5 pytań co do G900

• 9 Odpowiedzi
  • 1082 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

5 pytań co do G900
« dnia: Grudzień 20, 2009, 23:43:15 »
Nazbierało mi sie przez ostatni okres użytkowania tośki troche pytań, a nigdy nie miałem czasu zapytać więc żeby nie robic bałaganu zrobię to za jednym zamachem. Dodam tylko że funkcjonuje na gotowanym przeze mnie C&C 1.35 z kuchni globalbusa

1. Swego czasu próbowałem podpiąć myszke pod hosta ale były takie skoki ekranu. Jak spytałem na forum powiedziano mi że mam albo znaleźć nowsze stery albo starszy build ROMu. Ostatnio (przez przypadek :p ) odpalilem IE i na środku miałem identyczny kursor jak po podpięciu myszki (tzn ten był biały a przy myszce żółty ale to chyba nic nie zmienia :) ) i po ruszeniu nim za pomocą klawiszami albo tym sensorem palca z tył też były takie skoki ekranu (identyczne jak przy myszce). Da się to jakoś rozwiązać i czy pomogłoby to także przy myszce?

2. Mam pewna aplikacje (Conduits Pocket Artist 3), która niestety nie jest freeware a kupować mi się średnio marzy. Producent daje 30 dni testu, ale mi by pasowalo to tak na troche dluzej (czyt. zawsze). Jest w stanie mi ktoś jakoś pomóc określić gdzie ta aplikacja zostawia "ślad", tak żebym mógł po 30 dniach cieszyć się kolejnym miesiącem używania programu?

3. Da się jakoś zmieniać ikonki skrótów? Niby taka pierdółka ale niektóre aplikacje na tośce nie mają jej określonej są tylko te takie okienka co mi czasem jak szukam konkretnej aplikacji wydłuża czas o parę sekund bo muszę po nazwach patrzeć :)

4. Jak na mojej tosi mogę wykorzystać Hamachi? Da sie z druga osoba przez neta grac?

5. Na wysuwanej klawiaturce w dolnym rzędzie sa takie zielone symbole sieci bezprzewodowej, BT, taki folder. Jak miałem standardowego 6.0 to mogłem nimi wł/wył wifi, bt i otwierac ekplorator plików, a teraz nie mogę. Opcja dostępna tylko dla wm6.0?

Odp: 5 pytań co do G900
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2009, 00:56:28 »
Ad. 3 - Możesz zmieniać ikonki skrótów, tylko jest to trochę kłopotliwe. Musisz najpierw przygotować taką ikonkę w formacie *.dll (np. za pomocą programu GConvert) a następnie wyedytować dany skrót i dodać do niego ścieżkę do ikony. W praktyce wygląda to tak (na przykładzie programu WOW HD):
30#"\Windows\WOWHD_ARM_Panel.cpl"?\Windows\wow.dll,0
W załączniku dodaje już przygotowane ikonki w formacie dll dla WOW HD oraz Opery Mini.

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2009, 09:40:55 »
Ad 2 Przypominam o regulaminie  :-|

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 21, 2009, 22:25:54 »
Ojj tam... :P wiem że nie jest tu popierane piractwo ale w końcu chcę koszystać z legalnej wersji trial (w innym wypadku już szukałbym jakiegoś cracka ale tego nie chce) :] a po prostu nie chce mi sie za miesiac juz HR robic, bo kupic i tak nie kupie :) a można zrobić tak że po następnym HR (bo teraz to już za późno) poinstalować to co tam potrzebuje a ten program na samym końcu tylko przed instalacją zrobić buckup a po okresie 30 dni odinstalować i restore sprzed 30 dni?

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 21, 2009, 23:05:19 »
mimo wszystko to i tak piractwo :P łamiesz zasady licencji trial, bo programu używasz dłuższy czas niż te określony w umowie..
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline Lilim

• **
  • 215
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 21, 2009, 23:12:28 »
germanista, nie kombinuj. Jest Ci potrzebny ten program? To go kup. I nie baw się w gry słowne na zasadzie "chcę koszystać z legalnej wersji trial". Skoro "producent daje 30 dni testu", to koniec i basta - albo kupujesz pełną wersję, albo przestajesz korzystać.

5. Na wysuwanej klawiaturce w dolnym rzędzie sa takie zielone symbole sieci bezprzewodowej, BT, taki folder. Jak miałem standardowego 6.0 to mogłem nimi wł/wył wifi, bt i otwierac ekplorator plików, a teraz nie mogę. Opcja dostępna tylko dla wm6.0?
Te skróty są dostępne też w 6.1 i 6.5, pod warunkiem że korzystasz z oryginalnego sterownika klawiatury. Globalbus daje możliwość wyboru (jak większość kucharzy), więc skoro sam gotowałeś ten ROM to rzuć okiem co wybrałeś.

*

don.kamillo

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 22, 2009, 11:11:03 »
Ad. 3
W nowych buildach (np. 28011) jest program CSMI, który pozwala na zmianę ikon beż żadnych ingerencji w wewnętrzne pliki. Musisz mieć tylko ikonkę w formacie png i zmieniasz do woli :) Później tylko SR.

Ad. 1
Też mi nie działało nigdy. Na C&C też nie, a na obecnym 28011 od virusotrona w ogóle się kursor nie pokazuje.

Ad. 2
A nie możesz poszukać jakiegoś darmowego odpowiednika?

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 22, 2009, 13:45:50 »
Ten program wygląda mi na coś związanego z paintem a aplikacja PDAcraft Paint z tego co pamiętam jest 100% za free a jest jeszcze lepsza....

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 22, 2009, 18:17:37 »
Sprawdziłem tego PDAcraft'a i to niestety nie to... Pocket Artist jest bardziej odpowiednikiem linuxowego GIMPa aniżeli Paint'a, zdecydowanie bardziej zaawansowane funkcje. Cóż będę szukał jakiegoś innego odpowiednika

*

don.kamillo

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 22, 2009, 19:34:00 »
Pewnie to znasz, ale zapodam stronke (zawiera aplikacje darmowe, shareware i triale, bez piratów):
www.maxprograms.pl/kategoria,83.htmlSą tam jakieś programy do grafy, w tym darmowe i shareware, więc może i coś dla Ciebie.