Dobry program do E-Book'ów - Szukam

• 9 Odpowiedzi
  • 1008 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dobry program do E-Book'ów - Szukam
« dnia: Grudzień 23, 2008, 14:41:20 »
Jak w tytule... Szukam jakiegoś przyjemnego menagera dokumentów który ułatwia czytanie e-book'ów, ma pamiętać ostatnio otwartą strone książki, ma mieć polskie fonty z regulacją wielkości itd... Macie jakiś fajny tytuł??

*

Offline marcin_s3

• 261
  • Sprzęt: i8000, SG Note, Sandisk microSDHC 16 Gb
Odp: Dobry program do E-Book'ów - Szukam
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 23, 2008, 15:13:26 »
Jak w tytule... Szukam jakiegoś przyjemnego menagera dokumentów który ułatwia czytanie e-book'ów, ma pamiętać ostatnio otwartą strone książki, ma mieć polskie fonty z regulacją wielkości itd... Macie jakiś fajny tytuł??

Alreader (OEM jest w romie C&C, cab do znalezienia w sieci - nienajnowsza wersja ale w języku angielskim). Wada - nie czyta pdf'ów. Do pdf'ow nie znam dobrego softu. Wadą jest zawsze to, że nie maja automatycznego ustawiania powiekszenia pod szerokośc TEKSTU ale ustawiają pod szerokośc KARTKI. Przy klasycznych ebookach furii można dostać. Rada - konwersja do doc/rtf bez polskich znaków.

BTW: jakby ktoś znał metodę konwersji pdf'ów z pl znakami do doc'a z pl znakami to ja sie nisko kłaniam....
BTW2: Alreader jest świetny!

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
  • Sprzęt: Toshi G9oo
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 23, 2008, 15:21:55 »
Do pdf używam foxit reader :] Mały i szybki a to podstawa przy pracy z często dużymi dokumentami :D

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 23, 2008, 15:24:55 »
Potwierdzam, foxit reader jest bardzo dobry. Przeczytalem na nim juz kilkanascie opowiadan i naprawde jest bardzo fajny. A co wazne w pelni darmowy.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 23, 2008, 15:35:00 »
Podziękował :ok:

*

Offline maxidus

• *
  • 83
  • Sprzęt: LG L9
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 23, 2008, 20:10:58 »
BTW: jakby ktoś znał metodę konwersji pdf'ów z pl znakami do doc'a z pl znakami to ja sie nisko kłaniam....

Do konwersji pdf'ów do doc'a polecam ABBYY Fine Reader. Google pomoże ;)
c25 -> m35i -> 3510i -> c75 -> G500 -> G900 -> E63 -> HTC Sapphire -> G900 -> HTC Dream -> i900 -> LG gw620 -> ZTE Blade + TG01 -> HD2 + TP2 -> L9

*

Offline marcin_s3

• 261
  • Sprzęt: i8000, SG Note, Sandisk microSDHC 16 Gb
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 23, 2008, 20:29:00 »
OCR? To dziala? dotychczas probowalem to robic kopiujac tekst do wordprocessora i tam obrabiajac.

hmmm

jeśli zadziala jestem winien zgrzewke piffa. mam sporo ebookow w formacie pdf i pieni mnie dzialanie pdf-readerow na pda. toske kupileem dlatego, bo ogladajac strone pdfa na pelnej rozdzielczosci można cokolwiek zobaczyc.

lol

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 23, 2008, 20:36:45 »
Polecam Mobipocket Reader
Wersja na PC potrafi konwertować z wielu formatów (też pdf) i synchronizuje z PPC
Darmowy.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2008, 20:38:46 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 24, 2008, 12:27:54 »
Najszybszy do pdfow jest wbudowany Piksel Viewer, daje tez najlepsza jakosc renderowanego obrazu. Szkoda tylko, ze tak wolno sie uruchamia.
Niestety tez brakuje mi opcji dopasowywania do faktycznej szerokosci strony, recznie jest przy tym troche dlubaniny.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 24, 2008, 13:03:44 »
Można przyśpieszyć ładowanie zamieniając pliczek z animacją. Gotowy plik ktoś wrzucił na mobione.