Już kopiuje i zaraz testuje
Napisane: Grudzień 16, 2008, 23:36:02
Jako, że nikt mi nie pomógł... to poradziłem sobie sam

Jak odpali Cod II na G900:
FAZA I - Instalacja
1. Instalujemy normalnie CoD'a

2. Rozpakowujemy i kopiujemy Cod2 Toshiba g900 fullscreen.zip
2. Instalujemy jeśli nie mamy VGAFix'a
3. Instalujemy jeśli nie mamy kbdfix'a
FAZA II - Konfiguracja i uruchomienie
1. Uruchamiamy kbdfix (patch który zwiekszy nam priorytet klawiaturki)
2. Uruchamiamy VGAFix i przechodzimy na rozdziałke 480x640 (spokojnie gra i tak odpali na fullscreen'ie)
3. Uruchamiamy CoD II
4. I TERAZ UWAGA... NIE ODPALAMY GRY! WCHODZIMY W CONFIGURE
- na dole zmieniamy PPC Device na Smartphone Default
- zmieniamy Flip Screen tak abyśmy mogli sterować klawiaturką
- przechodzimy w Settings 2 strzałką w prawo na dole ekranu (obok settings 1 po prawo)
- dobieramy klawiszologie tak aby nam pasowała jak najbardziej
5. Wracamy przyciskiem "Exit" do głównego menu i zaczynamy gre...
Moje błędy i rozwiązania :
- Gra na opcjach pod PPC była o dziwo wygodniejsza... dlaczego sterowanie odbywało się d-pad'em a dotykiem (rysikiem) kręciło się "głową postaci", ale... nie można było się na przykład już schylić, czy o losie zamknąć aplikacji
- Gra mimo zastosowania dodatku po odpaleniu dziwnie się rozciągnie, dlatego trzeba mieć VGAFix'a.
- Drugiego etapu nie mogłem przejść bo myślałem że nie można się schylić... Gra jest dziwna bo snajper rozwali cię jednym ciosem, a zwykły żołnierz może w ciebie strzelać i strzelać... Po uruchomieniu ustawień na Smarta wszystko da się już zrobić...
Pytania, rzeczy do sprawdzenia :
- Współpraca gry z myszą i/lub klawiaturą oraz innym urządzeniem do grania (pad),
- Jest opcja zbliżenia broni do siebie, ale czy jest opcja patrzenia przez lunetę snajperki??
- znalazłem jeszcze link do patcha umożliwiającego gre multiplayer przez sieć WiFi... Łatka jest freeware wiec zapodaje link --->
http://www.maxprograms.pl/plik,1305.html