CellID na wyswietlaczu

• 9 Odpowiedzi
  • 3969 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
CellID na wyswietlaczu
« dnia: Lipiec 03, 2008, 08:43:35 »
Czy w G900 daje sie pozyskac informacje na wyswietlaczu o CellID, ktore jest dostepne zwykle na kanale 50?
Jak dodam do listy kanalow 50 to niestety otrzymuje SMSa, a nie o to mi chodzi.
Jak to jest rozwiazane w innych palmofonach?

Odp: CellID na wyswietlaczu
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 03, 2008, 09:31:38 »
Czy w G900 daje sie pozyskac informacje na wyswietlaczu o CellID, ktore jest dostepne zwykle na kanale 50?
Jak dodam do listy kanalow 50 to niestety otrzymuje SMSa, a nie o to mi chodzi.
Jak to jest rozwiazane w innych palmofonach?

Jest taki program NiceTrack, ale uzależniony od bazy danych

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 06, 2008, 12:01:37 »
Ten NiceTrack to w ogole dziala na G900? U mnie gui rozsypuje sie glownie w lewej gornej czesci ekranu. Wyglada to tragicznie i nic nie widac. Poza tym nawet nie wiem czy to dziala, bo nic sie nie updateowalo.
Czy jest jakis inny program ktory wyswietla CellID jak w zwyczajnych telefonach?

*

Offline simon.jg

• Ekspert FS z GSM
  • 416
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Sprzęt: Motorola MOTOLUXE XT615
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 06, 2008, 12:19:59 »
Nokia N-GAGE, O2 XDA Exec, FSC Pocket LOOX T830, HP iPAQ 914c

*

Offline lama

• *
  • 54
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 08, 2008, 09:15:17 »
LOL

Ustawiłem, działa. Jest tylko jeden problem, nie mogę teraz tego wyłącztć  :mrgreen:

Nawet hard reset nie pomaga  :ok:

Brawo Toshiba cos mi mówi ze skonczy sie serwisem. Ciekawa sprawa w kontekście tego ze po downgradzei z 6.1 do 6.0 nie działa internet oraz tego ze jeżeli np. zmienimy tryb telefonu z Auto na 3g lub Edge i wykonamy hardreset to te ustawienia tez są zachowane.

Oczywiście probowałem po hardresecie wpisać kanał 50 i go "odznaczyć" i kasować nic nie pomaga.

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 08, 2008, 10:13:31 »
Ten NiceTrack to w ogole dziala na G900? U mnie gui rozsypuje sie glownie w lewej gornej czesci ekranu. Wyglada to tragicznie i nic nie widac. Poza tym nawet nie wiem czy to dziala, bo nic sie nie updateowalo.
..
Powinien działać, ale jak mówisz, że nie to pewnie nie. Dziwne. Tak czy siak, to bardziej ciekawostka dla tych, którzy chcieliby zbierać BTS'y.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2008, 10:41:58 wysłana przez trzcionk »

*

Offline lama

• *
  • 54
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 08, 2008, 10:34:27 »
Niezła ciekawostka :P Teraz bez Battery Status po hardresecie co chwilę dostaje powiadomienie o miejscowości (jestem cały czas w tej samej). Co najlepsze oczywiście telefon za każdym razem się wybudza i informuję dzwiękiem SMSa. Obawiam się, że skończy się to serwisem  :'(

*

Offline pawel_71

• 820
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 08, 2008, 12:20:33 »
..
Powinien działać, ale jak mówisz, że nie to pewnie nie. Dziwne. Tak czy siak, to bardziej ciekawostka dla tych, co chcieliby zbierać BTS'y.
Z pewnoscia problemem jest rozdzielczosc G900 niepoprawnie obslugiwana przez GUI programu. Mam jeszcze inne PDA z VGA Dell Axim, ale to nie telefon tak wiec nie wiem czy test czy na nim dziala bylby miarodajny.

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 09, 2008, 22:30:31 »
..
Powinien działać, ale jak mówisz, że nie to pewnie nie. Dziwne. Tak czy siak, to bardziej ciekawostka dla tych, co chcieliby zbierać BTS'y.

Z pewnoscia problemem jest rozdzielczosc G900 niepoprawnie obslugiwana przez GUI programu. Mam jeszcze inne PDA z VGA Dell Axim, ale to nie telefon tak wiec nie wiem czy test czy na nim dziala bylby miarodajny.

Pisałeś coś o nieupdatowaniu. Jeśli tak naprawdę jest to może pomóc ustawienie dowolnego portu w ustawieniach, jakiego nie ma znaczenia dla urządzeń z WM>=5 i nie należy próbować wykrywać tego portu. Wykres może nie uaktualniać się i tak, ale identyfikatory stacji powinny.

Co do rozdzielczości. Przygotowałem nową wersję, która próbuje się z tym uporać choć sprawdziłem tylko skutki zmiany orientacji a nie rozdzielczości.

No i tak jak mówiłem to ma szansę działać dopiero gdy dostępna jest baza BTSów.

*

Offline pawel_71

• 820
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 23, 2008, 21:36:59 »
Niestety dopiero teraz moglem przetestowac nowa wersje. Mam przykra wiadomosc - jest nieco inaczej ale nadal zupelnie nieczytelnie, wszystko jest porozjezszane, a settingi to juz zupelnie w lewym gornym rogu ekranu.