tosia po wypadku

• 16 Odpowiedzi
  • 994 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marcc

• *
  • 58
  • Elektronika na cóż ona :)
    • Design Buro
  • Sprzęt: Htc Diamond I
tosia po wypadku
« dnia: Styczeń 26, 2009, 23:50:33 »
czy wiecie moze czy gwarancja na tosie obejmuje, uszkodzenia lotnicze :), moja polecila przypadkiem z 3 pietra na chodnik... i mma popekany ekran od wewnatrz, rozwalona obudowe conieco (tosia jest mocno pancerna w sumie), troszke sie zle rozsowa, ale nadal dzila, zalacza sie i dziwki dzilja, tylko nic nie widac, pal licho klawiature ale ekran nie przetrwal tego lotu najlepiej :(

nauczony bledem, nie rozmawiaj przez tel w oknie :)
historia choroby:
Nortel >> Ericsson R 320 >> Ericsson R 380 >> Siemens SK 65 >> Toshiba g900 >> Htc Diamond I >>  Sony Xperia I >> Htc Diamond I >>  Samsung Omnia II  >> Htc Diamond I :)

*

Offline marsozerca

• **
  • 211
  • obserwator ;)
  • Sprzęt: Tośka g900@520MHz@ Win6.1 :)
Odp: tosia po wypadku
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 27, 2009, 00:01:36 »
o kurcze  :mad: to się jej oberwało :/ ale seryjnie, troche pancerna  :D to chyba taki model zaczepno-obronny jest, o ile uważa się na ekran....a co Cie podkusiło gadać w oknie? ;>
Mam swoje życie wy mówicie mi jak żyć
mam swoją drogę wy mówicie mi którędy iść
mam swoje pięści słyszę z kim się bić
i swoje serce kogo kochać z kogo kpić

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 27, 2009, 00:07:11 »
Sprawdź czy w pełni działa - użyj MyMobiler - na ekranie PC-ta zobaczysz ekran .
Jeśli jest OK to szukaj ekranu
potrzebna zgoda

*

Offline marcc

• *
  • 58
    • Design Buro
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 27, 2009, 18:10:14 »
podkusilo teraz zaluje

moszukam MyMobiler zobacze

kurde czlowiek glupi i tyle
Napisane: Styczeń 27, 2009, 00:16:37
My mobiler twierdzi ze tosia is alive :) tylko kurcze jeszcze port usp sie nieco rozchybotal...

ale fakt g900 to pancerne ustrojstwo...

jak zobaczylem ekranik moj to mi serducho z radosci zapialo
ale kurcze zeby sie dodzwonic do serwisu tosi w wawie 10 minut wisialem na tel i nic a w lodzi podobnie jakies nieorozumienie :(

a allegro nie pokazalo mi ze ma cos takiego jak lcd do poszkodowanej tosi mojej :(

moze wiecie gdzie szukac takowego ekranu
historia choroby:
Nortel >> Ericsson R 320 >> Ericsson R 380 >> Siemens SK 65 >> Toshiba g900 >> Htc Diamond I >>  Sony Xperia I >> Htc Diamond I >>  Samsung Omnia II  >> Htc Diamond I :)

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 27, 2009, 18:21:06 »
Tylko serwis niestety.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 27, 2009, 20:18:19 »
Poszukaj na ebay lub popytaj naszych serwisantów - oni ściągają od Chińskich dostawców a że robią to w większych ilościach to cena może być do przyjęcia. Zadzwoń też do serwisu aby mieć wyobrażenie o kosztach. 
potrzebna zgoda

*

Offline marcc

• *
  • 58
    • Design Buro
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 27, 2009, 23:25:46 »
dzwonilem 100razy do toshiby w warszawie i nie dalo rady
do serwisu w lodiz nie dalo rady masakra nikt nie odbiera telefony wybieramy wewnetrzny i czekamy i muzyczki sluchamy tak z 10 minut i daje sobie luz  kolejne podejscie i powtorka ze sluchowiska

:(

chyba musze z buta zaatakowac
historia choroby:

*

Offline pisarz

• 512
  • Sprzęt: Toshiba G900 @ XIP 20757 + 2GB oraz HTC Artemis @ Artemis Touch + 8GB SDHC
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 27, 2009, 23:27:38 »
calkiem niedawno był taki temat, jeden z uzytkownikow rozwalił ekranik wysiadajac z auta (uderzył telefonem w kieszeni o słupek na parkingu). Tam jest opisane co jak z ekranem, o ile pamietam to nie jest zbytnio tania impreza, o wiele bardziej sie oplaca kupic po prostu nową (czyt. uzywana) Tosie niz sam ekran, bo koszt ekranu a kolejnego urzadzenia jest ponoc bardzo podobny.

Co do lotnictwa, to moja tez juz nie jeden lot przeszła i zyje nadal, ostatnio czesto mi sie zdarza sytuacja ze zostawiam telefon gdzies na rogu stołu, biurka i jak ktos zaczyna dzwonic, telefon zaczyna wibrowac i słysze tylko wielkie bum ;)
Toshiba G900 @ XIP 20757 + 2GB oraz HTC Artemis @ Artemis Touch + 8GB SDHC

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 28, 2009, 10:42:16 »
Tak, za ekran biorą podobno 500zł :]  Ja osobiście wolałbym używaną tośkę, niż taką, co spadła z 3 piętra i jeszcze dać drożej :P

Pozostaje czekać, że może w jakimś urządzeniu zamontują identyczny ekran, graniczy z cudem....

*

Offline alien2

• 265
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 28, 2009, 18:57:10 »
może ekran od Xperii by pasował ale to nie jest warte zachodu, lepiej kup drugą, a ta posłuży za dawcę organów "w razie czego" :)

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 28, 2009, 19:50:40 »
mam przykre przezycia z serwisem autoryzowanym toshiby. bodajze jedyny to CCS. beznadziejna robota  fuszerka. kompletna olewka, pracuja tam chyba ludzie po podstawowce u ktorych zanikla zdolnosc czytania.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline clus

• *
  • 53
    • Profil Last.fm
  • Sprzęt: Samguns Galaxy SIII 4.3
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:13:33 »
heh a co do lotów to w lecie jechałem na rowerze i przeskakując próg spowalniający tosia wypadła mi z kieszeni. ja tu patrze a tu mój telefon mnie wyprzedza jadącego na rowerze :D troszkę się tylko obtarła ale działa!!! a ja w cale nie jechałem wolno i nie podskoczyłem tak nisko, musiała nieźle dostać... pancerne ustrojstwo :]

*

Offline marcc

• *
  • 58
    • Design Buro
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 29, 2009, 00:06:16 »
kurde smutne te wiesci serwisowe

moze poczekam pojade na moim starym tel... siemens SK65 prawie pda hehe a ustrojstwo z 2001 roku

i potem albo kupie htc hd albo tosie sam juz nie wiem
historia choroby:

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 29, 2009, 08:40:58 »
Myślę, że sporo tosiek jest już w Polsce. Jak się zaczaisz na allegro to pewnie dorwiesz jakąś uszkodzoną z dobrym ekranem.

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 29, 2009, 11:39:39 »
w serwisie mi powiedzieli 380zł za wymiane wyswietlacza. W szczecinie gosciu oferował mi za 250zł plus koszta przesyłki. Pozdrawiam

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 29, 2009, 12:42:07 »
Możesz dać namiary? Ładnie Ci to złożył do kupy?

« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 29, 2009, 20:56:38 »
ja zdecydowałem sie na naprawe w serwisie. Tzn dzisiaj poznałem koszt a odbiór Tosi dopiero na poczatku przyszłego tygodnia. A namiary do goscia już daje GG: 614912.