kogo kpić

*

Offline b7rabbitdj

• 846
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 16, 2009, 14:02:36 »
Sorry za OT, ale b7rabbitdj - pisze Ci? Na ekranie? Czyli co, krasnoludki co chwilę coś tam wypisują i poprawiają i dzięki temu magicznym sposobem ten napis jest ciągle tworzony? To widzę, że możemy teraz wszędzie pisać, że wraz z Tosią dostajemy bandę krasnoludków biegających po ekranie  :E Przecież mamy taką ładną formę "jest napisane"....

Przyzwyczajenia :( Wybacz :D