Bateria, ładowanie i problemy

• 2 Odpowiedzi
  • 753 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline DavidP

• **
  • 152
  • Sprzęt: Toshiba G900
Bateria, ładowanie i problemy
« dnia: Luty 25, 2010, 07:33:13 »
Niedawno kupiłem jakąś tanią ładowarkę mini-usb firmy blue star chyba. Podłączyłem ją do tosi to bateria szybciej się rozładowywała niż ładowała... Z racji tego że oryginalna moja ładowarka się zepsuła do tej pory zawsze ładowałem przez port usb. Teraz posiadam 2 baterie - tą oryginalną i tą z batimexu, a teraz to nawet przez port usb nie chce mi się fon ładować...

Powiedzcie tylko czy możliwe jest że przez tą nieoryginalna ładowarkę mogłem sobie uszkodzić obie baterie albo gorzej - port mini-usb w telefonie ?:/

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: Bateria, ładowanie i problemy
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 25, 2010, 21:35:24 »
Ja ładowałem tosię ładowarką USB od GPS-u i nic się nie działo złego poza tym, że tylko mało obciążony telefon ładowała. Myślę, że baterii nie powinieneś uszkodzić. O ile oczywiście ta ładowarka nie jest uszkodzona i nie dawała zbyt dużego napięcia. Ale skoro ładowałeś po przygodzie z nią przez USB więc chyba nie. Działa Ci USB, tzn komunikacja sama?

*

Offline DavidP

• **
  • 152
  • Sprzęt: Toshiba G900
Odp: Bateria, ładowanie i problemy
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 16, 2010, 14:35:18 »
Tak sobie przeglądałem starsze tematy więc odpowiem i tu, mimo, że minęło trochu czasu.

A więc @ miba tak działa mi sync USB. Z resztą już wsio mi działa. Problem leżał przysterowniku USB do PC, tak teraz działa jak należy. Niedawno też zakupiłem ładowarkę z batimexu, którą też mogę polecić jako zamiennik oryginalnej ładowarki bo ładuje jak należy ;)

Także temat rozwiązany i można go w związku z tym zamknąć.