Generalnie to nie wiem kto projektował oprogramowanie sterujące czytnikiem linii, ale chyba był po kłótni z żoną i szefem i pracował na trzeciej zmianie...
Zanim odpale program który bada paluchy i przeskanuje któryś coby sobie tcpmp odpalić to w tym czasie mógłbym już z dobre 5-6 razy odpalić do jednym tapniecięm w ekran... SIC!!!
Kwestia blokowania, żena... powinno się dać normalnie rozsunąć klawirkę i jednym myźnięciem palca tosie odblokować a nie jakieś kombinacje

Jako mysz, też licho się spisuje bo powinno być widać kursorek i powinno się sterować czytnikiem podobnie jak minidotykiem w Omni...
Moje zdanie na temat czytnika linii?? Wolałbym zamias niego GPS... Bo czytnik to zbędny bajer...
Ja w jego działaniu dodałbym np. jeszcze blokowane katalogi i na ten przykład część "zakazaną" katalogów otwierało by się muśnięciem palucha... Któraś z tosi o ile dobrze pamiętam ma czytnik z boku obudowy... też lepsze rozwiązanie...
Aha i czemu u licha jeśli jest czytnik i tworzy sobie obraz palucha nie mogę go sobie oblookać??