O szok! Właśnie podpiąłem kartę z PINem na główny, włączam a tu... ładuje się karta z drugiego slotu! Tak jeszcze nie miałem. Nie mogę jednak przełączyć na tą w głównym? No przejrzałem na prawdę wszystko, ale może jestem ślepy, możesz napisać gdzie się znajduje i jak się nazywa dokładnie ten program? Albo ikonka?
Dziwne że teraz działa, w sumie kombinowałem coś podłączając adapter do nokii, pozmieniałem parę rzeczy (w tym nazwę sieci na karcie ;p) kombinując ze zdjęciem pinu.
EDIT:
A może to przez WM6.1? Może w tym romie to nie działa? Cholera, znowu będę musial zmieniać system...
Napisane: 27-08-2008, 01:14:53
Mały test:
Wyłączam telefon (funkcję nie urządzenie), wyciągam dodatkową kartę (Plus bez PIN), podczas gdy system miał ją wczesniej, włączam funkcję telfonu, działa?! Przez pare minut mam zasieg itp po jakims czasie sie zrywa. Nie zdążyłem wykonać żadnego połączenia.
Robię SR, ciągle bez jednej karty, zgłasza się orange z pytaniem o pin, wpisuje, akceptuje ale zasięgu nie może złapać (natomiast widzi ze EDGE itp jak wczesniej).
Tym razem wyłączam i włączam urządzenie, wyjmując na sekundę baterię (może ma coś w pamięci?). Znowu pytanie o Orange, wpisuje PIN, łapie zasięg, moge wykonywac polaczenia.
Wyłączam funkcję telefonu, wkładam Plus, zero reakcji, robię SR, zgłasza się brak karty. (czyli próbuje wczytać Orange)
Restart, i działa Plus. koło się zamyka.
Wniosek: adapter działa (fizycznie), jeśli karta Orange z PINem nie jest aktywna, lecz nie mogę przełączać kart. Muszę jeszcze spróbować z inną katą sim, zanim zmienie system. Już dosyć eksperymentowania. dobranoc