coś jak blackberry

• 8 Odpowiedzi
  • 2016 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

coś jak blackberry
« dnia: Styczeń 11, 2010, 02:31:59 »
Witam, czy na G900 jest możliwość odbierania poczty w czasie rzeczywistym (blackberry). Potrzebny mi telefon do odbierania poczty, ale nie chcę co chwilę sprawdzać, czy są nowe wiadomości. Aktualnie mam Nokia E50 i wykupioną uslugę blackberry BIS. Czy podobne rozwiązanie jest możliwe na G900? Udało mi się już sprawdzić, że usługa blackberry nie obejmuje G900, czy jest coś podobnego?

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: coś jak blackberry
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 11, 2010, 04:21:45 »
Standardowy program do wiadomości pod WM obejmuje obsługę serwera exchange. Chyba google taki udostępnia od jakiegoś czasu. Na forum nawet było jak to konfigurować ( ale nie w dziale g900 ). Możesz też wykorzystać qmail-a do do serwerów smtp/pop3 i imap-u, choć z tą automatyczną synchronizacją to nie widziałem w nim opcji. Może jest w najnowszej wersji albo przez jego skrypty da się to osiągnąć.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 11, 2010, 10:52:06 »
Dzięki za odpowiedź.

Czy ktoś z Was używa g900 głównie do poczty? Gdy wychodzę z biura, muszę być stale online i na bieżącą odbierać telefony, pocztę, przeglądać maile z załącznikami (Word, pdf), ew. szybka edycja. Teraz w Nokia mam blackberry BIS za 20 złotych miesięcznie (no ale w tym małym telefoniku nie da się edytować plików Office), czy mogę osiągnąć coś podobnego w g900? Może ktoś podać konkrety?

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 11, 2010, 11:37:50 »
rozwiązaniem nie idealnym, ale też dajacym radę może być automatyczne sprawdzanie poczty np. co 20 minut. nie płacisz za blackberry i masz maile z niewielkim tylko opóźnieniem
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 11, 2010, 11:57:43 »
rozwiązaniem nie idealnym, ale też dajacym radę może być automatyczne sprawdzanie poczty np. co 20 minut. nie płacisz za blackberry i masz maile z niewielkim tylko opóźnieniem

No właśnie tego chcę uniknąć, bo nie lubię co chwilę sprawdzać skrzynki, wole, jak teraz, gdy robi to za mnie automat. Czy można G900 ustawić w taki sposób, aby automatycznie łączył się z internetem, gdy jestem poza biurem i ściągał nową pocztę co 10-15 minut?

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 11, 2010, 12:01:46 »
Tak, da sie tak skonfigurowac poczte. Ustawiasz w harmonogramie ze pobierane/wysylane wiadomosci maja byc co xx minut. I to wszystko. Choc nie do konca dziala to jako push, najfajniej bylo by posiadac wlasny serwer exchange :E
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 11, 2010, 12:35:19 »

No właśnie tego chcę uniknąć, bo nie lubię co chwilę sprawdzać skrzynki, wole, jak teraz, gdy robi to za mnie automat. Czy można G900 ustawić w taki sposób, aby automatycznie łączył się z internetem, gdy jestem poza biurem i ściągał nową pocztę co 10-15 minut?
przecież dokładnie to Ci zasugerowałem

możesz jeszcze spróbować skorzystać z serwisów takich jak np. momail
sam nie korzystam, ale gdzieś na forum czytałem, że to działa
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 11, 2010, 13:18:54 »
Dziękuję Wam bardzo za informacje.

*

koldasz

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 14, 2010, 09:08:04 »
qmail sie wysypuje jak jest na karcie pamieci a wygasisz PDA. Momail ma funkcjionalnosc push email ale nie wiem jak ta funkcionalnosc ustawic dla GaduAir.