albo coś jest z tym co wgrane na serwer, albo za dużo modułów 
spróbuj zamienić kilka rzeczy na pliki z powrotem za pomocą recmod (z tego co widzę na listingu to realvga package)
Ta odpowiedź była do mnie?
Jeśli tak to spróbowałem właśnie sklecić rom praktycznie pusty - jedyne co zostawiłem zaznaczone to:
Total Commander, Arcsoft MMS, Comm Manager Toshiba, MediaOS, .NET 3.5, g900Turbo, i tweaki z wyjątkiem "shrink icons" (które nie powinny mieć tu wpływu, bo w końcu to tylko wpisy w rejestrze). Chyba w celach diagnostycznych wyjdzie na to samo co składanie modułów w pliki?
Po wgraniu wynikowego romu efekty są identyczne - próba zainstalowania caba kończy się mignięciem ekranu i powrotem do eksploratora/total commandera, zegarek też uparcie odmawia współpracy i nie daje się ustawić... Co najmniej dziwne to wszystko. Właśnie zasysam PLK, zobaczymy jak tam sytuacja wygląda.
[EDIT]
Aha, jeszcze wspominałeś kiedyś, że za duża ilość modułów potrafi powodować problemy z SIP-em. U mnie klawiatura od blackstone działała bez zarzutu za każdym razem.
[/EDIT]
Aha, tak przy okazji - Po co tweak "digitizer response"? Czy mi się wydaje, czy to działa tylko ze sterownikiem digitizera od HTC?
[EDIT2]
Ok, skleciłem rom na podstawie kuchenki PLK i efekty jak wyżej :/ Jeszcze spróbuję na innej maszynie ugotować, może coś się zmieni - bo najwyraźniej kilka osób wgrywało twój romik, a póki co były tylko dwa raporty o takim zachowaniu.
Aha, jeszcze jedno - pliki na RS i 4shared nie są identyczne - na przykład w wersji WWE z RS nie ma xguru, a już w wersji z 4shared jest.
[/EDIT2]