HOST USB czyli co działa na G900

• 197 Odpowiedzi
  • 46936 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline maxidus

• *
  • 83
  • Sprzęt: LG L9
Odp: HOST USB czyli co działa na G900
« Odpowiedź #180 dnia: Maj 28, 2010, 10:46:51 »
Creative ZEN Stone 1GB nie działa  :(
Kingston Data Treveller 8GB działa  :)
c25 -> m35i -> 3510i -> c75 -> G500 -> G900 -> E63 -> HTC Sapphire -> G900 -> HTC Dream -> i900 -> LG gw620 -> ZTE Blade + TG01 -> HD2 + TP2 -> L9

*

Offline Szymon645

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #181 dnia: Maj 28, 2010, 13:43:23 »
Potwierdzam że Kingston Data Treveller 8GB działa
Nie działa czytnik kart pamięci M2 SONY(bierze więcej niż 100mA)

*

Offline tos

• 18
  • Sprzęt: toshiba G900, ipaq514
« Odpowiedź #182 dnia: Czerwiec 14, 2010, 21:06:30 »
Działa:
  aparat fotograficzny Panasonic lumix dmc-tz7
Nie działa:
 pendrive kingston data traveler DTI/1GB
 pendrive kingston data traveler 100  4GB
 czytnik kart wielofunkcyjny manhattan
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2010, 22:54:01 wysłana przez tos »

*

Offline norealmadrid

• **
  • 100
  • The I Heart Revolution
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #183 dnia: Czerwiec 15, 2010, 12:03:25 »
podlaczylem hub usb vivanco z czytnikiem kart trust - dziala

*

Offline Natio

• 44
  • I h8 Windows, I like phone, I love my PC's
  • Sprzęt: Toshiba G900, Samsung GT-S5230G, Samsung Galaxy.
« Odpowiedź #184 dnia: Lipiec 05, 2010, 21:54:53 »
Działa:
Czytnik kart (mejd in czajna)
Taki misiowaty pendrive 4 i 8gb(nie pamiętam firmy, wiem ze za 4 gb dałem 60zł)
Pendrive 8GB meridion
Klawiatura i mysz bezprzewodowa E5
Samsung Avila w trybie pamięci masowej
Sony ericsson k800i ale z wyłączonym ładowaniem via usb

Nie działa:
IrDa na usb(pobiera więcej niż można wydusić)
BT na usb(powiecie 'po co mi bt na usb', ale to było klasy 2.1 wiec tylko chciałem przetestować)
Stacja dyskietek (pobiera za dużo)
Słów wypowiedzianych nie cofniesz, to nie 'ctrl+z', zanim coś powiesz przemysł to. Słowa ranią bardziej niż gesty...

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
« Odpowiedź #185 dnia: Wrzesień 05, 2010, 23:17:41 »
wlasnie nabylem kabelek host do mojej tosi i wydaje mi sie ze wszystko powinno dzialac ale...no wlasnie nie dziala.mam na chacie 2 peny i 3 myszki...po podlaczeniu penow zero reakcji dioda w penie nie rusza,reset nic nie daje,tak samo z 2 myszkami...juz myslalem ze kabel/zlacze walniete ale podpinam 3 myszke i tu co??otoz gryzon zero reakcji ale za to tosia cos sygnalizuje.nie wiem co to moze oznaczac ale dioda miga na czerwono a wskaznik baterii baterii ten u gory swiruje i zmienia sie na przemian w ladowanie to znow wskaznik...dodam iz miganie diody i zmiana ikony nastepuja z dosc duza czestotliwoscia.rom 6.1 wlasnorecznie ugotowany na bazie kuchni globalbusa
aha mam tez mp4 ktora po podlaczeniu podswietla tylko czarny wyswietlacz...po podlaczeniu kabla(ma dodatkowa wtyczke USB)do kompa MP4 wlacza sie ale nie wchodzi ale nie wchodzi w tryb podlaczenia do kompa tylko normalnie odpala-tosia zero reakcji

Połączone: [time]Wrzesień 05, 2010, 23:21:39[/time]
nokia 5200 dziala,jakas mysz "polpril"dziala(zamiast diody led wlutowana na podczerwien-dziala a nie swieci :ok:) ,pendrive 4GB(nazwa sie starla z obudowy)
nie dziala pen 4GB DT Mini Slim
zrobilem FDF zero zmian,zmienilem rom=0 ale zauwazylem ze tosia z podlaczona mysza po samoczynnym wygaszeniu ekranu co jais czas sie budzi :O
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2010, 21:25:49 wysłana przez WaFel1985 »

*

Offline Fliganos

• 467
  • Sprzęt: Toshiba g900 na C&C 1.35 Globalbusa
« Odpowiedź #186 dnia: Październik 14, 2010, 14:53:39 »
Witam,
Znalazłem gamepada, który działa z Tośką. Jest to Apollo gp-2019. Dodatkowo można za jego pomocą zadzwonić po pomoc, ale tylko na 112. Naciśnięcie klawiszy funkcyjnych (oprócz strzałek) rozpoznawane są jako cyfry od 1 - 8. Nie wiem jak jest z dwoma przyciskami po środku, jeszcze nie próbowałem ich mapować przez emulator.

Dodam jeszcze, że w Avanisie w Olsztynie jest na niego promocja i kosztuje 7,60 zł.

« Odpowiedź #187 dnia: Listopad 18, 2010, 23:25:57 »
Działa:
Pendrive PQI 1GB
Czytnik SDHC/MS/SIM 4World (Do SIM brak sterów ale po co nam to)
Dwa Huby:
- Kensington 1500100 taki półkolisty, 7-portowy, z wejściem na zasilacz
- Pasywny Unitek, taki mały kwadratowy 4-portowy z obudową z czarnej blachy dziurkowanej.

Na wspomagaczu (zasilanie) działa też:
Dysk IBM 2,5" w kaście 4Worlda najtańszej z Komputronika.

Nie działa: Stary czytnik Tevion 6w1, przekracza 100mA i nawet z hubem aktywnym nie rusza.

Cytat: czeczunio
dziala tez zestaw dysk, mysz, klawiatura, i 3 peny podlaczone wszystko dwona hubami :)
A teraz pytanie, na które nie znalazłem nigdzie odpowiedzi:
Dlaczego nie mogę korzystać z dwóch urządzeń mass storage jednocześnie? Może mi ktoś to wyjaśnić? Wedle tego co wyczytałem (cytat) to można podłączyć jednocześnie do tośki kilka urządzeń typu pendrive a mi ta opcja w ogóle nie działa. Otóż wygląda to tak: podłączam huba aktywnego, a do niego hdd. HDD zostaje wykryty i w systemie mam Hard Disk. Podłączam do kolejnego portu Pendrive'a, a Windows wywala mi, że nie mam sterowników i mam mu je podać. No to wpisuję rsusbdisk6.dll, a on wyrzuca komunikat o błędzie. Nie ważne jak kombinuję - nie rusza żadna konfiguracja ww. urządzeń. Mogę podłączyć myszkę i hdd, myszkę i pena, myszkę i czytnik - tak działa, ale pen+pen lub pen+dysk lub pen+czytnik nie działają - zawsze wykrywa tylko 1 urządzenie (podłączone jako pierwsze).
Nie pomaga Hard Reset.
W urządzeniach (devices) w TaskManagerze 3.1 widzę trzy 'dyski':
DSK1: (SDMemory.dll)
DSK2: (TrueFFS.dll)
DSK3: (TrueFFS.dll)
I wszystkie są "loaded - Automatic".
W eksploratorze nie ma o nich wzmianki. Przeglądałem rejestr ale do żadnych konkretnych wniosków nie doszedłem. Mam Rom 6.1 Globalbusa c&c jakoś z końca zeszłego roku.
Zależy mi na tym by to ruszyło - chciałbym zgrywać zdjęcia z aparatu (karta SDHC normalnych rozmiarów przez czytnik) na twardy dysk podczas kilkudniowej podróży, na którą nie chcę brać lapka... Proszę, pomóżcie...

*

Offline Fliganos

• 467
« Odpowiedź #188 dnia: Listopad 19, 2010, 20:02:00 »
Jeśli chodzi o podłączanie kilku urządzeń mass  storage, to można to zrobić. Podłączyłem pewnego razu 3 Kingstony.
Piszesz, że podłączone oddzielnie pendrive i HDD działają, problemy pojawiają się dopiero, gdy chcesz podłączyć oba. Kłopot może tkwić w niedostatecznej ilości prądu, którą może dostarczyć Tośka. Spróbuj podłączyć wszystko pod huba aktywnego i sprawdzić, czy zadziała.

*

Offline cieciu89

• 46
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #189 dnia: Listopad 19, 2010, 21:26:53 »
....Otóż wygląda to tak: podłączam huba aktywnego, a do niego.....

Fliganos czytaj uważnie

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #190 dnia: Listopad 19, 2010, 21:29:10 »
Może to zależeć od hub-a Ja mam akurat jakiś chiński, ale  ładnie mi dwa peny wchodziły do niego i były widoczne. Ale z dyskiem to już chyba lekka przesada. Chyba nikomu nie udało się podpiąć dysku tak by bez zewnętrznego zasilania chodził.

*

Offline lolasher

• 431
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #191 dnia: Listopad 19, 2010, 21:42:55 »
Stawiam, że pytanie padło ze sto razy, ale ciężko gdzieś coś znaleźć. Jest jakaś magiczna metoda na odczyt NTFS ?
Toshiba G500 -> Toshiba G910- -> Toshiba G900 -> ZTE Blade + SE T610(bo nie mogę mieć Orange Free w Zetafonie...)

*

Offline Fliganos

• 467
« Odpowiedź #192 dnia: Listopad 19, 2010, 22:16:55 »
Niestety, nie da się. Możesz przygotować jakąś małą partycje wymiany dla Tośki, ale chyba nie o to Ci chodzi.

« Odpowiedź #193 dnia: Listopad 19, 2010, 22:26:11 »
Może to zależeć od hub-a Ja mam akurat jakiś chiński, ale  ładnie mi dwa peny wchodziły do niego i były widoczne. Ale z dyskiem to już chyba lekka przesada.
Te, których używam to też nie są produkty z UE ani USA... Dzisiaj jeszcze sprawdziłem dwa huby Pentagrama - to samo. Jesteście pewni, że to wina sprzętu a nie softu? Zastanawia mnie fakt, że podłączenie drugiego urządzenia powoduje jego wykrycie (pojawia się komunikat). Niestety system nie może rozpoznać co zostało podłączone - uruchamia kolejny device słusznie twierdząc, że to mass storage, ale i tak prosi o sterownik. Gdy mu go podaję, WM wywala błąd i nie pokazuje urządzenia w exploratorze. Tak samo nie jest rozpoznawany w Storage Managerze.
Nie widzę przesady w stosowaniu zewnętrznie zasilanego dysku - 20GB to nie 500GB jak już w tym temacie pokazywano, że można podłączyć. A jeśli chodzi o dysk niezasilany zewnętrznie... Może co najwyżej SSD by poszedł ale to w sumie nie jest dysk fizycznie tylko pamięć półprzewodnikowa.
Starałem się opisać wszystko tak jak robię - myślę, że jest to w miarę czytelne i do zrozumienia.

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #194 dnia: Listopad 21, 2010, 03:16:00 »
toska odczyty fat32 fat16 fat.....nie ma magicznej metody na odczyt ntfs a hub....podaje sie jako hub i musi działać nie zależnie od jakiej jest firmy....ew możne Ci zjadać prąd, który już na peryferia nie wystarcza (dorob zasilacz do huba) a czy ssd czy hdd to bez różnicy (kieszonka sata2->usb)
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #195 dnia: Listopad 21, 2010, 11:25:50 »
kup n800/n810. Host łyknie NTFS spokojnie (z dodatkowym pakietem ntfs support).
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

« Odpowiedź #196 dnia: Listopad 21, 2010, 14:00:39 »
ew możne Ci zjadać prąd, który już na peryferia nie wystarcza (dorob zasilacz do huba)
Jak wy pięknie czytacie ze zrozumieniem -_-
Ile razy mam pisać, że mam huba aktywnego, z zasilaniem własnym tzn. zewnętrznym i problem NIE tkwi w poborze prądu - twardy dysk się kręci, pendrive'y mrugają swoimi ledkami jak przy normalnej pracy, napięcie jest gładkie jak stół = 5,1V.
Problem jest z tym, że tośka widzi tylko urządzenie, które zostaje podłączone jako pierwsze, a drugiego już nie rozpoznaje, jeśli jest to mass storage. Jeśli podłączę myszkę jako drugą to ją wykrywa i działa (mimo psucia się obrazu na ekranie, jest kursor i można nim ruszać). Nadal twierdzicie, że to wina huba i sprzętu? O.o

*

Offline virusotron

• Ekspert Toshiba g900
  • 1408
  • Sprzęt: g900 -> złomnia 2 ;)
« Odpowiedź #197 dnia: Listopad 21, 2010, 17:08:30 »
oki powiem wprost kup inny hub (pozycz) i zobaczy czy zadziała 
NIE pomagam na PW, GG od tego jest forum!