Działa:
Pendrive PQI 1GB
Czytnik SDHC/MS/SIM 4World (Do SIM brak sterów ale po co nam to)
Dwa Huby:
- Kensington 1500100 taki półkolisty, 7-portowy, z wejściem na zasilacz
- Pasywny Unitek, taki mały kwadratowy 4-portowy z obudową z czarnej blachy dziurkowanej.
Na wspomagaczu (zasilanie) działa też:
Dysk IBM 2,5" w kaście 4Worlda najtańszej z Komputronika.
Nie działa: Stary czytnik Tevion 6w1, przekracza 100mA i nawet z hubem aktywnym nie rusza.
dziala tez zestaw dysk, mysz, klawiatura, i 3 peny podlaczone wszystko dwona hubami 
A teraz pytanie, na które nie znalazłem nigdzie odpowiedzi:
Dlaczego nie mogę korzystać z dwóch urządzeń mass storage jednocześnie? Może mi ktoś to wyjaśnić? Wedle tego co wyczytałem (cytat) to można podłączyć jednocześnie do tośki kilka urządzeń typu pendrive a mi ta opcja w ogóle nie działa. Otóż wygląda to tak: podłączam huba aktywnego, a do niego hdd. HDD zostaje wykryty i w systemie mam Hard Disk. Podłączam do kolejnego portu Pendrive'a, a Windows wywala mi, że nie mam sterowników i mam mu je podać. No to wpisuję rsusbdisk6.dll, a on wyrzuca komunikat o błędzie. Nie ważne jak kombinuję - nie rusza żadna konfiguracja ww. urządzeń. Mogę podłączyć myszkę i hdd, myszkę i pena, myszkę i czytnik - tak działa, ale pen+pen lub pen+dysk lub pen+czytnik nie działają - zawsze wykrywa tylko 1 urządzenie (podłączone jako pierwsze).
Nie pomaga Hard Reset.
W urządzeniach (devices) w TaskManagerze 3.1 widzę trzy 'dyski':
DSK1: (SDMemory.dll)
DSK2: (TrueFFS.dll)
DSK3: (TrueFFS.dll)
I wszystkie są "loaded - Automatic".
W eksploratorze nie ma o nich wzmianki. Przeglądałem rejestr ale do żadnych konkretnych wniosków nie doszedłem. Mam Rom 6.1 Globalbusa c&c jakoś z końca zeszłego roku.
Zależy mi na tym by to ruszyło - chciałbym zgrywać zdjęcia z aparatu (karta SDHC normalnych rozmiarów przez czytnik) na twardy dysk podczas kilkudniowej podróży, na którą nie chcę brać lapka... Proszę, pomóżcie...