Bateria grzeje sie przy 3G

• 8 Odpowiedzi
  • 1525 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bateria grzeje sie przy 3G
« dnia: Czerwiec 12, 2009, 00:57:40 »
Przy uzywaniu internetu przez 3G bateria w mojej G900 dosyc mocno sie nagrzewa (podobnie jak przy ladowaniu, ale to chyba normalne) i szybko wyczerpuje (ok. pol dnia dzialania mobilegadu non stop). czy jest to normalny objaw, czy z bateria cos nie tak? Dodam, ze dzieje sie tak tylko wtedy, gdy jakas aplikacja rzeczywiscie uzywa internetu, jesli 3G jest polaczony, ale nie uzywa go zaden program to sie nie grzeje.

*

koldasz

Odp: Bateria grzeje sie przy 3G
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 12, 2009, 02:50:36 »
Normalne. Do gg nie potrzeba 3G trochę, dłużej trzyma na tylko-GSM lub na tylko-HSdpa. Automat odpada.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 12, 2009, 11:42:46 »
No akurat mam play online wiec tylko gsm i automat odpadaja. W takim wypadku tez ma sie tak grzać?

*

koldasz

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2009, 13:16:59 »
A procesor fabrycznie jedzie ?? To i 3G+ok520 kHz robi swoje. Bedzie sie grzalo, ja ustawiam xguru na 208 +rom globalbusa to sie toska nie grzeje a i tak szybciej chodzi niz standardowy rom bez tweakow.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 12, 2009, 13:42:50 »
Tak, standardowo 520, rom globalbusa. Ile Ci trzyma bateria przy takim drastycznym skreceniu proca? Czy chodzi duzo wolniej, czuc te roznice? Jakbym skrecil na 400MHz, to ile by to dalo?

*

koldasz

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 12, 2009, 23:10:22 »
Ile Ci trzyma bateria przy takim drastycznym skreceniu proca?
Wczoraj byłem intensywnie online cały dzień z wyłączeniem obiadu i spaceru z córką, Toska skonczyła na 55%. Dzisiaj okazjonalnie net jakies 2-3h skonczyła ze stanem 35% baterii. Mam mugena 3000mAh. "od korse" gsm caly czas włączony, podświetlenie na full.

Jakbym skrecil na 400MHz, to ile by to dalo?
Dało by to i tak statystycznie większe taktowania niż na fabrycznym sterowniku więc może dla ciebie bedzie ok. Ja nie uzywam 400 MHz albo 208 tylko opera mini i gg w tle albo 520 gdy potrzebuje wydajnosci -qmail, opera mobile, mExcel itp.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 13, 2009, 01:07:40 »
Mi też się grzeje jak Słucham mp3 Oglądam filmy i przy necie też ale jakoś się nie martwię każda elektronika się grzeje

*

Offline tomasz007

• 520
  • Sprzęt: G900    I8000-Omnia II, nokia 6310
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 13, 2009, 02:30:58 »
Się grzeje...
Jak pogadacie przez telefon godzinkę lub dwie (na fabrycznym 3.07 też) to grzeje się mocno (i ucho i tośka - nie wiem co w jakim stopniu).
Wszystko co przetwarza energię na inną jej formę nie robi tego bez strat (z wyjątkiem perpetum ....) , a te objawiają się w postaci emitowania ciepła - "grzeje sie"
Reasumując: chłodna nie będzie jeśli intensywnie jest używana - co sprawdza się nie tylko przy rzeczach martwych  :oops:
G900 (a właściwie toshiba) skłoniło mnie do zmiany firmy - chwała im za to

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 13, 2009, 12:16:32 »
Można pod bateryjkę podłożyć 2 warstwy zwykłego papieru i się nie będzie tak grzać. Stosuję to rozwiązanie od dawna. :) Dodatkowy plus to przedłużenie żywota baterii. ( lion nie lubią ciepła za bardzo )