Po powrocie do 6.0 strasznie muli

• 12 Odpowiedzi
  • 1999 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Freakout

• 43
    • Chomik
  • Sprzęt: Prophet>Artemis>Hermes>Tosia g900>SE X1>Milestone
Po powrocie do 6.0 strasznie muli
« dnia: Grudzień 01, 2009, 19:19:27 »
Witam.

Od tygodnia jestem posiadaczem g900. Od samego poczatku mam z nia problemy. Gniazdo sluchawek nie dziala(1 sluchawaka nie gra) i strasznei mi poziom mocy sygnalu szaleje. Zmienilem rom na c&c 6.1 ale mi nie przypadl do gustu, nastepnie na jakis Polski z manila2d. Oczywiscie zasieg dalej szaleje i w dodatku nie moge odpalic wifi. Postanowilem powrocic do 6.0. Wersji 3.07 nie moge wrgac bo staje na logo Toshiba. 3.06 dziala ale.... tak muli, ze glowa mala !!! jak bym mial procek 100mhz. Na wszytsko ptrzeba 100 lat czekac a telefon sie wlacza chyba z 10min. Po kolejnym wgraniu c&c normalnie smigal ale po powrocie do 6.0 padaka jak wczesniej... Macie jakies pomysly na rozwiazanie problemow? Glownie chodzi o zasieg.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2009, 14:06:21 wysłana przez Freakout »

*

koldasz

Odp: Po powrocie do 6.0 strasznie muli
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 01, 2009, 19:38:51 »
bylo, bylo, bylo .

*

Offline Freakout

• 43
    • Chomik
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 01, 2009, 19:58:53 »
gdzie, gdzie, gdzie? szukalem i nie znalazlem a nie poswiecilem na to 5 minut tylko dobra godzine.

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 01, 2009, 23:18:51 »
a tak zeby tematu nowego nie zaczynac to dlaczego rom 3.07 nie idzie? cos mi sie o uczy obilo ale to wieki temu bylo.
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

*

Offline Uploadertix

• *
  • 93
  • ..::Extreme user::..
  • Sprzęt: i5700 (spica)
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2009, 10:55:40 »
@Freakout - romy 6.0 są z natury wolne. Po przesiadce z c&c, który do najwolniejszych nie należy, odczuwać możesz to jeszcze bardziej. Druga sprawa jest taka, że Tosia domyślnie jest ustawiona tak, że sama dobiera sobie prędkość proca w zależności od sytuacji. Dograj oprogramowanie (np. xguru), w którym ładnie sobie ustawisz taktowanie "na sztywno". Powinno pomóc.
Jednak mimo wszystko starej klaczy nie przyspieszysz, ja bym polecał ugotować sobie coś w kuchni np. pavlacha już na wm 6.5 - ja korzystam od dłuższego czasu i jest ok. Ew. jeśli Ci i to nie odpowiada, to jeszcze ze stajni 6.1 rom fresh&clean :)
Były: kilka "niepda", Motorola a925, Toshiba G900, SE Xperia X1
Jest: Samsung i5700

*

Offline Freakout

• 43
    • Chomik
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 02, 2009, 13:01:45 »
Uploadertix jak dostalem tosie to miala 6.0 i wzgledem poprzedniego hermesa byla o niebo szybsza. Poza tym dopiero po ponownym jej wgraniu jak to opisywalem zaczela tak mulic. Wgrywalem inne romy bo mam problem z zasiegiem i myslalem ze cos to pomoze. Okazalo sie, ze na 1 z nich mi wifi nie dziala wiec w celu sprawdzenia wrzucilem z powrotem 6.0. Jak mam wlaczony modul gsm to mi strasznei baterja slabo trzyma no i ciagle ten zasieg ;/ Macie jakies pomysly dlaczego? Moje radio to 03.04BAQ

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 03, 2009, 16:51:45 »
Może dodam coś do słuchawek..
Dziś przypadkiem doszliśmy do wniosku, że niektóre słuchawki (telefony chyba też) muszą mieć inaczej styki na micro jacku... chodzi o to, że słuchawki z nokii nie działają na toshibie (w sensie-jeden kanał), z kolei z motorolli i toshiby na wizardzie...
Na wizardzie jest też problem z przejściówką mini-micro jack, jakieś zwarcia robi, czy coś.
Nie wiem dokłądnie na czym to polega, ale wygląda na to, że niektórzy producenci mają inne gniazda micro jack...

Jeśli ktoś wie coś więcej to niech się wypowie... :E bo ta sytuacja była dosłownie "zadziwiająca"...

@edit
kurcze.. teraz dopiero znalazłem temat dot. tych słuchawek.. sory za powtórzenie.. wyszukiwarka na forum jest nieco podejrzana...
dziwne, że dopiero przy toshibie zauważyłem, że nie wszystkie micro jacki są identyczne..
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2009, 16:56:30 wysłana przez kniemaszyk »

*

Offline świetlik

• 450
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9003
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 03, 2009, 20:21:21 »
a tak zeby tematu nowego nie zaczynac to dlaczego rom 3.07 nie idzie? cos mi sie o uczy obilo ale to wieki temu bylo.

Było tylko tyle, że czasami 3.07 nie startuje. Miałem to samo, po wgraniu 3.07 sprzęt się zatrzymywał na Toshiba Portege i nic.
Wgrałem 3.06 i no problem - chodził równie wolno co 3.07 ale takiego zmulenia jak piszą niektórzy nie zauważyłem.
Postanowiłem potestować ROM z Manilą Salvy&Davideuck, ale coś się zaczął wieszać. Spróbowałem jeszcze raz wgrać 3.07 i co się okazało?
Tym razem ruszył. Ale dlaczego ruszył tym razem to nie wiem :D

*

Offline Freakout

• 43
    • Chomik
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 05, 2009, 13:55:17 »
Bardziej niz mulenie na 6.0 interesuje mnie rozwiazanie problemu z zasiegiem. Przez to, ze tak szaleje to baterje mi bardzo zjada a fakt mulenia wyszedl podczas prob rozwiazania tego problemu. Moze by zmienic tytul tematu na bardziej adekwantny do mojego problemu bo widze ze rozmowa idzie w zlym kierunku.

*

Offline neov

• **
  • 238
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 05, 2009, 18:36:04 »
@Freakout - romy 6.0 są z natury wolne. Po przesiadce z c&c, który do najwolniejszych nie należy, odczuwać możesz to jeszcze bardziej.
Bzdura. To nie jest odczucie, tak jest naprawdę. Nie wiem co dokładnie się dzieje po zmianie 6.1 na 6.0, ale najwyraźniej zostają jakieś śmieci. Sam miałem ten sam problem, na forum zresztą było wiele razy. Po kilku żonglerkach typu 6.1 PL -> 6.0 PL -> 6.1 ENG -> 6.0 ENG -> 6.0 PL zaczęło chodzić tak jak należy. Podejrzewam, że wgranie romu z karty może pomóc.

Na pewno nie jest to subiektywne uczucie, kiedy po każdym softresecie muszę czekać kilka minut na gotowy (wystartowany i załadowany) system i kilkadziesiąt sekund na każdą reakcję po tapnięciu jakiegoś elementu.
Pozdrawiam :-)

*

Offline freq5

• *
  • 70
  • Sprzęt: DHD,Sensacja...itp...
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 06, 2009, 14:36:05 »
@Freakout - romy 6.0 są z natury wolne. Po przesiadce z c&c, który do najwolniejszych nie należy, odczuwać możesz to jeszcze bardziej.
Bzdura. To nie jest odczucie, tak jest naprawdę. Nie wiem co dokładnie się dzieje po zmianie 6.1 na 6.0, ale najwyraźniej zostają jakieś śmieci. Sam miałem ten sam problem, na forum zresztą było wiele razy. Po kilku żonglerkach typu 6.1 PL -> 6.0 PL -> 6.1 ENG -> 6.0 ENG -> 6.0 PL zaczęło chodzić tak jak należy. Podejrzewam, że wgranie romu z karty może pomóc.

Na pewno nie jest to subiektywne uczucie, kiedy po każdym softresecie muszę czekać kilka minut na gotowy (wystartowany i załadowany) system i kilkadziesiąt sekund na każdą reakcję po tapnięciu jakiegoś elementu.

Zgadzam się. Wgrałem ostatni o oryginalny rom 6.0 który miałem na tosi....zwała na całego....nie dało się normalnie pracować tak mulił

*

Offline świetlik

• 450
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9003
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 06, 2009, 21:13:25 »
Testowałem już kilka ROMów 6.1 - Salvy&Davideuck i sinancentinkaya, a ostatnio 6.5 i wracałem do fabrycznego 3.07 i obywało się  bez specjalnego spowolnienia systemu porównując do stanu wyjściowego.
Nie testowałem tylko c&c bo po lekturze wątku o tym ROMie wynikało, że do ponadnormalnego mulenia dochodzi po zmianie ROMu właśnie z c&c na fabryczny.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 07, 2009, 15:17:19 »
przypominam tylko o istnieniu czegoś takiego jak Full DoC Format.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal