Witajcie koledzy, miałem nadzieję że nigdy tego nie napiszę, ale stało się.
Po kolejnej zmianie romu na rom Salvy'ego przestał mi działać active sync. Nie mogę określić czy było to od razu po, więc samo winienie tego romu to chyba przesada. Problem objawia się następująco:
Komp nie widzi tośki. Żadne urządzenie nie zostaje wykryte. To sam na "Enable advenced network..." z zazanczonym i nie. Nie widzi jej nawet w trybie mass storage. Active sync milczy. W menadzerze urzadzen nic sie nie pojawia.
Nie pomagaja:
-SR
-HR!!!
-Zmiany kabla
-Zmiany kompa
-Dociskanie, sprawdzanie różnych usb
-Przeinstalowywanie sterowników czy activesync
-Dmuchanie/czyszczenie w slot mini-USB
Myślałem sobie że to może wina romu, wgram inny i będzie ok. Tutaj pojawiła się tragedia. Komp nie widzi tośki także w trybie Bootloadera! Nie mogę nic na nią wgrać! Żaden z opisanych wyżej trickow nie działa.
Pozatym wszystko jest w 100% sprawne. Tośka ładuje się na kablu od ładowarki, kompletnie wyłączona ładuje się na kompie. Zauważyłem takie coś: Przy podłączenia do kompa włączonej tośki na chwilę zapala się dioda i ikonka systemowa ładowania baterii, jednak za każdym razem po kilku sekundach gaśnie. Jak wyjmję i włożę to samo. Ani na chwilę windows/active sync jej nie wykrywa.
Sytuacja jest tragiczna bo niby mam sprawne urządzenie, jak to oddać na gwarancję, widać od razu że rom jest niefabryczny. Nie wiem co robić, panikuję. Może ktoś coś doradzi. Jestem otwarty na sugestie.
Pomóżcie tośkowi bracia!