Przez ostatnie 2 tygodnie testowałem ROM Globalbusa i rzeczywiście jest duża różnica pomiędzy nim a oryginalnym.

Niestety, zauważyłem kilka problemów (wersja 1.21).
Po pierwsze, straszne lagi przy pisaniu na klawiaturze (nawet 3 sek) i przy obracaniu ekranu (ok. 5 sek).
Po drugie, nie działa szyfrowanie WPA, musiałem w sieci zmienić na WEP, z czego specjalnie zadowolony nie byłem.
Następny problem to brak raportów dostarczenia SMS, mimo wybrania odpowiedniej opcji w ustawieniach. Raczej nie jest to problem sieci, bo na 6.0 działały.
Wersja 1.11 działała bez większych problemów, jedynie nie uruchamiał się systemowy Eksplorator plików, jego wybranie z menu start powodowało zawieszenie się systemu.
Po aktualizacji do 1.21 Tosia działała kilka godzin i przy restarcie padła. Było to po zmianie ustawień regionalnych (sytuacja podobna do opisanej w temacie
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=120317.0 - przy próbie włączenia wisi na splashu "Toshiba Portege") Po HR kilka godzin i to samo. Wróciłem do oryginalnego 3.07, czekam na nową wersję C&C

Mimo tych kilku problemów gratuluję Globalbusowi świetnej roboty i życzę powodzenia w dalszej pracy