[g900]zmiana skorki, zamykanie programow, filmy i inne - pytanie nowicjusza

• 21 Odpowiedzi
  • 2871 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam.

Jeden pan pisal ze watek o skorakch byl przyklejony, ale ani pod skorki, ani pod themes nic ciekawego. Sciagnalem sobie skorke (podobna do apple), na fona, dwa razy i otwiera sie jakis menazer skorek ale tej i tak nima, zainstalowalem jakis soft - Wisbar, ale tez jej nie pokazywal przy imporcie.

Drugie, problem taki ze klika na krzyzyk, co zamyka program, ale on nadal sie otwarty, wiec jak to zamknac, ale nie zakonczyc procesy, bo to nie ma sensu, iles tam softu otwartego chyba obciaz troche proca.

Dalej jak zainstalowac soft do filmow, najlepiej pelen pakiet, tj. soft, kodeki, tez rmvb i txt. Nimy to mam, ale sa ale win mobile, pocet pc, i jaka kolwiek sciagne dupa, nie da sie zainstalowac, jak wypakuje to moge to odpalic jako program, ale film juz nie (avi). Wiem ze jest watek przyklejony, ale po co dwa posty, no i nie znalazlem tam.

Da sie w GG, operze i innym netowym calkowicie zablokowac gprs, tj, mam niby wifi, ale i tak opera chce sie laczyc za pomoca gprs, raz ze wolno, a dwa ze drogo, nio tylko opera, bo w GG czasem tzreba miec gprs.

Jak wlaczyc pokazywanie miejscowosci, tak jak w normalnych fonach, mozna na today tez dodac jakos temp. czy to juz platne czy cos.

No to narazie tyle, z gory THX.

*

Offline N!tr0

• 17
  • Sprzęt: Toshiba Portégé G900 , WM 6.1 Mo3ulla , Kingston 2Gb , Brando PP :)
Odp: [g900]zmiana skorki, zamykanie programow, filmy i inne - pytanie nowicjusza
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 05, 2008, 23:26:14 »
Zły dział  :wink:

O g900 pisz tutaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?board=132.0
Nokia 5110<--c35i<--mc60<--6610i<--2x7650<--Sx1<--k610i<--e61<--e50(5dni :P )<--n93<---g900 ???

*

Offline bebic

• 366
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC HD7, Nokia Lumia 710, SGS2
Odp: [g900]zmiana skorki, zamykanie programow, filmy i inne - pytanie nowicjusza
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 05, 2008, 23:51:37 »
Ludzie jak można tak pisac?  :O Musiałem to "przeczytać" dwa razy żeby zrozumieć o co Ci chodzi. :terrified:

Wracając do tematu.
1. Co to za skórka? Jakie ma rozszerzenie?
2. Masz wbudowanego Task Managera, możesz nim zamykać lub użyć np.  WKtask http://soft.photoracer.net/docs/wktask_en.html
3. O odtwarzaniu filmów było już duuużo na forum Toshiby. http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=101054.0
4. Nie używam Opery nie wiem czy jest opcja wybrania defaultowego połączenia. Jak jesteś w zasięgu WiFi i jesteś połączony to żaden program nie powinien łączyć sie po GPRS.
5. Pokazywanie miejscowości raczej niemożliwe. Jest wiele rzeczy które można dodać na today (pogody, itp) część płatna część darmowa. Zobacz ten wątek http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=26708.0 masz tu pokazane co jak wygląda i jak się nazywa.

Rada na przyszłość. Najpierw poczytaj co jest na forum a potem pytaj. Każdy z tematów był wałkowany przez wiele dni.  :ohreally:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2008, 23:53:36 wysłana przez bebic »

*

Offline kochas315

• 292
  • Sprzęt: Toshiba G900 @ AllmostOfficial 1.1
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 05, 2008, 23:58:24 »
Drugie, problem taki ze klika na krzyzyk, co zamyka program, ale on nadal sie otwarty, wiec jak to zamknac, ale nie zakonczyc procesy, bo to nie ma sensu, iles tam softu otwartego chyba obciaz troche proca.
Ustawienia > zakładka System > Pamięć > tam w zakładce masz programy, możesz je wyłączać maksymalizować itp. Jak chesz mieć każdy otwart na górze to pobaw się WkTASK. http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-wktask-v1-1-7-3b.html
Dalej jak zainstalowac soft do filmow, najlepiej pelen pakiet, tj. soft, kodeki, tez rmvb i txt. Nimy to mam, ale sa ale win mobile, pocet pc, i jaka kolwiek sciagne dupa, nie da sie zainstalowac, jak wypakuje to moge to odpalic jako program, ale film juz nie (avi). Wiem ze jest watek przyklejony, ale po co dwa posty, no i nie znalazlem tam.
http://www.maxprograms.pl/plik,502.html
Da sie w GG, operze i innym netowym calkowicie zablokowac gprs, tj, mam niby wifi, ale i tak opera chce sie laczyc za pomoca gprs, raz ze wolno, a dwa ze drogo, nio tylko opera, bo w GG czasem trzeba miec gprs.
Jak miałem 3.07BAI (czyli to co ty teraz zapewne) to do neta tylko WiFi urzywałem i nigdy mnie z GPRS nie połączyło. Wbudowana opera + mobilegadu http://www.maxprograms.pl/plik,772.html
Jak wlaczyc pokazywanie miejscowosci, tak jak w normalnych fonach,
Nie wiem, też bym się dowiedzał.
mozna na today tez dodac jakos temp. czy to juz platne czy cos.
Nie znam, poszukaj sobie http://www.google.pl/search?q=site%3Afreewarepocketpc.net+weather+today
Spis i Cennik Ofet Internetowych GSM - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=106397
Spis polecanych ROMów dla Toshiby G900 - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=113316

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 06, 2008, 01:51:57 »
sryy jestem po dark whisky i paru browarach a mieszanie alko mi nie sluzcy i zaraz ide w kime.

@N!tr0
przeczytalem GPS zamiast GSM  :(

@bebic

No to sryy za jezyk

ad. 1 *.tsk, dalem linka
ad. 2 ale zamykanie przez MenProg to ostatecznosc, to tracimy al dane jak na PC, to drugie zainstaluje jutro
ad. 3 poczytam, thx
ad. 4 tez tak sadze, ale 10zl zginelo jakos :P
ad. 5 jak nokia 3310 miala to g900 tez jakos musi, to jest gprs chyba, a moze i niegrps to przesylanie danych, wiec chyba miejscowosc tez za pomoca tego, a ciekawe zeczy do today, takie za free, to co np. ?? pogoda platna, jak tak to jak ??

@kochas315
ad. 1 jw.
ad.2 jw tez poczytam, ale jutro :), jak to jest wersja dla g900 to sie zainstaluje, czy rozpakowane mozna zainstalowac, czy to musi byc ten *.cab czy jakos tak
ad. 5 hmm, site: raczej jak wiemy czego szumamy :P, ale oki zobacze moze i znajde,bo przy takiej stronie pokaze wiele :)

milej nocy wszystkim

"Nie jestem alkoholikiem, alkoholicy sie lecza, ja jestem pijakiem":P

*

Offline ArctiX

• *
  • 50
  • Sprzęt: Toshiba G900 Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 06, 2008, 08:09:10 »
co do skorki to wejdz przez eksploatora plikow w my documents i utwórz nowy folder o nazwie Themes
i tam wrzucaj swoje skorki, a potem wejdz w ustawienia ->dzisiaj i wybierz skorke i daj ok.
jezeli skorka niebedzie na caly ekran lub nie bedzie tapety to znaczy ze nie jest na g900. pozdro ;)

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 06, 2008, 20:08:39 »
na trzeźwo lepiej wychodzi zabawa z PDA

*

Offline miba

• 4050
  • Sprzęt: Toshiba G900, doszedł x51v
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 06, 2008, 20:47:14 »
  :D :ok:

*

Offline bebic

• 366
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC HD7, Nokia Lumia 710, SGS2
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 06, 2008, 22:54:37 »
Lepiej "pod wpływem" ROMu nie zmieniaj  :wink:

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 15, 2008, 19:02:06 »
oki, jestem trzezwy :P,

A wiec nastepne problemy, to:
1. Mam na PC aqq, i jak podlacze g900 wszystko oki, ale jak odlacze to mi rozlaczy gg, na innych komunikatorach podobnie. Na Lin nie, ale nie wykrywa g900 jako g900, tylko jako dysk SCSI.
2. Czy wam tez bateria potrafi pasc w mniej niz jeden dzien ?? Jak by wlaczyl mu all, to moze pasc po paru h
3. Sa jakies wtyczki w stylu iPhone :D, nio wiecie aby ladnie wygladal, co myslicie o iFonz
4. Juz mi sie ladnie odpalaja filmy, ale niestety jak odpalic napisy, mialem txt w tym samym folderku, tak samo sie nazywal, a tutaj nic :/

i na koniec jakich programow, alb ciekawych wtycznek uzywacie,

I co daje reset kozystajac z tej kombinacji paru przyciskow, da ustawienia fabryczne, czy pliki moje tez usunie, jak to jest?

*

Offline apache4

• 745
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Toshiba M400 + Motorola Milestone
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 15, 2008, 20:41:10 »
4, zapraszam do FAQ
It's beyond your imagination

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 18, 2008, 00:14:40 »
hmm, a co z reszta, i co mi da hard reset, czy wywali all kontakt, sms etc. czy tylko system do ustawien fabrycznych?

i mialem takie cudo jak IFonz, ale nie chcial jakos dzialac, odinstalowalem bo 30mb to malo, i mi wywala blad przy odpaleniu ze nie moze znalesc pliku, gdzie tutaj jest autostart, ew. wpisy programow co startuja z systemem
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2008, 00:17:01 wysłana przez bercow »

*

Offline xutywx

• 294
  • Elektronik hobbysta ;)
    • Dendryt.pl
  • Sprzęt: G900
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 19, 2008, 17:25:59 »
autostart -> \windows\autostart i usuń zdaje się iFonz.exe - też to miałem :P
hr da ci to, że jak namieszasz to tel da się "wskrzesić"

*

Offline dallin

• 48
  • To be hokage, that's my dream
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 19, 2008, 19:04:04 »
Ja mam pytanie co do today'a, jak go mozna lejlepiej ustawic? Tzn. nie zamulał, ciekawie wygladal i byl funkcjonalny.

*

Offline xutywx

• 294
  • Elektronik hobbysta ;)
    • Dendryt.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 19, 2008, 19:16:01 »
Jest tu gdzieś temat nasze today ;) Każdy ma co innego i każdy jest równie dobry.
Mój sposób: piszę na kartce czego potrzebuję, potem patrzę co inni mają a uważam za przydatne i jak się mieści to wklejam :P

*

Offline kochas315

• 292
  • Sprzęt: Toshiba G900 @ AllmostOfficial 1.1
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 19, 2008, 19:32:53 »
Ja mam pytanie co do today'a, jak go mozna lejlepiej ustawic? Tzn. nie zamulał, ciekawie wygladal i byl funkcjonalny.

Ja polecam SPB Mobile Shell :] A jako zwykły skin ustaw sobie najszybszy i najprostszy classic black (w załączniku).
Spis i Cennik Ofet Internetowych GSM - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=106397
Spis polecanych ROMów dla Toshiby G900 - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=113316

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 20, 2008, 23:52:04 »
z tym auto startem fakt, i Spb tez juz mam, poszukaj na [PIRACTWO], i zobaczysz jak wyglada :P

A teraz cos innego, jak pisze SMS to wyslalem jednego i pokazuje mi ze mam 60 znakow, i powyzej 60 drugi sms, a za chwile dostalem RE, pisze swoja odpowiedz i juz mam 160. A druga sprawa "kupielm" ten Spb GPRS cos, co podlicza wydatki na gprs i w opcjach dalem oplata miesieczna 0, dane lacze MB domysle 20, ale to chyba nie ma znaczenia, cena za dodatkowe dane (zł) i dalem 0,4 i za 100KB, tak ma heyah 40gr za 100kb, wszedlem na wp.pl, niby 160KB, ale pokazuje 0,00zl, wygenerowalem raport, i miesieczny ruch 640KB, a koszt polaczenia 0,00zł, wie ktos moze jak to skonfigurowac ??

*

Offline hack

• **
  • 123
    • Audi A4 Klub Polska
  • Sprzęt: Toshiba G900 + Sandisk 8GB SDHC + QSTARZ BT-Q818 Extreme + Creative EP-635, Acer N35 + 2GB Transcend SD
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 21, 2008, 09:05:44 »
A teraz cos innego, jak pisze SMS to wyslalem jednego i pokazuje mi ze mam 60 znakow, i powyzej 60 drugi sms, a za chwile dostalem RE, pisze swoja odpowiedz i juz mam 160.

Jeżeli w edytorze SMS napiszesz coś po polsku (np. "Pogadamy później") to aplikacja przechodzi w tryb SMSów z kodowaniem Unicode. Charakteryzuje się to tym, że SMS ma ok 70 znaków. Jeżeli napisałbym to bez polskich znaków diakrytycznych (czyli "Pogadamy pozniej") to wiadomość ma standardowo 160 znaków.

« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 21, 2008, 11:30:54 »
nio bardzo mozliwe, :d trzeba to autoforatowanie jakos wylaczyc, a co z spb gprs, wie ktos jak to ustawic, i jeszcze jeden problem, czasme jak ktos do mnie dzwoni, nie zdarze odebrac, to ta osoba sie rozlaczy, ja cos klikne, i mimo iz nie ma komunikatu o tym ze ktos dzwoni telefon wibruje i slysze dzwonek, wczoraj to slyszlame np. i rozmowce po drugim telefonie i w tle cicho muzyke dzwonka, mial ktos moze taki problem, i wie jaka moze byc przyczyna. I cos jeszcz gdzie tu jest budzik, bo to co mamy jak nacisne na today w date to dnoo, mozna fajnie ustawic, ale ten dzwiek to porazka, nie wiem jak go zmienic

*

Offline pawel_71

• 820
  • Sprzęt: Axim X50v + CF16GB + SD2GB + GPS WBT200; Toshiba G900 + 2GB microSD w koszulce mini
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 22, 2008, 11:43:25 »
A teraz cos innego, jak pisze SMS to wyslalem jednego i pokazuje mi ze mam 60 znakow, i powyzej 60 drugi sms, a za chwile dostalem RE, pisze swoja odpowiedz i juz mam 160.

Jeżeli w edytorze SMS napiszesz coś po polsku (np. "Pogadamy później") to aplikacja przechodzi w tryb SMSów z kodowaniem Unicode. Charakteryzuje się to tym, że SMS ma ok 70 znaków. Jeżeli napisałbym to bez polskich znaków diakrytycznych (czyli "Pogadamy pozniej") to wiadomość ma standardowo 160 znaków.
Wystarczy w opcjach wylaczyc "W razie potrzeby uzyj formatu Unicode", a bedzie mozna swobodnie pisac po polsku z polskimi literkami, ale przy wysylaniu beda one automatycznie zamienione przez bezgonkowce. Co ciekawe w katalogu "Elementy wyslane" zachowywane sa SMSy w oryginale, t.j. z polskimi znakami.

« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 01, 2008, 09:46:08 »
nio tak z tymi sms'ami to prawda, ale nadal denerwuje mnie dzwonek, mam ustawiony na maxa, ale i tak jest taki sobie, chodz najgorsze to ze jak ktos przestanie dzwonic, toska dalej sama dzwoni i wibruje, trzeba zrobic soft-reset, czasem ktos zadzwoni ja nie odbiore, za sekunde drugi raz i jak wtedy odbiore to rozmawiam z wlaczona wibracja, i lekka muzyka dzwonka w tle :/

i jeszcze jedno, mam tutaj strasznie malo pamieci ~30Mb, przez co zostaje mi wolne ~1mb, nie wiem co mi pamiec zapycha, jak staram sie all na karcie instalowac :/ ale jak ktos mi np. cos przez BT wysyla to wywala blad bo chce zapisac na fonie, a tam nie ma wolnego miejsca, jak zmienic sciezke zapisu na karte ?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 01, 2008, 10:16:47 »
może wyczyść cache i inne przeglądarki internetowej
wszystkie programy (poza AM) a jest ich kilkanaście mam zainstalowane w PPC a nie na karcie i mam prawie 6MB wolnego