Czym skręcić Tosie?

• 3 Odpowiedzi
  • 711 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czym skręcić Tosie?
« dnia: Maj 04, 2010, 21:13:56 »
W końcu z bólem usunąłem oryginalne triwingi którymi była skręcona Tosia, wymieniłem głośniczek na buzer z Siemensa C65 i jest lepiej (wręcz fenomenalny dźwięk był na buzerze ze starego triumfa ale był ogromny i nie szło go upchnąć). Teraz pytanie z czego mi najlepiej przypasują śrubki, bo przyznam się na wstępie że wkręcając "identyczne" na oko z jakiejś nokii, po prostu się jedna złamała bo pojawił się opór a mój klucz dynamometryczny w rękach nie działa:/ Wiem że głupie pytanie ale poradźcie coś....

ps. dźwięk na full gra czysto ale nie jest aż tak głośny jak z tego większego buzera, a najbardziej podobny buzer jest z Samsunga E250 :)

*

slobodan

Odp: Czym skręcić Tosie?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 04, 2010, 21:40:05 »
Polecam przewiercić otworki wiertłem 7,5mm, przelecieć gwintownikiem 8mm i złapać na śruby m8 i bedzie trzymać :ok:

A tak na poważnie to nieźle rozgraciłeś toshibe. Nie wiem czy nie lepiej będzie poszukać nowej obudowy. Ostatnio na allegro widziałem parę.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2010, 00:19:45 »
Czy jest sens szukać całej obudowy z powodu jednej śrubki? Wydaję mi się że zatrzaski + reszta śrubek spokojnie dadzą radę, a co do rozgracenia tosi to nie widać różnicy po wymianie, nie licząc czystego dźwięku ;) Wolałbym jedynie dorwać jakieś standardowe a nie triwingi do których ciężko śrubokręt...

*

slobodan

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 05, 2010, 07:51:52 »
aa sory nie przeczytałem dokładnie twojego pierwszego postu (pisałem z toshiby). Jak tak to spokojnie możesz zastąpić tą śrubkę jakąś inną np z innego telefonu.