[Final] Clean & Clear ROM 1.35 for G900

• 3125 Odpowiedzi
  • 316942 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marcin_s3

• 261
  • Sprzęt: i8000, SG Note, Sandisk microSDHC 16 Gb
Odp: [Final] Clean & Clear ROM 1.11 for G900
« Odpowiedź #1200 dnia: Grudzień 16, 2008, 11:26:14 »
ja osobiscie moge tylko wysylac przez windowe oprogramowanie, zeby odbierac potrzebuje moBlue.

Prosty człek jestem, ale wydaje mi się że w połaczeniach nalezy odpalic aplet transmisje i zaznaczyć "odbieranie przychodzących".

U mnie działa.

*

Offline chinskimandaryn

• **
  • 127
    • www.chinskimandaryn.pl
« Odpowiedź #1201 dnia: Grudzień 16, 2008, 11:29:17 »

Napisałem że mógłby być blog, bo w sumie jak nie ma czasu, to najporstsza metoda by uruchomić Word Pressa, skórka i strona gotowa ( http://damek.eu/instalacja-wordpressa-krok-po-kroku/ )***

A oczywiście każda informacja o nowym wydaniu powinna mieć jak wyżej:
Tytuł newsa: Najnowsza wersja / numer wersji
W treści:
- Opis zmian
- Zawartość oprogramowania
- Ewentualne uwagi

Pod takim newsem w komentarzach ludzie mogliby dopisywać swoje uwagi np. z testów ...

*** ... (albo jeszcze prościej korzystając z darmowych np. za pomoca Blogera http://www.shareaflick.net/57475-Blogger:-How-to-start-a-blog.html  lub z Joggera  http://jogger.pl/  ...)

Globalbus powiedział, że nie ma czasu na tworzenie serwisu www na którym prezentował by swoje dzieło w postaci Clean & Clear ROM.

A mi po głowie jednak chodzi jedna kwestia, że nie wszyscy mają czas na to by osobiście gotować sobie ROMy

Poza tym, jeśli każdy będzie gotował sobie ROM (co i tak jest mało prawdopodobne) to będzie ich tyle wersji ile jest ludzi ...
Każdy w ten sposób będzie musiał sobie też sam wychwytywać i wgryzać się co nie działa i szukać rozwiązań

Zastanawiam się w związku z tym jak możnaby połączyć siły, bo samo ugotowanie ROMu to jedno, a jest jeszcze kwestia optymalizacji i sprawdzenia czy wszystko działa, np. testowanie, co nie konieczne musi robić osoba która "gotowała"

W ten sposób mógłby powstać projekt Wypolerowany Clean & Clear ROM byłby to zoptymalizowany ROM z wybranymi (np. przegłosowanymi dodatkami) w którym pozbyto się wszelkich "bugów"

Serwis www - jak powinien wyglądać?
Wydaje mi się, że serwis (lub jak wspominałem kiedyś - nawet najprostszy blog) w którym będą się pojawiać informacje o których wspominaliśmy z mozliwością komentarzów wraz z systemem wymiany plików w którym możnaby umieszczać takie ugotowane ROMy (np. w oparciu o mechanizm Dropbox - chodzi o to by szybko i sprawnie publikować zmiany - i aby mogło to robić kilka osób - a np. Dropbox ma mechanizm wersjonowania ... choć jeśli ktoś się zna można też uruchomić inny mechanizm - z tego co wiem np. SVN ... choć trudniejszy w obsłudze).

Dodatkowo w takim serwisie mogło by się znaleźć miejsce na głosowanie, propozycje co umieszczone będzie w następnych wydaniach ROMów,
oraz kącik testerów wraz z opiniami co nie działa a co będzie poprawione.

Oczywiście na Forum Pdaclub oprócz tego była by prowadzona dyskusja - dla tych co wolą forum, mają dużo czasu i przebrną przez 40-stronicową dyskusję do której często odsyłają nas forumowicze, gdy zadajemy pytania ....

*

Offline arthi

• *
  • 72
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #1202 dnia: Grudzień 16, 2008, 11:40:07 »
Kolego przeczytaj pierwszy temat, w gotowaniu nie ma zadnej filozofii. Kazdy przecietny klikacz z umiejetnoscia rozumienia tekstu poradzi sobie bez najmniejszego problemu. Na pierwszej stronie wszystko opisane jest tak jaksno, ze juz prosciej byc nie moze. Tworzenie serwisu dla jednego firmware mija sie z celem. Kolega globalbus zmieni telefon i tyle bedzie.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2008, 11:42:13 wysłana przez arthi »
-------------------------------------------------------------
i780

*

Offline marcin_s3

• 261
« Odpowiedź #1203 dnia: Grudzień 16, 2008, 11:44:55 »

<cut>

Możesz sobie wybrać cokolwiek, wktask i tak wyląduje w \windows

Kilka pytań:
- czy ładowanie plików bezpośrednio do \windows nie wpływa negatywnie na wydajność systemu plików? Jakby nie było, liczba plików w katalogu \windows wzrasta..  
- Czy jest jakis sposób aby (dla porządku chociażby) ładowac pliki do podkatalogów i czy takie rozwiązanie zadziała?
- jak zmienić paczkę żeby nie było możliwości jej wyboru w kuchence - czyli po prostu żeby defaultowo się wgotowywała do romu?
- jest wgotowane User Customization. Czy oprócz http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=366333 i http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=366337 sa jakieś źródła na temat? Widziałem gdzieś inny soft do costomizacji, ale nie mogę go powtórnie namierzyć... Uzywaliście tego?
Napisane: Grudzień 16, 2008, 11:43:16
Kolego przeczytaj pierwszy temat, w gotowaniu nie ma zadnej filozofii. Kazdy przecietny klikacz z umiejetnoscia rozumienia tekstu poradzi sobie bez najmniejszego problemu. Na pierwszej stronie wszystko opisane jest tak jaksno, ze juz prosciej byc nie moze. Tworzenie serwisu dla jednego firmware mija sie z celem. Kolega globalbus zmieni telefon i tyle bedzie.

Na jego miejscu chwilę po utworzeniu takiego serwisu zmieniłbym nicka, telefon, GG. Znakomity pomysł. Zamiast zrobić sobie kilka OEM paczek i ugotowac rom tylko dla siebie tworzyc serwis.

sensu nie widze.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2008, 12:27:27 wysłana przez marcin_s3 »

*

Offline chinskimandaryn

• **
  • 127
    • www.chinskimandaryn.pl
« Odpowiedź #1204 dnia: Grudzień 16, 2008, 12:04:10 »
Zamiast zrobić sobie kilka OEM paczek i ugotowac rom tylko dla siebie tworzyc serwis.
sensu nie widze.

Hmmm ... idąc tym tokiem rozumowania ...  Producenci sprzętu powinni dawać czysty sprzęt bez romu ... a każdy użytkownik powinien sobie go sam własnoręcznie wykonać ...

Ale jeśli tak jest, to dlaczego jednak część osób którzy nie umieją sobie poradzić z Clean & Clear ROM i wracają do fabrycznego np. Play
Czyli jednak fabryczny, przetestowany, jest też potrzebny?

Moja propozycja to zebranie sił ...
i obok "mnożenia" wielu na swoje potrzeby przygotowanie też 1-go dopracowanego ... by nie był on "tylko przykładem" który powstał "przy okazji" (jak wspomina Globalbus - "po raz któryś powtórzę, gotowy rom to tylko dodatek") ale był dopracowaną alternatywą w stosunku do oryginalnego ROMu
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2008, 12:18:02 wysłana przez chinskimandaryn »

*

Offline uriuri

• 264
  • Sprzęt: Samsung S4 ZOOM
« Odpowiedź #1205 dnia: Grudzień 16, 2008, 12:05:08 »
Też się bałem na początku wgrywać nowy rom , potem coś ugotować - cała trudność polega na umiejętności trafienia odpowiednie pola i postawienie ptaszka przy składniku , który ma być zainstalowany . Potem RUU i sruuuu. 2 minuty strachu i mamy nowy rom w Tosi .
 Tworzenia własnych OEM paczek jeszcze nie opanowałem , przeszukam forum w celu zdobycia wiedzy na interesujące mnie tematy ......na pewno nie bedę stosował petycji ani zaśmiecał forum lawiną zbędnych pytań jak chinskimanadryn :E
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2008, 12:38:44 wysłana przez uriuri »

*

Offline wikrap1

• 1162
    • www.mtbrowery.pl.tl
  • Sprzęt: atari portfolio/wizard /g900/Nokia e51
« Odpowiedź #1206 dnia: Grudzień 16, 2008, 12:14:04 »
W szkole z nikim nie moglem sie zlapac na BT, jak zainstalowalem moblue i nim wlaczylem, to moglem wsio robic :D

*

Offline marcin_s3

• 261
« Odpowiedź #1207 dnia: Grudzień 16, 2008, 12:19:55 »
Zamiast zrobić sobie kilka OEM paczek i ugotowac rom tylko dla siebie tworzyc serwis.
sensu nie widze.

Hmmm ... idąc tym tokiem rozumowania ...  Producenci sprzętu powinni dawać czysty sprzęt bez romu ... a każdy użytkownik powinien sobie go sam własnoręcznie wykonać ...

Ale jeśli tak jest, to dlaczego jednak część osób którzy nie umieją sobie poradzić z Clean & Clear ROM i wracają do fabrycznego np. Play

De gustibus. Nikt nikogo nie zmusza do ładowania jakiegokolwiek romu.

Moja propozycja to zebranie sił ...
i obok "mnożenia" wielu na swoje potrzeby przygotowanie też 1-go dopracowanego ... by nie był on "tylko przykładem" który powstał "przy okazji" (jak wspomina Globalbus - "po raz któryś powtórzę, gotowy rom to tylko dodatek") ale był dopracowaną alternatywą w stosunku do oryginalnego ROMu

Panie! Zamiast sił zbierz sobie caby swojego ulobionego softu, zmień na oemy, wgotuj w rom et voila. To co dla Ciebie będzie dopracowane, dla mnie będzie bezuzyteczne. Ja wgotowałem w rom Alreadera (uzywam Tosi jako czytnika ebooków), ktoś z obrzydzeniem wyrzuci oryginalnego Office'a - bo używa Tosi jako odtwarzacza mp3 na przykład.

Nie ma co szlifować ani dopracowywać - jesli chcesz dopracować to pod siebie.

Tak przy okazji  - chcesz przygotować 1-szy dopracowany rom. Czyżbyś sugerował, że ten jeest niedopracowany?

Dla mnie eod.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2008, 12:22:00 wysłana przez marcin_s3 »

« Odpowiedź #1208 dnia: Grudzień 16, 2008, 13:07:50 »
Przeczytałem cały wątek... i co?? dalej nie wiem jak ugotować coś dla tosi. Nie jestem tępy pracuje w serwisie kserokopiarek toshiba i jestem informatykiem z zamiłowania, ale jednak brak mi podstaw aby zacząć coś tworzyć... Tytuł tematu z nazwą romu nie jest tematem "zrób to sam" a trwa tutaj debata na temat co powinien mieć, albo czego nie powinien mieć rom kolegi...

Chciałbym zrobić sobie rom sam i nie umiem dalej heh :( Stwierdzam że za swoją wiedze i czas jaki globalbus wkładał by w napisanie poradnika wypada rzucić jakąś kase na poczet misji...

Łatwo mówić osobom dla których tosia jest nastym palmem, a programowanie lub gotowanie na nią to zabawa... Nie chcecie podzielić się wiedzą spoko - powiedzcie wprost. Oki w necie są poradniki, jak najbardziej... Tylko co mi da nauka gotowania dla MIO skoro dalej nie będe wiedział jak gotować dla tosi... ludzie kilka zdań typu ściągnij to i tamto to wgraj i masz rom, to nie poradnik, to zarys teorii... Chciałbym zobaczyć troszkę tekstu... może instrukcje krok po kroku z screen'ami... Jak się nie da to się nie da... Może kiedyś dojde do tego sam... Ale wolałbym kopsnąć komuś te kilka dyszek i przeczytać dobry e-book... I gotować :D

*

Offline matczar

• 43
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #1209 dnia: Grudzień 16, 2008, 13:10:16 »
- jest wgotowane User Customization. Czy oprócz http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=366333 i http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=366337 sa jakieś źródła na temat? Widziałem gdzieś inny soft do costomizacji, ale nie mogę go powtórnie namierzyć... Uzywaliście tego?

Trochę trudno mi w to uwierzyć, ale wrzucając w forumową wyszukiwarkę nic o sofcie, który znalazłem wczoraj, nie wyskakuje. Nazywa się SASHIMI i służy do konfiguracji ppc po hard resecie / wgraniu świeżego romu. Potrafi instalować CABy, REGi., XMLe, uruchamiać EXEki oraz skrypty MSCR. Ponadto kopiować całe katalogi lub pliki na ppc. Instaluje się go raz na karcie SD i tam do odpowiednich katalogów wrzuca CABy i inne oraz pliki/katalogi, które mają być skopiowane na ppc. Potem wystarczy już tylko uruchomić sam program i po kilku minutach mamy system dostosowany do naszych potrzeb.
Można o nim poczytać, zobaczyć filmiki z tutorialami i sciągnąć tutaj: http://www.winmo-experts.com/viewtopic.php?f=7&t=4

@chinskimandaryn: Zamiast tyle gadać, zabrałbyś się za robotę. Wczoraj rano zabrałem się za czytanie i do wieczora nauczyłem się gotować rom, robić oem packi i jak tylko skończę przygotowywać konfigurację powyższego programiku wg własnych potrzeb, to już będę całkiem szczęśliwy.   :mrgreen:

*

Offline marcin_s3

• 261
« Odpowiedź #1210 dnia: Grudzień 16, 2008, 13:23:07 »

Trochę trudno mi w to uwierzyć, ale wrzucając w forumową wyszukiwarkę nic o sofcie, który znalazłem wczoraj, nie wyskakuje. Nazywa się SASHIMI i służy do konfiguracji ppc po hard resecie / wgraniu świeżego romu. Potrafi instalować CABy, REGi., XMLe, uruchamiać EXEki oraz skrypty MSCR. Ponadto kopiować

<cut>

Ciekawy soft, do wypróbowania. Zdaje się że AutoConfig odpala sie automagicznie - widziałem kiedys jakiś wyszukany soft do konfiguracji tegoż. Chyba.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2008, 13:29:07 wysłana przez marcin_s3 »

*

Offline kawak

• 17
« Odpowiedź #1211 dnia: Grudzień 16, 2008, 13:30:30 »
@chinskimandaryn
Jeżeli chcesz prowadzić serwis... albo blog... na ten temat ... spoko moge dac troche miejsca na serwie hmm jakies 2gb moze troszke wiecej i oddelegowac kawalek jakiejs domeny... albo kupic nową.. do tego moge dac troszke transferu miesiecznego jakies 50 GB...
Ale heh zawsze jest jakieś ale... kto by sie tym wszystkim zajmowal ?
Ty ? tylko ty ?

Do tego jest potrzebne wsparcie autora...

Sorki za Offtopa....

Teraz to co mni troszke przeszkadza ... dziwny maly robaczek( bug)
mam problem hmm nie do konca :) ale zauwazylem ze nie moge ponownie skalibrowac ekranu ... i to tyle :D

*

Offline marcin_s3

• 261
« Odpowiedź #1212 dnia: Grudzień 16, 2008, 13:38:20 »
@chinskimandaryn
Jeżeli chcesz prowadzić serwis... albo blog... na ten temat ... spoko moge dac troche miejsca na serwie hmm jakies 2gb moze troszke wiecej i oddelegowac kawalek jakiejs domeny... albo kupic nową.. do tego moge dac troszke transferu miesiecznego jakies 50 GB...
Ale heh zawsze jest jakieś ale... kto by sie tym wszystkim zajmowal ?
Ty ? tylko ty ?

Do tego jest potrzebne wsparcie autora...

Sorki za Offtopa....

Teraz to co mni troszke przeszkadza ... dziwny maly robaczek( bug)
mam problem hmm nie do konca :) ale zauwazylem ze nie moge ponownie skalibrowac ekranu ... i to tyle :D

Taka mała uwaga - potrzebne jest nie tyle co wsparcie ale zgoda Autora. Jeśli Autor wyraża desinteressement tematem lub milczy, wypada to uszanować. Jesli Autor zyczy sobie publikować swoje dzieło, to z z tego że jest to dzieło tegoż Autora, wynika to, że powinnismy wole Autora uszanować. To Autor je publikuje w takiej formie jaką uzna za stosowną. Tyle. Przemawia ze tym chociażby to, że Autor powinen miec jakąś kontrolę zarówno nad swoim dziełem jak i ewentualnymi informacjami o zmianach, postępach etc. Nie wspomnę juz o Jego prawie do zabronienia rozpowszechniania dzieła i usunięcia go z repozytorium.

BTW: u mnie ponowna kalibracja działa.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2008, 13:51:40 wysłana przez marcin_s3 »

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #1213 dnia: Grudzień 16, 2008, 13:44:17 »
- czy ładowanie plików bezpośrednio do \windows nie wpływa negatywnie na wydajność systemu plików? Jakby nie było, liczba plików w katalogu \windows wzrasta..  

To odpal tcmd i przeładuj katalog \windows na fabrycznym romie i na moim. Który będzie szybszy? :evil:
imgfs jest szybkie, bardzo...

dlaczego? Każdy plik ma swój sektor, nie ma absolutnie żadnych opóźnień w dostępie do danych.

- Czy jest jakis sposób aby (dla porządku chociażby) ładowac pliki do podkatalogów i czy takie rozwiązanie zadziała?
Kopiując pliki zawalasz storage

- jak zmienić paczkę żeby nie było możliwości jej wyboru w kuchence - czyli po prostu żeby defaultowo się wgotowywała do romu?
skasuj option.xml

Producenci sprzętu powinni dawać czysty sprzęt bez romu ... a każdy użytkownik powinien sobie go sam własnoręcznie wykonać ...
To tak jak fabryczny windows, ma mnóstwo śmieci, dlatego powstał projekt nlite...

Zdaje się że AutoConfig odpala sie automagicznie
Oryginalnie User customization był programem do wgrywania pierdół przez operatorów i był uruchamiany autoamtycznie po HR, u mnie można w dowolnej chwili uruchomić ten program
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline marcin_s3

• 261
« Odpowiedź #1214 dnia: Grudzień 16, 2008, 13:47:33 »

To odpal tcmd i przeładuj katalog \windows na fabrycznym romie i na moim. Który będzie szybszy? :evil:
imgfs jest szybkie, bardzo...

dlaczego? Każdy plik ma swój sektor, nie ma absolutnie żadnych opóźnień w dostępie do danych.

Ano - więcej plików w katalogu, dłuższy odczyt, opóźnienia.... To takie teoretyzowanie, fakt - filesystem jest szybki i działa to mniamusnie. Do katalogu chciałem wrzucac dlatego, bo czasami zdarzają sie zduplikowane pliki (np. setup.dll z dwóch gierek...).

Kopiując pliki zawalasz storage

Wrzucając je do katalogu np. Program Files (np. tym oplikiem konfiguracyjnym w OEMie) zawalam storage? Czylo storage będzie zajmowane wtedy jak pliki są poza \windows?

« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2008, 14:10:32 wysłana przez marcin_s3 »

*

Offline mww1990

• 393
  • mww
  • Sprzęt: Thoshiba g900 - HTC s740 ROSE - HTC Dream
« Odpowiedź #1215 dnia: Grudzień 16, 2008, 14:42:28 »
moBlue jest w kuchence? chyba jednak nie.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #1216 dnia: Grudzień 16, 2008, 15:22:12 »
Do katalogu chciałem wrzucac dlatego, bo czasami zdarzają sie zduplikowane pliki (np. setup.dll z dwóch gierek...).
setup.dll wywalaj, to są pliki instalatora .cab

Wrzucając je do katalogu np. Program Files (np. tym oplikiem konfiguracyjnym w OEMie) zawalam storage? Czylo storage będzie zajmowane wtedy jak pliki są poza \windows?
Tak, dla ścisłości \windows\gfx też jest w storage

paypal

*

Offline marcin_s3

• 261
« Odpowiedź #1217 dnia: Grudzień 16, 2008, 15:37:41 »
Do katalogu chciałem wrzucac dlatego, bo czasami zdarzają sie zduplikowane pliki (np. setup.dll z dwóch gierek...).
setup.dll wywalaj, to są pliki instalatora .cab

Tak, dla ścisłości \windows\gfx też jest w storage

Inaczej więc zadam pytanie: które katalogi są w storage?

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #1218 dnia: Grudzień 16, 2008, 15:41:20 »
wszystkie, poza \windows

paypal

*

Offline marcin_s3

• 261
« Odpowiedź #1219 dnia: Grudzień 16, 2008, 15:58:10 »
wszystkie, poza \windows

podkatalogi \windows\ tez siedza w storage?

« Odpowiedź #1220 dnia: Grudzień 16, 2008, 16:00:24 »
@Globallus

Jeśli dobrze wyczytałem ma być nowa wersja w weekend,  wiec jeśli to cos więcej poza kosmetyką, to może załóż nowy temat??/ W tym już ciężko bedzie się połapać, a tamtego może bysmy przykleili  :P
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #1221 dnia: Grudzień 16, 2008, 16:12:50 »
Yes

imgfs jest płaskie, nie posiada struktury katalogów, ona jest tworzona przez initflashfiles (looknij sobie na initflashfiles.dat w OEM_Lang_0415)

Jeśli dobrze wyczytałem ma być nowa wersja w weekend,  wiec jeśli to cos więcej poza kosmetyką, to może załóż nowy temat??/ W tym już ciężko bedzie się połapać, a tamtego może bysmy przykleili
Myślę, że jak nowa wersja pomyślnie przejdzie testy na forum, to można będzie nowy temat zrobić. Pierwsza wersja nowej bazy zawsze ma jakieś błędy, to nieuniknione.

paypal

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
  • Sprzęt: Toshi G9oo
« Odpowiedź #1222 dnia: Grudzień 16, 2008, 17:14:59 »

Tu mylisz kolego troszke pojecia. To co dostajesz to standardowy OS + sterowniki. Wgrane masz w nim pare aplikacji takich jak word, rozszerzajacych mozliwosci OS. Globalbus daje narzedzie do rozszerzenie OSu o programy zewnetrzne, ale nikt, absolutnie nikt nie karze Ci go uzywac. Skoro nie umiesz, nie uzywaj. Nie masz czasu nie uzywaj. Nie podoba sie, nie uzywaj. Boisz sie cos popsuc, nie uzywaj.

Nikt nie karze Ci uzywac Clean & Clear. Skoro nie umieja sobie poradzic, to albo niech sie ucza tak jak inni na swoich bledach, albo niech dadza sobie z tym spokoj. IMO gdyby nie byl przetestowany to takiego uzadzenia z masa bugow i ledwo dzialajacego nikt by nie kupil.

Jaki jest z tego moral ? Tosia potrzebuje czasu i checi. Umiejetnosci przychodza czasem, po obejzeniu organoleptycznym kuchni, latwo dojsc jak ona dziala. I konczy sie na tym ze trzeba trafic kursorem w takie male kwadraciki, zastanowic sie nad tym czy chce sie dany element, potem trafic w taka mala zielona strzalke w lewym gornym rogu i na koniec krzyzyk zamykajacy aplikacje. Calosc procesu konczy SuperRUU, ktore jak mniemam umiece obsluzyc skoro wgrywacie przygotowany Clean & Clear.

Co do moblue, wyzej wrzucilem linka do oempacka, ktory dziala na 100%. To chyba takze wyczerpuje temat BT.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #1223 dnia: Grudzień 16, 2008, 17:30:02 »
Tu mylisz kolego troszke pojecia. To co dostajesz to standardowy OS + sterowniki. Wgrane masz w nim pare aplikacji takich jak word, rozszerzajacych mozliwosci OS. Globalbus daje narzedzie do rozszerzenie OSu o programy zewnetrzne, ale nikt, absolutnie nikt nie karze Ci go uzywac. Skoro nie umiesz, nie uzywaj. Nie masz czasu nie uzywaj. Nie podoba sie, nie uzywaj. Boisz sie cos popsuc, nie uzywaj.
Nom, toshiba dokłada tylko kilka aplikacji, to nie HTC, gdzie masz OS przeładowany w większości nieprzydatnym oprogramowaniem

paypal

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
« Odpowiedź #1224 dnia: Grudzień 16, 2008, 18:02:41 »
Dodam jeszcze, bo gdzies po drodze ktos napisal ze skoro to n-ty pda w czyims zyciu to od umie flashowac, gotowac etc.

To jest moj pierwszy pda, pierwszy raz mialem stycznosc z gotowaniem i nie spotkalem sie z jakimikolwiek problemami. Poczytalem najpierw troche na xda-developers.com, potem tutaj. Samo poszlo. Samo flashowanie to przerabialem najpierw na motoroli A925 potem na V6maxx.

Wracajac do ogolnej dyskusji na temat C&C. Globalbus, moze wyedytowalbys pierwszy post i dozucil tam linki do oempackow przygotowanych przez forumowiczow ? Pojawilo sie tu kilka i ja osobiscie nie pamietam na ktorej stronie co bylo :P Niewiele a moze usprawnic. O albo, ew. jak pojawi sie ten nowy topic po aktualizacji, to tam dodac ?

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #1225 dnia: Grudzień 16, 2008, 18:52:58 »
a ja mam inny pomysł, parę kliknięć i wydzielone 2 foldery na 4shared. Nie rozdrabniajmy się, proszę wrzucać paczki tam :wink:
Rzecz jasna wszelkie płatne oprogramowanie będzie kasowane, to nie miejsce na takie rzeczy :ohreally:

paypal

*

Offline Czarnas

• **
  • 230
« Odpowiedź #1226 dnia: Grudzień 16, 2008, 19:13:47 »
a ja mam inny pomysł, parę kliknięć i wydzielone 2 foldery na 4shared. Nie rozdrabniajmy się, proszę wrzucać paczki tam :wink:
Rzecz jasna wszelkie płatne oprogramowanie będzie kasowane, to nie miejsce na takie rzeczy :ohreally:

No i działa :] Jak złapię chwilę wolnego i uporam się z tym co mam na pc, a czego nie, co warto wrzucić, a co nie, to coś tam wrzucę. Może dodam jeszcze jakieś grafiki :] Dzięki globalbus

« Odpowiedź #1227 dnia: Grudzień 16, 2008, 19:27:09 »
Znalazłem trochę czasu i postanowiłem  zobaczyć jak to jest z tym gotowaniem :) Szczerze po odhaczeniu większości :) jestem więcej niż zadowolony :) Proponuje żeby nie dawać Romu ze wszystkim bo tylko zniechęca do C&C :) Podzieliłbym temat na dwa wątki jeden to dyskusja a drugi aktualizacje :) Tak byłoby czysto :) i jasno :)

*

Offline Drops

• 13
« Odpowiedź #1228 dnia: Grudzień 16, 2008, 22:37:57 »
małe sprostowanie:
nigdy nie napisałem że nie działa odbieranie plików na romie globalbusa - parę stron wcześniej zadałem pytanie, lecz nikt mi nie odpowiedział (jeżeli komuś nie chce się szukać, to przypomne: jak odebrać wizytówki z np. nokii tak żeby zapisały się automagicznie w kontaktach | hint: moBlue zapisuje *.vcf na karcie i nic więcej). Więc się nie dowiedziałem!! Jeżeli ktoś mi napisze jak to zrobić, to będe wdzięczny, ale na chwilę obecną rom playowy działa dobrze (pod tym względem) a czkolwiek i tak nic nie przebije romu globalbusa (żeby nie było). Czekam na wszystkie sugestie jak ten problem rozwiązać...

Pozdrawiam

« Odpowiedź #1229 dnia: Grudzień 17, 2008, 00:08:54 »
Jestem o krok od wrzucenia softu globalbusa... Tylko pytanie... Co strace, czego nie będe miał i co nie będzie mi działało po wgraniu?? Mam teraz 3.07BAI - soft nie playowy... Boje się że po wgraniu zacznie mi się wszystko sypać... Zaczną się dziać cuda i połowy aplikacji nie odpale  :( Jak to jest?? Co mi zniknie po wgraniu tego softu