Aplikacja

• 4 Odpowiedzi
  • 1054 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline arczi87

• 16
  • Sprzęt: Tośka G900
Aplikacja
« dnia: Wrzesień 23, 2008, 17:35:15 »
Witam wszystkich na forum, bo jak widać newbie ze mnie.

Jakiś czas już spędziłem na czytaniu postów odnośnie Toshiby G900 ale żaden z poruszonych wątków nie rozwiązał mojego problemu. Wygląda na to że stanę się posiadaczem w/w urządzenia.
Lecz mam jeden drobny a zarazem podstawowy problem. Jestem studentem psychologii no i nieodłącznym narzędziem pracy dla mnie jest pakiet statystyczny SPSS 12 PL.
Funkcjonuje on w środowisku win i lin ale nie znalazłem nic na temat WM. Moje pytanie jest następujące czy istnieje jakakolwiek możliwości przeniesienia aplikacji na WM nie wiem za pomocą jakiejś emulacji lub czegokolwiek. Bo zauważyłem ze niektóre pecetowe gry są na WM.
Co do parametrów sprzętu mam nadzieje że będą wystarczające, choćby tylko dla tego ze komputery u mnie na wydziale średnio radzą sobie z win2000 a SPSS na nich funkcjonuje :]
Pytam się bo rozważam ewentualny zakup laptopa który cenowo jest bardzo zbliżony bo to około 200 zl rocznicy za core duo no ale zmienia się diametralnie wielkość urządzenia.
I kolejną sprawą jest pytanie czy te wszystkie zmiany w rejestrze sprawiają że jest to sprzęt wygodny w użytkowaniu i nie będzie tak że po tygodniu się zniechęcę i sprzedam urządzenie. Od razu nadmieniam że nie miałem styczności z MDA.
...oszukani żyją marzeniami...

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
Odp: Aplikacja
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 23, 2008, 17:46:59 »
Właśnie zerknąłem na to SPSS i nie sądzę by ktoś przenosił to na WM. Tu masz jednak mały ekranik i wprowadzanie danych różni się od PC. Brak prawdziwej mychy robi swoje. Gry to co innego jednak.

*

Offline Epoc

• **
  • 129
    • Epoc
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 23, 2008, 20:31:47 »
program taki bedzie Ci ciezko znalezc ...

Nie ma emulatorow WM dla PC, mozna uruchamiac programy z WM na PCtach za pomoca narzedzi deweloperskich ale to tylko sumulacje sa i raqczej ciezko wymagac stabilnej pracy, wiec ten temat bym sobie odposcil. Tytuly gier czasami sa te same dla obu platform ale tylko ze wzgledu na popularnosc gry i chec zarobienia na tytule, wersje czesto roznia sie od siebie i nieda sie ich uruchamiac miedzy platformami, czesto gry na WM nie sa nawet "portami" gier z PC czyli przeniesieniem gry na inny system z uwzglednieniem ograniczen/mozliwosci systemu lecz stworzonymi na wzor orygilanego tytulu grami.

Domyslaem sie ze na laptopa chcesz wydac 2000 zl a nie 200 jak w poscie bo za to core 2 duo nie kupisz...
Zastanawiales sie nad UMPC jak Asus EEE czy MSI WIND cena takiego sprzetu to okolo 1000zl a rozmiar to 10" sa niewielkie i poreczne, zobacz tez cos takiego jak ASUS R2H...

CHCIEĆ TO MÓC!

*

Offline pilmar

• *
  • 97
  • Sprzęt: G900 z kropką ;)
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2008, 16:08:07 »
Radze jednak rozejrzec sie za solidnym laptopem.
Nawet jezeli taki program lub odpowiednik bylby dostepny na PDA to:
1. szkoda oczu [zobacz jak wyglada troche wiekszy arkusz na Excelu Mobile]
2. bateria szybko by padla
3. wydajnosc bylaby mizerna
4. ergonomia wprowadzania duzych ilosci danych to porazka

*

Offline Kilg

• 292
  • Sprzęt: Galaxy SIII
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 25, 2008, 11:11:42 »
mialem okazje korzystać z tego spss i wydaje mi sie, że jesli chcesz na tym pracowac, to tosia, i wogole ppc, to nie jest dobry wybor.
Tez doradzalbym malego laptopa (12 cali miesci sie w przegrodce przecietnej torby i wazy ok 1.5 kg) a jak zdecydujesz sie na asusa eee to bedzie to jeszcze mniej (no ale kosztem ergonomii). nic za darmo - vide moja sygnaturka :)
WYGIWYGAINGW
What You Get Is What You're Given and It's No Good Whining
(The Science of Discworld by Terry Pratchett)