ODNOŚNIE FLASHA:Najnowszego flasha na pcc znajdziecie pod adresem:
http://www.adobe.com/products/flashplayer_pocketpc/downloads/player.htmlYoutube bez zacinki obsłuży nam core player (najlepiej najnowsza wersja), w którym renderowanie ustawiamy na direct draw (Menu > Tools > Settings > Video Output "Direct draw"), oraz jakość przesyłu z yt najlepiej na medium, w zależności od prędkości naszego łącza ((Menu > Tools > Settings > Channels > Prefered Format > tutaj średnim ustawieniem to "FLV (medium bandwich).
Po długich testach i pracach chciałbym przedstawić wam moje pierwsze dzieło, inspirowane najnowszymi romami z portegeclub.Rom zawiera - Build 23551 V 1.2 WWE !

Rom NORMAL zawiera:
IPM: g900turbo_by_Shoder
Aplikacje:
- Adobe Reader
- Jattayu MMS (działający w 100%)
- Latarka
- HTC shared libs
- HTC calculator
- HTC CommManager (w romie z manilą, w romie bez manili jest standardowy manager)
- Network Settings PLK
- JBED (java)
- nue Storage Manager
- TCPmp GF5500 Edition Appha 4.1
- Advanced Configuration
- Xguru
- Mobile gadu
- Pim Backup
- Pocket RAR
- Quick Menu 2.8PL
- Screen Capture
- Taskbar Brians MOD
- Total Commander 2.52b
- WoW HD 1.4.1.0
- .NET CF 3.7
- USB to PC
- SIM MGR
- Manila 2d (w romie z manilą)
- Finger launcher
__usunięty - WK Task 1.2.0.2
SIP:
- EZ Input 2.1
- Finger Keyboard 2.1
+Bonus Themes:
- Huruhi
- Amarullz Green Black
- Condor GT Black Edition
- m. caroll pure black (standardowo)
Rom Clear zawiera:
- Jattayu MMS (działający w 100%)
- Latarka
- Pim Backup
- .NET CF 3.7
- WoW HD 1.4.1.0
- Standardowy Home
- HTC calc
- Quickmenu
- Wow HD
- My phone, finger launcher
SIP:
- EZ Input 2.1
- Finger Keyboard 2.1
+Bonus Themes:
- Huruhi
- Amarullz Green Black
- Condor GT Black Edition
- m. caroll pure black (standardowo)
Rom bez home (ani titanum ani manila) - najlepszy pod spb
- Prócz wyżej wymienionego posiada wszystko to co w wersji normal.
A ponadto każdy rom ma te same usprawnienia, różnią się one tylko dostosowaniem aplikacji czy
bajerów pod danego użytkownika tak, by każdy wybrał coś dla siebie.
I to co najważniejsze - zmiany od wersji 1.1;
- Działa zmapowany przycisk volumeup
- Office 2010 na nowym natywnym buildzie - oraz działa excel, na którego nikt nie zwrócił uwagi w 1.1 ;P
- Pisanie smsów jest wygodniejsze - prawie już nie powinno tak gubić literek, chociaż przy pisaniu może być lag tzn jak będziemy szybko pisać to jak skońćzymy to 2 czy 3 literki może dopisać, ale już jest poprawa.
- opera działa jak należy - także nikt nie zwrócił uwagi że po chwili pracy się wyłączała (chodź nie sprawdzałem na dłuższą mete to myślę, że powinno być już dobrze)
- Poprawiona aplikacja (emulator) java
- Dodany Microsof MyPhone™, który służy do backupu smsów kontaktów itp, wszystko wysyłamy na konto live.
- Nie powinno ciągnąć teraz tak bateri - usunąłem lockxtender, przez którego prawdopodobnie pda się budziło w nieoczekiwanych momentach i żarło baterie
- Usunąłem WK Task ze względów estetycznych
- Nowy skin WMP (zbliżony do tego z windowsa)
- Działa aparat i przycik "Camera" - wcześniej pisaliście o problemach z tym
- Użyteczne aplikacje zostały przeniesione do folderu APPS.
- Naprawde spory zapas pamięci - nawet z odpaloną manilą 2d.
- Standardowe style zostały wyrzucone (z wyjątkiem "Classic Blue")Z tego miejsca chciałbym podziękować za pomoc;
- Globallus
- Gothic
- Jankes1214 (za mirrory)Opinie doświadczonych wyjadaczy zawsze się przydadzą, zaznaczam raz jeszcze, że to moja pierwsza praca i jestem jeszcze raczej amatorem w tej dziedzinie. Nie mniej jednak zapraszam do testów.
ROM V 1.0 (23541 PL):
LINK Zawartość RomuROM V 1.1 (23541 PL):
LINK 1 lub
LINK 2 [poprawiony link] - zawiera to samo co poprzedni + poprawki wydajnościowe.
Kuchnia v1.1 (23541 PL):
LINK LINK 2 [ustawienie wersji w folderze projects>1.1_set.fe]
ROM V 1.2 (23551 WWE):
- Rom Normal z Manilą 2d
LINK LINK 2- Rom Normal
LINK LINK 2- Rom Clear:
LINK LINK 2- Rom bez home (ani titanum ani manila) - najlepszy pod spb:
LINK LINK 2Kuchnia V 1.2 (23551 WWE):
LINK LINK 2UPDATE: Jattayu MMS działający!(wysyłanie i odbieranie na 100% działa) (EXT do kuchenki+ "MMSlistener.exe" trzeba wgrac do \windows, a mms.reg dodać do rejestru. W najbliższym czasie postaram się to skleić na całą paczke do kuchni)
LINKUWAGA: W romach V 1.2 Quickmenu jest standardowo wyłączone. Znaduje się ono w menu start> Apps - wystarczy raz odpalić i będzie nam już chodziło non toper.