Czy Moze Sie Trafic Gorsza Wersja G900?

• 16 Odpowiedzi
  • 4636 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy Moze Sie Trafic Gorsza Wersja G900?
« dnia: Czerwiec 21, 2008, 22:27:11 »
Czytalem tu i tam że Jest model Toshiby G900 Ktory ma za zadanie działac i lezec na wystawie.
No i mam Dylemat
Kupilem toshibe tydzien temu, działa ale pierwsze zaskoczenie
Start > Ustawienia > System > Pamięć
Zakladka Główna Przechow. danych Razem 39.28 MB ? Tylko ? z Czego Zajete jest odrazu 20 mega .. mam jedna mp3 i nie mam pamieci juz.
no i obok Program: Razem 112.51 MB Uzyw.: 29.93 Wolne.: 82.58
DlaCzego mam tak malo pamieci  :-| 39 MB na Pliki

Toshiba G900 ma aparat 2Mpx
Czy tak wyglada zdjecie z aparatu 2mpx ?

640:480 HighQuality WTF ? Kiedys Mialem SE K300 i zdjecia w życiu tak nie wygladały  :worried:

Dorzucam zdjecie 1200x1600

te same warunki, po podniesieniu rozdzialki zdjecie sie rozjasnia
ale jakosc pozostaje ta sama, jak bym mial folje naklejona czy cos

Czy Kupilem bubla z wersji wystawowej czy co ?
Tez macie tyle pamieci i taki aparat ?
Moze ktos wrzucic Fote w HQ 640x480 ...
Plis Jesli zwroce G900 do wtorku to moze mi wymienia lub kase zwroca.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2008, 22:51:15 wysłana przez Kimari »

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Czy Moze Sie Trafic Gorsza Wersja G900?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2008, 22:36:41 »
Nie pisz jak Pokemnon.
Ten typ tak ma :)
Oczywiście możesz trochę poprawić -tweki/tricki/tipy
potrzebna zgoda

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
  • Sprzęt: Nokia 5200 8" zwijany ESAMOLED
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2008, 22:39:08 »
Eno juz bez przesady , ze tak wyglada fotka z aparatu 2mpx !!!! Cos jest nie tak na pewno :P No i skad tylko 640x480 ?? Przeciez powinno byc 1600x1200 ??
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 21, 2008, 22:55:02 »
dorzucilem zdjecie w 1200x1600 rozjasnia sie i to wszystko.
czy tak wygladaja wasze zdjecia ? i tez macie 39 mb na pliki ?

(a i jeszcze prze Video rozmowi wieczny zoom ktorego nie mozna zmniejszyc, zeby mi bylo widac cala twarz a nie tylko oko musze wyciagnac reke przed siebie ile sie da, tylko ze w tedy nic nie slysze :/ ).

Reklamowac ze produkt nie zgodzil sie z opisem ?  :(
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2008, 22:57:37 wysłana przez Kimari »

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
  • Sprzęt: Nokia 5200 8" zwijany ESAMOLED
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 21, 2008, 23:07:34 »
Jedyne co moge powiedziec to , ze zdjecie jest OKROPNE!!!! Mialem teraz Nokie N91 z 2mpx aparat i w porownaniu do twoich zdjec to jak N95 do 6630 :P
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

*

Offline bebic

• 366
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC HD7, Nokia Lumia 710, SGS2
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 22, 2008, 01:40:10 »
Zdjęcie tragiczne, ale w mojej też niewiele lepsze :)
2Mpx bez autofocusa. Czego się spodziewałeś? To jest telefon biznesowy do robienia zdjęć wizytówek itp. Ten typ tak ma. Proponuję podnieść jakość na HIGH. Trochę się poprawi.

*

Offline robneo

• 11
  • Sprzęt: FS Loox N560 -> O2 XDA Flame
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 22, 2008, 02:36:45 »
Właśnie ze względu na tragiczną jakość zdjęć (niewyraźnych, rozmazanych) zrezygnowałem z tego telefonu. Filmy też są kiepskiej jakości, 15fps i bardzo złej jakości głośniczek :(

*

Offline kub11

• **
  • 169
  • Sprzęt: SPV C600 > XDA Exec > XDA Flame > Nokia N900
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 22, 2008, 08:25:01 »
Chyba nawet mój Universal robi lepsze zdjęcia :P A co do pamięci to w praie każdym palmtopie tak jest. Wjątkami są chyba tylko XDA Atom Life (1GB) i XDA Flame (2GB). W palmtopach jest za to prawie zawsze slot kart pamięci, więc nie widzę problemu. Wyjątkami które nie mają slotu są chyba tylko HTC Touch Diamond i (jeśli wziąć go jako palmtopa) iPhone.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 22, 2008, 19:36:25 »
dokładnie unwersal a nawet compact, compact2, qtek s200 robią znacznie lepsze fotki o SE 750 już nie wspomnę, aparat w g900 jest po prostu kiepski
ale nikt nie pisał, że jest dobry, wiekszość PPE z GSM ma "aparaty" 1, 2 czasem nawet 3 mpix i co z tego to i tak są tylko "aparaty" lub prawie jak aparaty, a prawie zgodnie z reklamą...

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 22, 2008, 19:49:09 »
Ty się chyba z choinki urwałeś. Od kiedy to pamięć w ppc służy do instalowania na niej programów, po co karta jest? Aparaty też nigdy nie były dobre i tego faktu nikt nie neguje kto posiada ppc. To jakby powiedzieć, a gdzie w k750 wi-fi, rozdzielczość najmniej qvga, host usb itp. długo by wymieniać...

*

Offline pietia

• **
  • 140
  • Sprzęt: Galaxy Tab 2 10.1 + HTC 8X
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 23, 2008, 08:23:53 »
Nie wiem jak wy ale aparat był i jest ostatnią rzeczą jaką kieruje się kupując telefon jakikolwiek. Jest takie przysłowie jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego :) jak chce robić foty to zabieram cyfrówkę i tyle. to jest tylko telefon i nie ma cudów oczywiście bywają lepsze aparaty w telefonach ale szczerze powiedziawszy to aparat w tośce włączyłem tylko po to żeby sprawdzić czy działa :)
HX4700-> Toshiba G900-> Samsung i600-> SPV m650-> SGS->HTC 8X

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 23, 2008, 08:26:27 »
dokładnie, ja go uruchomiłem jeszcze w celu zrobienia fotek i zadumy nad możliwościami dzisiejszej techniki  :evil:
uruchomiłem raz i więcej nie będę chyba, że sytuacja zmusi mnie do zrobienia jakiejkolwiek fotki a cyfraka pod ręką nie będzie

*

Offline damw

• **
  • 167
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 23, 2008, 09:10:50 »
Właśnie ze względu na tragiczną jakość zdjęć (niewyraźnych, rozmazanych) zrezygnowałem z tego telefonu. Filmy też są kiepskiej jakości, 15fps i bardzo złej jakości głośniczek :(
Nie rozumiem dlaczego właśnie jakość zdjęć determinowała twój wybór PDA; a czego oczekiwałeś od PDA, jakości jak w Canon EOS 350D, a filmy to chciałeś mieć jak w JVC GZ-MG26?. PDA to nie jest profesjonalny aparat/kamera. Wiesz w G900 nie ma też radyjka, golarki elektrycznej i tunera TV co ją już na starcie dyskwalifikuje  jako profesjonalne urządzenie do pracy biurowej. Może jednak się mylę, więc sprawdźmy co oznacza PDA (z wikipedii):
Palmtop (także: PDA, Personal Digital Assistant, komputer kieszonkowy) to mały, przenośny komputer osobisty. Mniejszy od laptopa - z powodzeniem mieści się w dłoni lub w kieszeni (ang. palm - dłoń, top - na wierzchu). Palmtopy są komputerami programowalnymi - można w nich instalować oprogramowanie, np. pobrane lub zakupione w Internecie.

Palmtopy obsługuje się między innymi rysikiem, gdyż wyposażone są w ekran dotykowy. Większość z nich rozpoznaje pismo odręczne (lub zbliżone do niego znaki graffiti), a niektóre posiadają także wbudowaną klawiaturę kciukową.

Zastosowanie palmtopów jest bardzo szerokie. Mogą służyć zarówno w życiu prywatnym, jak i służbowym.

Podstawowe funkcje: kalendarz, terminarz, kalkulator, notatnik (także notatki odręczne), książka adresowa.
Dodatkowe funkcje: czytanie e-booków, przechowywanie/przeglądanie zdjęć oraz filmów, edycja tekstów, współpraca z urządzeniami GPS, wbudowany moduł GSM, dyktafon, wbudowany cyfrowy aparat fotograficzny oraz kamera, odtwarzanie muzyki (np. MP3), obsługa Internetu (WWW, e-mail, komunikatory internetowe, telnet, SSH), gry i wiele innych.
Łączność z innymi urządzeniami zapewniają palmtopom: porty podczerwieni (IrDA), Bluetooth, ostatnio także WiFi. Do synchronizacji z komputerem stacjonarnym (celem zabezpieczenia przed utratą danych) oraz do instalowania programów, najczęściej wykorzystywane jest łącze szeregowe (np. USB).

Jak w definicji Dodatkowe funkcje: cyfrowy aparat fotograficzny .
Robneo laptopa też wybierzesz takiego, który robi najlepsze zdjęcia swoją wbudowaną kamerą internetową?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2008, 09:24:40 wysłana przez damw »

*

Offline robneo

• 11
  • Sprzęt: FS Loox N560 -> O2 XDA Flame
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 23, 2008, 18:54:40 »
Nie rozumiem dlaczego właśnie jakość zdjęć determinowała twój wybór PDA
Ponieważ od czasu do czasu potrzebuję skorzystać z aparatu, a nie tylko udawać że go mam ale i tak go nigdy nie użyję. Obecnie posiadam PPC z 2MPx kamerą, której jakość jest dla mnie naprawdę wystarczająca. Niestety jakość aparatu w g900 nie spełniła moich oczekiwań.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2008, 18:57:16 wysłana przez robneo »

*

Offline damw

• **
  • 167
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 23, 2008, 23:02:42 »
Nie rozumiem dlaczego właśnie jakość zdjęć determinowała twój wybór PDA
Ponieważ od czasu do czasu potrzebuję skorzystać z aparatu, a nie tylko udawać że go mam ale i tak go nigdy nie użyję. Obecnie posiadam PPC z 2MPx kamerą, której jakość jest dla mnie naprawdę wystarczająca. Niestety jakość aparatu w g900 nie spełniła moich oczekiwań.
No cóż dla mnie jest to najmniej ważna funkcja pda/ppc, może dla tego że nie lubię zdjęć, szczególnie jak ja na nich jestem  :). Ale i tak uważam, że jest to jedna z najmniej ważnych funkcji pda/ppc, która determinuje wybór urządzenia :ok:

« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 24, 2008, 17:38:56 »
Hm pytania Czego sie spodziewalem.. Po aparacie 2mpx ? Duzo.
Ja myslame ze mam popsuty gdy wogole odpalilem aparat i to co zobaczylem na ekranie, tnie sie na calego.
To zdjecie w High 640:480 z PlusFona Tak tego hinskiego z aparatem 1,3

Obraz jest wyrazny zero szumu, kto na moim miejscu nie byl by w szoku widząc co tośka robi :E

Racja aparat malo wazny (poprostu bylem w szoku ;D) teraz mam tosciaka ... kalendarz kieszonkowy juz nie potrzebny, setek kartek i dlugopisa nie nosze, mam w domu WiFi uzywalem tylko PSP do neta, a teraz tosia korzysta wiec dla mnie ten telefon jest bardzo przydatny. co do pamieci wyczytalem ze to jednak normalne u tosik ze ma 40Mb pamieci. juz kupilem karte 2 giga.

Narobilem paniki bo wyczytalem ze tośka z mniejszą pamiecia i innymi okrojonymi funkcjami to wersja na wystawe, i chyba tak jest bo po zakupie mojej toski (przyniesionej z zaplecza Co by nie bylo ;P ) toska zniknela ze sklepu.
W ogole przed zakupem toski zapytalem czy jest jeszcze jakas czy tylko ta z wystawy... pan przyniusl i przy mnie rozcinal pudelko do sprawdzenia co jest wsrodku. (inaczej bym nie kupil)

To tyle moich problemow z tośką na dzien dzisiejszy. szkoda tego aparatu...
Taka anegdotka .. stoje na przystanku tramwajowym idzie gołąb na głowie ma jakiś puszek ktory sie smiesznie rusza razem z golebiem .. wyjolem plusfona i zrobilem zdjecie. Tośka w aktualnym stanie nie byla by wstanie zrobic nawet niewyraźnej wersji tego zdjecia.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 24, 2008, 20:21:14 »
tośka z mniejszą pamiecia i innymi okrojonymi funkcjami to wersja na wystawe
spokojnie, tak nie jest ;)