Sprawa jest taka - pracuję nad kernelem. Jak na razie angstrom służy mi tylko za środowisko, z którego korzystam, jednak mam zamiar zrobić tak:
Angstrom z enlightenment(czy jak mu tam ;P debilniej to już się chyba nie dało ^^ ), ts, wifi, sd, host-usb, zielona kropka ;P
Ma to być takie mini umpc - żeby były normalne okienka, normalne programy itp

Oczywiście normalne jak na tej architekturze i mocy obliczeniowej.
Odtwarzacz muzyczki, pogadać na gg, posurfować po necie, poczytać ebooka, napisać coś w oo, narysować w gimpie(może być ciekawe ze względu na ts ;P), taka luźna praca. Fajnie by było gdyby bł host usb i np można było drukować, kamerki internetowe obsługiwać,...

Większość pyta o gsm... jak się uda to czemu nie - prawdopodobnie tubie będzie zależeć, mnie nie kryję, że nie ;P Po prostu do dzwonienia wystarcza mi clean&clear... Chyba, że okaże się że potrzebuję np gprs do połączeń... ale... zanim dojdziemy do tego momentu to chwilę minie

Sterowniki właściwie już są napisane do tego, jednak jest pewien problem - albo wycofuje się je, albo są dla wcześniejszych wersji kernela(ja chcę 2.6.25). Trzeba je przystosować do obecnego środowiska + powiedzieć im co gdzie w pamięci leży jakie przerwania to ich itp + cała kupa innych pierdół jak np czy dane od ts odczytywać ciągle czy tylko na przerwaniu? oraz czy podciągać wewnętrznie dany pin czy nie, jeśli tak to który,...
PS niech ktoś zmieni temat na normalny bo nie mogę ^^
idę coś zjeść, za moment dokończę teorię chaosu ;P
jestem
dzięki za zmianę topicu bo nie mogłem ;P
Chyba w miarę się wyraziłem - coś jak na tym filmiku o openpandorze co dałem w temacie głównym...
Tak poza tym to trzeba mi listę elementów które są w toście tj symbole kontrolerów które tam są... bo np nie wiemy dalej jaki jest kontroler ekranu - tsc2003 czy wbudowany wm97... więc musimy w 2 kierunkach robić zamiast połączyć siły.