Automatyczne nagrywanie rozmów

• 12 Odpowiedzi
  • 4432 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Automatyczne nagrywanie rozmów
« dnia: Marzec 06, 2009, 13:19:35 »
Szukam softu - który potrafiłby rejestrować automatycznie rozmowy telefoniczne. Próbowałem Resco Audio Recorder oraz AudioNotes. Niestety nagrywany jest tylko mój głos, rozmówcy nie słychać. Resco na swojej stronie umieścił notkę:
Both sides recording is hardware dependent. If your recording contains voice of one side only, it is not due to the program's failure.
Jest na to jakiś sposób? Pozdrawiam...

*

Offline marcin_s3

• 261
  • Sprzęt: i8000, SG Note, Sandisk microSDHC 16 Gb
Odp: Automatyczne nagrywanie rozmów
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 06, 2009, 13:25:08 »
Szukam softu - który potrafiłby rejestrować automatycznie rozmowy telefoniczne. Próbowałem Resco Audio Recorder oraz AudioNotes. Niestety nagrywany jest tylko mój głos, rozmówcy nie słychać. Resco na swojej stronie umieścił notkę:
Both sides recording is hardware dependent. If your recording contains voice of one side only, it is not due to the program's failure.
Jest na to jakiś sposób? Pozdrawiam...

nagrywać w wysokiej jakości programem vito audio notes, podbić gaina na maksa, obrobić mp3 w programie umozliwiającym podbicie głośności cichych fragmentów (głos rozmówcy się nagrywa, ale bardzo bardzo cicho).

Można spróbować PMRecordera.

*

Offline Carbini

• 35
  • Sprzęt: Tosiek G900, Samsung i5700
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 06, 2009, 14:38:38 »
Proponuje call recorder, więcej znajdziesz w google :P

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 03, 2009, 17:40:39 »
jesli notes nie nagra to ani resco ani vito nie pomoze

z forum resco od przedstawiciela resco:

I am sorry but the call recording is hardware dependent. The call recording doesn't work on all HTC devices and the Xperia X1 is manufactured by HTC.

widac na tosce tak samo nie dziala jak na calym HTC
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline alien2

• 265
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 05, 2009, 09:17:21 »
widac na tosce tak samo nie dziala jak na calym HTC
w Chrmerze działało nagrywanie wbudowanym rejestratorem (nagrywał się głos rozmówcy), ale z automatycznością to nie ma nic wspólnego

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 05, 2009, 09:32:53 »
dzialac wszedzie dziala, chodzilo mi przede wszystkim o glosnosc zeby osoba w sluchawce byla glosniej nagrywana od osoby przy sluchawce
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline alien2

• 265
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 05, 2009, 09:48:39 »
a nie wystarczy włączyć AGC/ARW? u mnie było naprawdę dobrze, tzn. cały czas głośno i wyraźnie

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 05, 2009, 09:58:40 »
to jest wypowiedz goscia z resco na forum resco

I am sorry but the call recording is hardware dependent. The call recording doesn't work on all HTC devices and the Xperia X1 is manufactured by HTC.

skoro tak napisal to raczej nic nie pomoze

*

Offline mickanovi

• *
  • 98
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 05, 2009, 23:56:49 »
to jest wypowiedz goscia z resco na forum resco

skoro tak napisal to raczej nic nie pomoze

to jest śpiewka gościa z BOKu Resco, który winę za swoją niewiedzę (lub brak umiejętności szukania odpowiedzi) zwala na producenta sprzętu. Testowałem PMRecorder na kilku HTCkach i gdyby to było ograniczenie sprzętu to nie powinno działać -ani PMR, ani Resco. Daleki jestem od wiary we wszystko, co mówią Panowie (i Panie) z Działu Obsówy Klienta różnych firm. Dowodem na to są osiągnięcia naszych forumowiczów ( a także z zaprzyjaźnionego XDA-developers). Pewnie gdybym wysła zapytanie do microsyfu, czy da się do HTC Typhoon wgrać windowsa 6.1 to odpowiedź brzmiałaby podobnie do wypowiedzi Pana z Resco. Tymczasem mam i używam awaryjnie.

Przetestuj PMRecordera - mi pasował.
Obecnie Samsung Omnia i TOSHIBA G900 a w samochodzie ZENEC nc2010 (na WIN CE 5.0 - do rozgryzienia). Awaryjnie SPV C500 z WM6.1 ENG. Wcześniej SPV c600 i HTC Wizard

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 06, 2009, 00:15:12 »
to nie chodzi ze nie działa tylko nagrywa slabo, tez mialem kilka htc i na zadnym nie nagrywało rozmówcy glosniej ode mnie,

*

Offline pilmar

• *
  • 97
  • Sprzęt: G900 z kropką ;)
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 06, 2009, 08:56:36 »
to nie chodzi ze nie działa tylko nagrywa slabo, tez mialem kilka htc i na zadnym nie nagrywało rozmówcy glosniej ode mnie,

ponoć jest rozwiązanie problemu w HTC, trzeba zmienic odpowiednie wpisy w rejestrze

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 06, 2009, 09:04:12 »
moze w kaiserze cos to dalo w xperi nic

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 06, 2009, 09:11:45 »
Jeden z użytkowników na xda, zrobil caba (2KB), który pozwala na nagrywanie obydwu osób rozmawiających. Nie wiem jak na Diamondzie, ale na Kaiserze przed instalacją tego pliku nie nagrywało, a teraz śmiga pięknie. Nagrywa zarówno w oryginalnych notatkach głosowych, w rejestratorze dźwięku, a także w Vito Audio notes Touch, którego używam. Tu macie link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=493118 :ok: Dodam, że oczywiście nie chodzi o nagrywanie rozmów przez głosnomówiący tylko przez SŁUCHAWKĘ.

Sprawdźcie to, na Kaiserze pomogło :ok: Używam tego w połączeniu z VitoAudioNotes Touch i jest git. Wiadomo, że rozmówca jesz ciszej nagrywany, ale nie ma tragedii zeby się wsłuchiwać jak w sonar na Ubotach :evil:. Poza tym w Vito jest możliwość wyregulowania czułości mikrofonu i ustawienia jakości nagrania. W ostateczności jak ktoś chce tego słuchać jak muzyki  :E to może wzmocnić póżniej jakość pliku na PC jakimkolwiek programem do edycji MP3 (np. MP3DirectCut)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2009, 09:16:38 wysłana przez Budniu »