Witam.
Jestem użytkownikiem Toshiby g900, na forum jestem już od jakiegoś czasu i do tej pory zawsze rozwiązania moich problemów znajdowałem albo sam, albo w innych wątkach na forum. Moim pierwszym i jedynym modyfikowanym ROMem był 1.11 Clean&Clear właśnie. Ostatnio postanowiłem sprawdzić, co nowego pojawiło się w tym ROMie i sprawiłem sobie kuchnię do 1.35 na WM6.1. Po paru godzinach zabawy mam kilka pytań:
1. Czy ma ktoś kuchnię od 1.11

i mógłby wrzucić na jakiś serwer?
2. Jeśli nie kuchnię, to chociaż OEMa manilli z tej wersji, to jest wersja bodajże z update 19 na stronie XDA. Tamta chodziła płynnie, ta nowa trochę muli na tej samej częstotliwości, 208MHz bodajże.
Teraz problemy z aktualnym ROMem:
3. ROM wersja bez Manilli, z HS++. Pod prawym SoftKey przypisane są Kontakty, uruchamiam je, zamykam, i już nie mogę uruchomić kolejny raz, da się dopiero po hibernacji / jakimś czasie / uruchomieniu i podziałaniu na jednej lub kilku losowych aplikacjach. Czy ktoś zetknął się z tym problemem? Co można z tym zrobić? Czy to może być wina wadliwego HS++, wiem że on ma opcję ustawienia rodzaju działania po naciśnięciu krzyżyka, może jakiś konflikt?
4. Wybrałem w ramach oszczędności baterii tryb GSM, mam zainstalowane Network Settings PLK. Po włączeniu netu, tryb zmienia się na EDGE, i jednocześnie blokuje się okienko ręcznej zmiany trybu w ustawieniach telefonu (zostaje EDGE). Pomaga dopiero wł/wył modułu telefonu w CommManagerze, wtedy wraca na GSM. Czy można go jakoś zmusić, żeby wracał sam z siebie do GSM po skończonej zabawie z netem?
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
edit:
Do pytania 3: proces kontaktów po ich zamknięciu pozostaje uruchomiony, podejrzałem w TaskManagerze. Można coś z tym zrobić?
I kolejne pytanie: czy da się, i jeśli tak to jak, przenieść oemy z jednej kuchni do drugiej? Tzn. czy jest jakiś prosty sposób.