Device lock - czarny ekran i brak możliwości wpisania hasła

• 2 Odpowiedzi
  • 6220 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Device lock - czarny ekran i brak możliwości wpisania hasła
« dnia: Wrzesień 25, 2011, 21:15:11 »
Witam.
Padła mi bateria w mojej kochanej Toshibie G900 (WM 6.0) i po włączeniu na poczatku zawsze uruchamia się device lock gdzie wprowadzam hasło. Niestety wyświetla się jedynie górny pasek i button od klawy, qwerty sie wyświetla (reszta czarna). Połączenia przychodzące moge odebrac ale smsa odczytać nie mogę. Telefon ogólnie działa ale nie mogę w żaden sposób wpisać hasła...
Przy wysuwaniu klawiatury na sec pokazuje się tapeta i u dołu 'Unlock' oraz 'Cancel' ale w żaden sposób mnie to nie ratuje.
Zależało by mi aby dało się odzyskać zapisane kontakty jak również notatki w których mam zapisane wiele ważnych rzeczy.

e/Próbowałem resetować i za każdym razem to samo. Telefon działa ale jest zawieszony na device lock.

Z góry dziękuje za pomoc.

e2/Czy jest możliwość zrobić buckup bez korzystania z activesync przez PC? Albo przynajmniej podłączenia się do telefon jako nośnik pamięci?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2011, 12:36:26 wysłana przez damaroc »

*

Offline wiktor-96

• 43
  • Sprzęt: Galaxy ace2 + Galaxy Note 10.1
Odp: Device lock - czarny ekran i brak możliwości wpisania hasła
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 28, 2011, 18:35:30 »
Jak z backupem plików to niewiem bo ja korzystam z pimbackup'a (czy jakoś tak) ale do tego musiałbyś cały czas widzieć ekran.

Ja widzę tylko jedno rozwiązanie. Wgranie nowego softu. Wm 6.1 C&C globalbusa jest szybki i ma mało bugów więc bym Ci go polecił. Ale dokładny wybór WM pozostawiam Tobie. Tu masz odnośnik : http://pdaclub.pl/forum/g900/spis-polecanych-romow-dla-g900/

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
Odp: Device lock - czarny ekran i brak możliwości wpisania hasła
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 29, 2011, 22:22:12 »
Możesz spróbować MyMobilera zainstalować. Może ActiveSync ominie zabezpieczenie i od razu przejdzie do instalacji. Niestety bez instalacji Active Synca raczej się nie obejdzie. Tylko on może dać dostęp do plików w pamięci wewnętrznej.

Ewentualnie spróbuj wyjąć/wsadzić kartę SIM. Powinno to skutkować wyświetleniem klawiatury telefonicznej. Może wtedy będziesz mógł normalnie wpisać hasło.

Jeszcze inny pomysł to podczas rozmowy wejść w Notatki. Po za kończeniu rozmowy system powinien pozostawić je otwarte. (Zakładam tutaj, że to today uniemożliwia wyświetlenie ekranu wpisywania hasła.)

Jeszcze inna myśl podobna do tej powyżej, ale niestety nie wiem, czy wykonalna to podczas rozmowy przejść do Ustawień i zdjąć hasło.

Napisz proszę czy masz na Tośce zainstalowanego MortScripta? Mam taki pomysł: Gdy na karcie pamięci utworzy się folder o odpowiedniej nazwie to programy w nim zawarte zostaną uruchomione przy starcie WM. Można by tam umieścić program, który skopiuje odpowiednie pliki (zawierające kontakty, SMS) na kartę pamięci. Przy MortScripcie o niebo łatwiej byłoby taki program napisać. Niestety nie mogę dać Ci gwarancji co do działania tej metody.