Dźwięk w słuchawkach i na głośniku jednocześnie

• 4 Odpowiedzi
  • 895 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
  • Sprzęt: Treo 600-> Wizard-> G900-> Raphael
Dźwięk w słuchawkach i na głośniku jednocześnie
« dnia: Lipiec 23, 2010, 17:19:11 »
Witam
Dzisiaj dostałem moją Toshibę, którą kupiłem parę dni temu (nareszcie...) i wszystko pięknie, ładnie, ale mam jeden problem... Przy podłączeniu słuchawek dźwięk z głośnika nie znika, natomiast leci i z głośnika i ze słuchawek. Czy ktoś też miał taki problem lub wie jak to naprawić? Dodam, że jest na nim wgrany WM 6.5 Pro build 21859

*

Offline Rohlson

• 47
  • Sprzęt: Toshiba G900, HTC Breeze
Odp: Dźwięk w słuchawkach i na głośniku jednocześnie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 24, 2010, 17:36:30 »
Masz uszkodzony kabel audio albo gniazdo w Tosi. U mnie podobny problem wystąpił 2 razy - za pierwszym wystarczyło odciąć kilka cm kabla od strony tej kostki z mikrofonem i na nowo przylutować, za drugim razem ta operacja nie pomogła. Tośka pojechała do serwisu i wróciła z nową płytą główną. Pierwszym objawem podobnego uszkodzenia jest wariowanie SRS wow - przy poruszaniu kablem co chwilę przestawia się ze słuchawek na głośnik i odwrotnie.

*

slobodan

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 24, 2010, 17:58:18 »
Radzę sprawdzić czy wtyczka z jackiem została do końca wsadzona w urządzenie. Mi nie raz się to zdarzało i występowały takie właśnie objawy.

*

Offline Rohlson

• 47
  • Sprzęt: Toshiba G900, HTC Breeze
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 24, 2010, 22:38:52 »
Można też sprawdzić miernikiem połączenia w tym tośkowym kablu. U mnie, o ile dobrze pamiętam, było zwarcie między masą i lewym kanałem.

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
  • Sprzęt: Treo 600-> Wizard-> G900-> Raphael
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2010, 15:58:06 »
Ok, dzięki za odpowiedzi. Chyba uszkodzone jest gniazdo, jak wrócę do Polski i wgram fabryczny ROM to wyślę do serwisu (zostały 3 niecałe miesiące gwarancji, będzie przedłużenie :D)