Zrobiłem wszystko jak w instrukcji (łącznie z tym czyszczeniem z poziomu karty pamięci), zainstalowałem, przetestowałem, moje wrażenia, z pierwszej w życiu zmiany romu:
Przy całym szacunku dla autora, jego umiejętności i pracy jaką włożył w stworzenie tego romu:
Na plus:
- Wszystko działa szybciej niż na 6.0.
- Litery przy pisaniu SMS się tak nie zawieszają i gubią.
- Blokowanie klawiszy i odbieranie rozmów za pomocą suwaka (trochę jak w Iphone)
Na minus:
- Bateria trzymała mi 2 dni normalnego użytkowania, teraz pada mi nawet po 8-12 godzinach ;/ Telefon się wyłącza momentalnie.
- Menu chyba nie wygląda jak to z windows 6,5. Moim zdaniem pasek start rodem z widowsa komputerowego to porażka (palcem nic się z niego nie otworzy bo za małe ikonki).
- Potrafi się przywiesić przy rozmowie przychodzącej (od razu jest połączenie nieodebrane bez sygnału).
- Czasem przy próbie włączenia Wi-Fi świruje. Zasięg wydaje mi się być dużo mniejszy (w łazience Wi Fi działało normalnie, a teraz nie odbiera).
- W SPB mobile shell zniknęła gdzieś przydatna ikonka przyciemnienia i rozjaśnienia ekranu. Nie wiem czy to wina windowsa czy SPB.
- Rom w wersji z gotowca wcale nie jest żadne C&C. Zainstalowane jest duuużo więcej programów niż byłoby niezbędne dla przeciętnego użytkownika. Po nazwie Clean and clear spodziewałbym się absolutnego minimum a tu odpadłoby 10 pozycji i bym po nich nie płakał. Wiem, że można sobie to samemu ugotować, ale jestem nowicjuszem i tego jeszcze nie umiem. Mam nadzieję, że się nauczę.
- Menu SMS to dla mnie jakaś totalna porażka. Pisząc SMS nie ma łatwej opcji "odpowiedz". Przy wybieraniu nowej wiadomości SMS jest na samym końcu listy, chociaż oczywistym jest, że SMSów przecież piszemy najwięcej. Dziwny sposób wyświetlania starszych wiadomości- ogólnie nie wpadłbym, że można to tak skomplikować, a z telefonu korzystam nie od dziś.
Generalnie rom byłby ok, ale długość pracy na baterii go dla mnie dyskwalifikuje (nie mogę ładować telefonu 2 razy dziennie

Jaki rom poleciłyby mi osoby, którym C&C nie przypadł do gustu? (szybki, czysty i bez większych błędów)?