Czy przy uśpieniu Toshiba wyłącza gniazdo kart pamięci?

• 8 Odpowiedzi
  • 7136 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
  • Sprzęt: Treo 600-> Wizard-> G900-> Raphael
Czy przy uśpieniu Toshiba wyłącza gniazdo kart pamięci?
« dnia: Październik 10, 2010, 12:51:14 »
No właśnie, takie pytanie. Ostatnio kupiłem sobie słuchawki Bluetooth (od nokii, ale oczywiście działają świetnie). Wszystko fajnie, tylko denerwuje mnie jedna rzecz. Wygląda to tak: włączam muzykę, usypiam telefon ale muzyka dalej leci. Włączam pauzę bo np. chcę z kimś pogadać a w tym czasie Toshiba usypia się totalnie (ale nie wyłącza!). Włączam telefon i nie mogę włączyć muzyki. Wchodzę do WMP a tam pokazuje pustą listę odtwarzania. Wchodzę w bibliotekę i pokazuje się biblioteka pamięci telefonu, muszę ręcznie przełączać na Storage card i wszystko leci od nowa. Tak samo się czasem dzieje przy eksploratorze plików, jak uśpię telefon na jakiś czas a eksplorator (ten systemowy) jest uruchomiony to po włączeniu telefonu czasem w eksploratorze znika karta pamięci. Czasem dochodzi do tego, że muszę wyjąć kartę i włożyć ją jeszcze raz żeby coś zadziałało. Denerwuje mnie to strasznie, bo za każdym razem muszę od nowa wszystkich piosenek od nowa słychać. Da się coś z tym zrobić? ROM 6.1 C&C ugotowany własnoręcznie na kuchni Globalbusa.
Pozdrawiam
anonim001

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: Czy przy uśpieniu Toshiba wyłącza gniazdo kart pamięci?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 10, 2010, 14:12:31 »
Właśnie pobawiłem się WMP (co prawda na 6.5) i u mnie zero problemów z wygaszaniem czy coś. Miałem wcześniej ten sam rom co ty, też samemu ugotowany i też nie miałem problemów z kartą pamięci.

PS. Dużo takie słuchawki kosztują, dobrze się na nich słucha muzyki ? Bo mnie jakoś kabelki wkurzają.
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 10, 2010, 14:51:35 »
Ja kupiłem ostatnio na allegro za 45 zł coś w typie adaptera z pilotem: taki mały klips z gniazdem jack 3,5mm do którego oczywiście można każde słuchawki podłączyć. Muzyki słucha się całkiem nieźle, można sterować muzyką z tego pilota itp. Tylko rozmawiać się przez to nie da z Tośką (nie wiem jak z innymi telefonami), bo dźwięk słychać jakby w bardzo zwolnionym tempie. Tutaj link: http://allegro.pl/zest-sluch-bluetooth-nokia-bh214-bh-214-bialy-i1254811633.html
Nie przerywa (chyba, że Tośka akurat coś kombinuje albo ktoś dzwoni), dźwięk słychać jak przez normalne słuchawki. Moim zdaniem bardzo się opłaca kupić na tej aukcji, bo jak oglądałem na ceneo to ten model kosztuje od 150 zł w górę (http://www.ceneo.pl/2386715).

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2010, 15:26:11 »
I bez problemu można przełączać piosenki ? No nic może się zastanowię, szkoda, że rozmowy nie za bardzo działają. Najbardziej to chciałbym mieć zegarek Sony Ericssona z ekranem sterujący telefonem przez bluetooth. Szkoda tylko, że kosztuje dużo więcej niż tośka ...
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 10, 2010, 17:08:34 »
Tak, bez problemu można sterować muzyką z tego zestawu (z innych na 99% też). Ten akurat mi przypadł do gustu bo jest najtańszym zestawem stereo na BT i można dobrać słuchawki, które są dla mnie najwygodniejsze.

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 10, 2010, 17:47:44 »
Wracając do tematu, to nie Toshiba wyłącza i nie gniazdo :)
Windows Mobile ma tzw. Power Managementy - czyli coś w stylu moduły sterownika, który jest odpowiedzialny za zmniejszanie zużycia baterii, i jeden z nich podczas uśpienia odmontowuje Ci kartę pamięci, aby zmniejszyć pobór energii.
To całkiem normalne i trzeba z tym jakoś żyć. Ja się w power managementy zbytnio nie bawiłem, ale spróbuj ściągnąć programik Advanced Configuration Tool i jest zakładka power management i tam jest SD power management, spróbuj ustawić na disable.
I może używaj innego playera niż WMP, np. Mort Player, Nitrogen czy GSPlayer.
One również mogą wyłączać ekran (pamiętaj, że jeżeli Ci muzyka leci tzn, że pocket NIE JEST uśpiony).
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

*

Offline anonim001

• **
  • 204
  • Victory is mine!
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 10, 2010, 18:05:25 »
O to mi właśnie chodziło :) dzięki wielkie

*

Offline stelma6

• **
  • 131
  • Sprzęt: Omnia II (i8000) + S55
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 10, 2010, 20:33:11 »
Jeśli chodzi o player, to gdy miałem Toshibę, to korzystałem z Nitrogena- całkiem niezły odtwarzacz...

*

Offline lolasher

• 431
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 10, 2010, 20:55:16 »
A ja siedzę na Pocket Playerze po wciśnięciu wyłącznika ładnie gra muzyka tak samo jak w Media Playerze i ma przyjemną wtyczkę na today do sterowania odtwarzaczem.