Potrzebuje kilku odpowiedzi z różnych dziedzin:)

• 9 Odpowiedzi
  • 1684 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Potrzebuje kilku odpowiedzi z różnych dziedzin:)
« dnia: Listopad 17, 2008, 11:25:37 »
Witam
Chciałbym poprawić działanie swojej tośki i potrzebuje pomocy w kilku sprawach:
-w auto mapie (5.05) tryb nocny przyciemnie mi jasność ekranu do minimum. Nic wtedy nie widać. Jak ustawić na stałe żeby ten tryb był jaśniejszy?
-Wgrałem sobie windows mobile 6.1 z touchflo i manilla, a w nim nie mogę zaznaczać kilku wiadomości(sms i email) do usunięcia naraz-czemu? w poprzednim windowsie mogłem
-Jak w touchflo dodać na ekranie opcje do blokady urządzenia. Znalazłem tylko to w quick menu(jednak jest za dużo klikania jak na opcję którą dość często używam). która komenda bądź plik odpowiada za blokadę. Dla mnie opcja ta może widnieć w zakładce programy touchflo.
-Czy można wymienić szybkę w tośce? troche się porysowała od gry w bilarda. Ile to może kosztować i gdzie mi wymienią?
-Jak użyć czytnika lini papilarnych do blokady urządzenia?
-tcpmp + goforce 5500 4.1 alpha przycina mi filmy...co zrobić z tym fantem? dodatkowo nie odtwarza tych filmów z youtube. Pisze cały czas wiadomość RTSP protokół nieobsługiwany(zainstalowałem jakieś pluginy ale nic nie dały
Narazie to wszystko o czym pamiętam:)
Jak będe miał jeszcze jakieś pytania to dam znać:)
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 11:38:34 wysłana przez luniopl »

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: Potrzebuje kilku odpowiedzi z różnych dziedzin:)
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2008, 13:05:05 »
Jeśli chodzi o AM to ja wyłączyłem sterowanie podświetleniem przez nią i jest ok. Jeśli to to o co Ci chodzi to opcja jest w pliku konfiguracyjnym AM. Jeśli nie znajdziesz to zerknę na dokładną nazwę zmiennej - nie mam tosi pod ręką niestety.
Szybka to jest ekran dotykowy i wymiana kosztuje słono ( o ile jest dostępna ). Dlatego na forum tak często zalecają nałożenie foli.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 17, 2008, 13:22:31 »
Jak będziesz miał pytania to najpierw poszukaj na Forum, wszystko już było omawiane nie raz. AutoMapę masz zapewne piracką, napisz do Czabana i poczytaj Regulamin.
Tośkę możesz zablokować przytrzymując czerwoną słuchawkę (ten klawisz domyślny od odrzucania rozmowy).
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 17, 2008, 15:41:01 »
AM pewnie piracka :| bo 5.05 jak by miał orginał to by chyba mógł zrobić upgrade do 5.2 :P To jest złodziejstwo poprostu... Ludzie sie napracowali a ty to bezczelnie kradniesz... :|

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
  • Sprzęt: Toshi G9oo
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 17, 2008, 16:01:46 »
To ja się dołącze do różnych dziedzin.

Pytanie do tych co kożystają z A2DP i mogą sterować muzyką z poziomu słuchawek:
Czy pocket playerem da się za pomocą słuchawek (mam motorola S9) sterować ? U mnie niestety nie, play/pause odpala wmp, a next, prev nie zmienia piosenek (chyba ze robi to w wmp).

*

Offline neov

• **
  • 238
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 17, 2008, 17:40:57 »
Da się, tylko musisz doinstalować wtyczkę http://www.conduits.com/products/player/plugins/gen_wmhost.zip (wrzuć plik do katalogu z programem).
Pozdrawiam :-)

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
  • Sprzęt: Toshi G9oo
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 17, 2008, 18:09:58 »
już sprawdzam, zaraz dam znać co i jak.

Dzięki wielkie :] Działa wyśmienicie, dokładnie tak jak tego oczekiwałem, full mapowanie przycisków słuchawki.
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2008, 18:24:55 wysłana przez Czarnas »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 18, 2008, 07:02:01 »
neov a sprawdzałeś to może na standardowej przejściówce tosi? tzn czy wtedy przycisk będzie działać także jako play/pause?

*

Offline neov

• **
  • 238
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 18, 2008, 16:03:54 »
Nie sprawdzałem - nie używam zwykłych słuchawek, przejściówkę chyba nawet gdzieś posiałem...  :E Ale tak na logikę to raczej to nie będzie miało wpływu - dll'ka dodaje obsługę sygnałów AVRCP, które są wysyłane przez bluetooth.
Pozdrawiam :-)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 19, 2008, 07:27:31 »
no to faktycznie nie pomoże, dzięki  :wink: