Ciche rozmowy w G900

• 16 Odpowiedzi
  • 6153 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ciche rozmowy w G900
« dnia: Lipiec 26, 2008, 07:38:36 »
Witam!Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem kupna tej Tośki, ale martwią mnie informacje o cichych rozmowach w tym urządzeniu. Jak to faktycznie jest, czy różnica głośności w porównaniu z tradycyjnym telefonem jest znaczna? Drugie pytanie bo nigdzie nie mogę znaleźć info, czy istnieje tak jak np w nokii rejestr wszystkich wykonanych połączeń tzn wychodzących i przychodzących telefonów, smsów itd.

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
Odp: Ciche rozmowy w G900
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 26, 2008, 07:45:58 »
wg mnie z glosnoscia ogolnie jest OK - poza dzwiekiem sms (ale zawsze ten dzwiek mozna w edytorze dzwieku podglosnic)

co do pelnego rejestru polaczen i smsow to jest to jak najbardziej

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 26, 2008, 10:41:03 »
można podgłośnić SRS WOW
są rejestry połączeń i smsów

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 26, 2008, 14:35:52 »
A znasz może jakiś inny sposób niż ten zaprezentowany na forum (WOW HD + dwa caby z ustawieniami) - u mnie poprawiła się tylko ogólna głośność telefonu, jeśli chodzi o rozmowę mam wrażenie, że wciąż jest za cicho.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 26, 2008, 18:46:22 »
może banalne ale sprawdź w trakcie rozmowy klawiszami głośności - może masz przyciszone?

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 26, 2008, 19:20:20 »
dobra podpowiedź - ale to już sprawdziłem, to dziwne bo czasami jak z kimś rozmawiam, to aż muszę robić ciszej, a jak rozmawiam z kimś innym (szczególnie na ulicy) to nawet podgłośnienie na maksa nic nie daje. Być może to już hardware'owe ograniczenie g900, ale wydaje mi się, że Wizard był głośniejszy.

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 26, 2008, 21:09:03 »
Niestety muszę to potwierdzić podobnie jak przedmówca, czasami rozmowy wydają się być zbyt głośne, a podczas testowania na ulicy telefon wydaje się być irytująco cichy  :|

*

Offline marcc

• *
  • 58
  • Elektronika na cóż ona :)
    • Design Buro
  • Sprzęt: Htc Diamond I
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 26, 2008, 21:27:31 »
jest strasznie cicho moj wczesniejszy fon byl super pod tym wzgledem ja slyszzalem doskonale a i rozmowca tez....

a tu kurcze porazka, jest cicho czy na ulicy czy w autobusie jest cicho za cicho, mysllem ze zestaw sluchawkowy cos da niesteety jest jeszcze gorzej...

i tak serio pytanie czy jest jakis patent na podglosnienie tosi, bo chyba tutaj jest za skromna hihi
historia choroby:
Nortel >> Ericsson R 320 >> Ericsson R 380 >> Siemens SK 65 >> Toshiba g900 >> Htc Diamond I >>  Sony Xperia I >> Htc Diamond I >>  Samsung Omnia II  >> Htc Diamond I :)

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 26, 2008, 21:56:38 »
No dobra to już ustaliliście, że Tośka jednak ma problemy z głośnością rozmów. A jeszcze mam jedno pytanie dotyczące budzika, czy można ustalić w alarmie dni kiedy idziemy do pracy np. od pon do soboty, żeby nie było trzeba pamiętać wyłączać budzenie w niedzielę?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 26, 2008, 22:00:40 »
Nie rób OT. Przecież w ustawieniach alarmu zaznaczasz dni kiedy alarm ma działać RTFM
potrzebna zgoda

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 26, 2008, 22:05:35 »
Jak macie problem z głośnością, to może na badania? Wg. mnie toshiba jest wystarczająco głośna. Umiem gadać nawet na sali od w-fu kiedy jest bardzo głośno*

*szczególnie gdy wszyscy zaczynają w kosza grać, i 90 osób odbija piłkę :P
It's beyond your imagination

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 27, 2008, 11:44:26 »
Zapomniałeś tylko dodać, że rozmaiwiasz przez blackberry :)

*

Offline apache4

• 745
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 27, 2008, 18:59:08 »
Blackberry mam dopiero od wakacji. A w czasie wakacji sportów raczej nie uprawiam :) W szkole zawsze gadałem przez tosię

*

Offline marcc

• *
  • 58
  • Elektronika na cóż ona :)
    • Design Buro
  • Sprzęt: Htc Diamond I
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 27, 2008, 21:58:37 »
to moze trafiles na dobry model hihi

ja nie mam problemow ze slochem bo w nocy jak spie slysze jak moj trzyletni synke wola tata sisusiu chce...

tosia ma problem z glosnoscia i tyle, mnie osobiscie zaczyna to zniechecac mino tego ze polubiem ten sprzet...
historia choroby:
Nortel >> Ericsson R 320 >> Ericsson R 380 >> Siemens SK 65 >> Toshiba g900 >> Htc Diamond I >>  Sony Xperia I >> Htc Diamond I >>  Samsung Omnia II  >> Htc Diamond I :)

*

Offline apache4

• 745
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 27, 2008, 22:22:27 »
A mnie się zdarzało słyszeć świszczenie T|T3 z drugiego końca klasy. Szczerze mówiąc, cholernie wkurzający dźwięk  :S

*

Offline damw

• **
  • 167
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 28, 2008, 18:00:22 »
Nie będę zaczynał nowego wątku więc zapytam tu:
Czy istnieje możliwość zwiększenia głośności w Skype (zmiana w rejestrze)? Nie chodzi mi o głośniczek górny ale o ten do którego się mówi, dziwne ale każdy ma problem i mnie bardzo słabo słyszy mimo że prawie krzyczę do słuchawki.

*

Offline coola

• 11
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 30, 2008, 23:38:12 »
ja skajpa męczyłem dość długo i w końcu się na fringa przesiadłem, co każdemu teraz polecam. Problemów z głośnością tam po prostu nie ma. A skajp mobile jest trochę nieudany niestety.