Niestety problem jest cholernie uciążliwy. Przez ostatnie 8 godzin poziom naładowania baterii spadł z 90% na 41%. Trzy razy Toshiba sama się wybudzała i trzy razy ją ponownie usypiałem - niestety nie wiem ile czasu radośnie sobie świeciła, bo nie pilnowałem jej bez przerwy. Co prawda noszę przy sobie zapasową baterię, ale to tylko środek zaradczy, a tutaj trzeba pozbyć się źródła problemu.
Poniżej zamieszczam listę programów niewgotowanych, z których korzystam:
GreenSoftware GSPlayer
Novan Digital Labs CallFirewall
Astraware Bejeweled 2
hc4 ObexInboxEx
Gougelet PE XcView Pocket
Esmertec JBed 20100124_1_1
Cubicsoft Pocket Demotywatory
Opera Software Opera Mini 5
ACCESS NetFront Browser v4.0 Cpt
Mort's MortPlayer
Parlingo Ltd. Parlingo
Normalnie włączone w tle mam dwie aplikacje - Total Commander i Text Messages (tmail.exe) i zazwyczaj w takich momentach Toshiba się sama wybudza. Z drugiej strony wątpię, żeby w/w programy miały coś z tym wspólnego, bo do wybudzenia doszło też (raz czy dwa) bez żadnego dodatkowego programu.
Korzystam z IPM od Slabnoff-a, pobranego tutaj z pdaclub.pl. Czy możliwe, że to on powoduje takie jazdy? Wiem, że jest w kilku wersjach, więc jak uda mi się zidentyfikować swoją, to dam znać.
EDIT: korzystam z wersji "Slabnoff_low_power_new" dostępnej w
tym poście.
Powiedzmy, że HR chciałbym sobie zostawić na później, tak samo jak gotowanie nowego ROM-u. Czy ktoś ma pomysł o co może chodzić? Gdyby Toshiba jeszcze sama się wyłączała po tym samoczynnym wybudzeniu, to byłoby małe piwo. Niestety po czymś takim automatyczne przechodzenie w stań uśpienia idzie w krzaki.
@mikkuss - SR pomaga na jakiś czas (różnie - godzina, kilka godzin) po czym wszystko wraca do "normy" (czyt. samowolka przy wybudzaniu), nawet gdy Toshiba leży nietykana, nic nie jest uruchomione.