[Final] Clean & Clear ROM 1.35 for G900

• 3125 Odpowiedzi
  • 316475 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Cielak

• *
  • 86
  • Sprzęt: Tośka G910
Odp: [Final] Clean & Clear ROM 1.33 for G900
« Odpowiedź #2610 dnia: Sierpień 24, 2009, 19:41:17 »
używanie gf5500 gapi lub tcpmp
A jakaś większa podpowiedź. Mam ugotowane tcpmp z twojej kuchenki. Z tego co wiem to jest otwarzacz plików mulitmedialnych.
Nie używam gf5500 gapi bo w nic nie gram.

I jeszcze jedno. Czy można jakoś ustawić xguru by przy odpalaniu telefonu startował on w trybie normal, a nie turbo (Speed-->Divider-->Mode), bo gdy jest tryb turbo bateria nie wytrzymuje mi nawet jednego dnia? Albo jakiś inny sposób by troche zaoszczędzić baterii?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2009, 19:44:22 wysłana przez Cielak »

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #2611 dnia: Sierpień 24, 2009, 19:53:48 »
sam nie powinien się zawieszać na amen. Raczej.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
« Odpowiedź #2612 dnia: Sierpień 25, 2009, 11:13:30 »
Próbowałem zmienia się ogólnie czcionka tekstu min na todayu a ten krzyżyk i ok oraz napis potwierdzający wyłączanie bez zmian drażni mnie to bo gdy mam wszystko małe nagle takie wyłupiaste wszystko
sys\base_dpi_192\shellres.192.dll

Nie da się jakoś z poziomu romu wgranego usunąć tego bo próbowałem usunąć ten plik z folderu windows ale się nie da bo jest w pamieci rom a nie chcę od nowa rom gotowac i wgrywać
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #2613 dnia: Sierpień 25, 2009, 11:31:43 »
nie usuwać, a nadpisać trzeba

paypal

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
« Odpowiedź #2614 dnia: Sierpień 25, 2009, 11:44:05 »
nie usuwać, a nadpisać trzeba

wrzuciłem do katalogu windows i zniknelo mi logo windows z menu start i ikony zwariowały foldery zmieniły się na słuchawkę telefonu

« Odpowiedź #2615 dnia: Sierpień 25, 2009, 11:47:21 »
Witam
Jestem nowym posiadaczem toski przesiadłem się z HTC TYTN mam małe pytanie co zrobić jeżeli plik z romem ma wage przekraczającą 70,95 mb? Wyszło mi 73 mb używam kuchenki podanej w tym temacie i szczeże powiem że niewiele oem packów zaznaczyłem. W tytanie nie było tagiego ograniczenia więc co teraz?

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #2616 dnia: Sierpień 25, 2009, 11:49:40 »
wrzuciłem do katalogu windows i zniknelo mi logo windows z menu start i ikony zwariowały foldery zmieniły się na słuchawkę telefonu
wrzuciłeś zły plik? w kuchnii to moduł jest > recmod trzeba

paypal

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
« Odpowiedź #2617 dnia: Sierpień 25, 2009, 11:51:08 »

Wrzuciłem to co pisałeś sys\base_dpi_192\shellres.192.dll

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #2618 dnia: Sierpień 25, 2009, 11:59:21 »
tam jest moduł(folder) a nie plik.

paypal

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
« Odpowiedź #2619 dnia: Sierpień 25, 2009, 12:00:50 »
Tak który wrzuciłem do katalogu \windows i zwariowały ikony

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #2620 dnia: Sierpień 25, 2009, 12:10:42 »
Witam
Jestem nowym posiadaczem toski przesiadłem się z HTC TYTN mam małe pytanie co zrobić jeżeli plik z romem ma wage przekraczającą 70,95 mb? Wyszło mi 73 mb używam kuchenki podanej w tym temacie i szczeże powiem że niewiele oem packów zaznaczyłem. W tytanie nie było tagiego ograniczenia więc co teraz?
nie wiem czy to ja nie rozumiem, czy po prostu idiotyczne pytanie... :-| po prostu zaznaczyć mniej?  :-?
Mio P560 -> Toshiba G900 , iPod touch 2g -> Samsung Galaxy S2

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
« Odpowiedź #2621 dnia: Sierpień 25, 2009, 12:14:59 »
Ja dodam przy okazji po użytkowaniu jakiś czas romu wiem co nie używam i usunąłem to z kuchni po naciśnięciu na start po jakimś czasie pojawia mi się błąd i pisze "Błąd plik 'temp\dump\.ROM\imageinfo.bin' już istnieje

Rozkminiłem sprawę usunąłem kuchnie i wypakowałem od nowa i poszło jak po maśle  :ok:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2009, 14:16:44 wysłana przez MaryGave »

« Odpowiedź #2622 dnia: Sierpień 25, 2009, 19:40:32 »
Witam
nie wiem czy to ja nie rozumiem, czy po prostu idiotyczne pytanie... :-| po prostu zaznaczyć mniej?  :-?

Właśnie o to chodzi że już mniej się nie da. Zauważyłem dziwną sprawę jak dodam manille za każym razem mi przekroczy bez różnicy na to czy mam zaznaczonych 5 oempacków czy 20. Jak nie zaznacze manilli wszystko sie mieści w określonych granicach. Dziwna sprawa ale trudno manille dogram osobno po zmianie romu

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #2623 dnia: Sierpień 25, 2009, 22:04:38 »
no wybacz, ale używałem romu z manilą, jak i bez niej i jakoś miałem zawsze tyle samo oem'packów. zależy co wgrywasz, bo jeśli będziesz wgrywał programy po 5-6 mb, to nie dziwne, że nic nie mozesz zaznaczyć :-|

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
« Odpowiedź #2624 dnia: Sierpień 25, 2009, 22:43:17 »
Witam

Właśnie o to chodzi że już mniej się nie da. Zauważyłem dziwną sprawę jak dodam manille za każym razem mi przekroczy bez różnicy na to czy mam zaznaczonych 5 oempacków czy 20. Jak nie zaznacze manilli wszystko sie mieści w określonych granicach. Dziwna sprawa ale trudno manille dogram osobno po zmianie romu

Podczas gotowania jaki wybierasz sposób kompresji LZX czy XPR ?

« Odpowiedź #2625 dnia: Sierpień 26, 2009, 00:24:06 »
LZX teraz kolejny mały problem nie moge w ogole manilli wybrać za każdym razem jak ja wybiore sypią się błędy i nikti . Niewiem na nowo wypakuje kuchnie moze coś pomoże. Ps ostatnie pytanie z czym się może gryźć manilla lub bez czego może się sypać?

EDIT

OK udało się. Rozmiar odpowiedni manilla w środku. Nie wiem tylko dlaczego  jak mam quick menu zaznaczone to manilli zaznaczyć nie moge jedno z drugim strasznie się nie lubi  :-|. Ale to już mniej ważne   :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2009, 07:36:44 wysłana przez marwo88 »

*

Offline v!ccy

• *
  • 73
  • Sprzęt: Moto Milestone
« Odpowiedź #2626 dnia: Sierpień 26, 2009, 20:04:27 »
A ja mam inne pytanie, co zrobić aby wi-fi uruchamiało i czy w ogóle tak się da. Wiem że to popularny problem i da się go obejść używając menedżera połączeń htc, ale zależy mi bardziej na tym aby działało to na zwykłym menu od toshiby, dzięki temu będą mi działały także skróty od spb...
Prosto mówiąc: czy jest jakiś sposób aby włączyć wi-fi bez menedżera htc ;)

Mam jeszcze jedno pytanie: można przywrócić normalne otwieranie wiadomości w skrzynce sms? Bo aktualnie kiedy wybiorę wiadomość to pokazuje mi się coś w stylu rozmowy z danym kontaktem, a pamiętam że w wm6 miałem normalne otwieranie pojedynczej wiadomości, myślę że wiecie o co mi chodzi ;) Czy też może to jest przypadłość wm6.1/romu globalbusa?

To tyle, z góry thx za odpowiedzi :)
Nokia 3410>Sharp TM100>SE V600i>SE W800i>Toshi G900>SE X1i>Milestone.

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
« Odpowiedź #2627 dnia: Sierpień 26, 2009, 21:19:45 »
A ja mam inne pytanie, co zrobić aby wi-fi uruchamiało i czy w ogóle tak się da. Wiem że to popularny problem i da się go obejść używając menedżera połączeń htc, ale zależy mi bardziej na tym aby działało to na zwykłym menu od toshiby, dzięki temu będą mi działały także skróty od spb...
Prosto mówiąc: czy jest jakiś sposób aby włączyć wi-fi bez menedżera htc ;)

Mam jeszcze jedno pytanie: można przywrócić normalne otwieranie wiadomości w skrzynce sms? Bo aktualnie kiedy wybiorę wiadomość to pokazuje mi się coś w stylu rozmowy z danym kontaktem, a pamiętam że w wm6 miałem normalne otwieranie pojedynczej wiadomości, myślę że wiecie o co mi chodzi ;) Czy też może to jest przypadłość wm6.1/romu globalbusa?

To tyle, z góry thx za odpowiedzi :)

Wybierasz w kuchni comm manager toshiby a co do sms odpalasz advanced configuration zakładka messages i pierwsza funkcja Threaded SMS ustawiasz na disabled

*

Offline v!ccy

• *
  • 73
« Odpowiedź #2628 dnia: Sierpień 26, 2009, 21:54:25 »
No właśnie chodzi o to że wybrałem sobie comm manager toshiby i nie chce mi się włączyć wi-fi, stąd moje pytanie czy jednak jakoś można to rozwiązać, czy też muszę wgrać comm man. htc?

A co do drugiego, rzeczywiście, zapomniałem o Advanced Configuration ;)

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
« Odpowiedź #2629 dnia: Sierpień 26, 2009, 22:08:31 »
No właśnie chodzi o to że wybrałem sobie comm manager toshiby i nie chce mi się włączyć wi-fi, stąd moje pytanie czy jednak jakoś można to rozwiązać, czy też muszę wgrać comm man. htc?

A co do drugiego, rzeczywiście, zapomniałem o Advanced Configuration ;)

hmm u mnie tylko na htc nie śmigało może walnij harda  :evil:

*

Offline v!ccy

• *
  • 73
« Odpowiedź #2630 dnia: Sierpień 26, 2009, 23:57:29 »
No więc nie robiłem HR, tylko wgrałem nowy rom (usuwałem parę rzeczy - ale wgrałem ten sam co wcześniej comm manager - od toshiby).
Zaraz po włączeniu na czystym romie, sprawdziłem - wi-fi działa normalnie i odpala się z 'menu bezprzew.'
Ale kiedy przywróciłem backup, wi-fi znowu przestało działać - samo menu się włącza, ale wifi już nie.
Domyślam się że wina leży gdzieś w rejestrze, który mam zapisany w backupie. Mam strasznie dużo ważnych i potrzebnych rzeczy, więc trochę trudno byłoby mi wgrywać i ustawiać wszystko od początku.
A więc czy ktokolwiek wie co muszę zmienić w rejestrze żeby wi-fi zadziałało?
Jeżeli nie to trudno, będę musiał wgrać wszystko od początku, bo na wi-fi mocno mi zależy...

*

koldasz

« Odpowiedź #2631 dnia: Sierpień 27, 2009, 07:55:01 »
zamiast spb ,wisbar+wtyczka pdastatus i dziala hehe.

*

Offline marcin_s3

• 261
  • Sprzęt: i8000, SG Note, Sandisk microSDHC 16 Gb
« Odpowiedź #2632 dnia: Sierpień 27, 2009, 09:05:53 »

Sugeruję:
- recmod z plików, zrobi Ci się plik .dll, który wgrywasz do /windows/
- lub: szukasz na xda-developers shellres.192.dll untouched, wgrywasz do katalogu Windows, lub przerabiasz na moduł i podmieniasz w kuchence. Wtedy przy ugotuje się rom z nie przerabianym shellres'em.

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
« Odpowiedź #2633 dnia: Sierpień 27, 2009, 15:41:37 »

Sugeruję:
- recmod z plików, zrobi Ci się plik .dll, który wgrywasz do /windows/
- lub: szukasz na xda-developers shellres.192.dll untouched, wgrywasz do katalogu Windows, lub przerabiasz na moduł i podmieniasz w kuchence. Wtedy przy ugotuje się rom z nie przerabianym shellres'em.

Wykonałem recmod pliku sys\base_dpi_192\shellres.192.dll podmieniłem w katalogu windows i nic nie dało a nowego romu nie chce mi się ładować

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
« Odpowiedź #2634 dnia: Sierpień 27, 2009, 15:42:43 »
tak, tylko trzeba wziąć ten plik z innego romu, bo nadpisanie tego samego tym samym efektu nie da.

paypal

« Odpowiedź #2635 dnia: Sierpień 27, 2009, 16:46:06 »
Witam
Zauważyłem kolejny dziwny problem. Ugotowałem dzisiaj świeży rom z manilla. Wszystko działa pięknie do momentu w którym włączę wi-fi. Gdy Wi-fi zostaje włączone nie moge w ogole wejść do menu telefon tak jak by się zawieszał działa jedynie manilla. Po resecie wszystko wraca do normy aż do momentu gdy znów włączę wi-fi . Wie ktoś może co może być przyczyną? We wcześniejszej wersji nie miałem manilli oempaki te same i wszystko działało jak należy. Jakieś rozwiązania?

*

Offline marcin_s3

• 261
  • Sprzęt: i8000, SG Note, Sandisk microSDHC 16 Gb
« Odpowiedź #2636 dnia: Sierpień 27, 2009, 18:16:33 »
tak, tylko trzeba wziąć ten plik z innego romu, bo nadpisanie tego samego tym samym efektu nie da.

ew. z xda-developers, szukając shellres(...) untouched. Wisi w przynajmniej kilku wątkach na xda.

*

Offline Citek

• 45
  • Sprzęt: SE k750i & Tośka G900 & G1
« Odpowiedź #2637 dnia: Sierpień 27, 2009, 20:26:03 »
Witam
Mogę potwierdzić, że po ugotowaniu kuchni z Comm Manager Toshiba zamiast Comm Manager HTC rozwiązuje problem z włączaniem Wi-Fi, a zamiana RIL Driver Rover Q7 na Driver 3.06 Play naprawia błąd z trybem głośnomówiącym, działającym non stop mikrofonem i prawdopodobnie szybciej ubywającą baterią (tego do końca nie jestem pewien, ponieważ testuje ROM dopiero drugi dzień).

Mam jednak jeszcze kilka pytań do tego ROMu i kuchni.
W kuchence istnieje pozycja hamachi tylko niestety jakoś nie mogę jej nigdzie znaleźć.
Druga sprawa czy można w jakiś szybki sposób zmienić w kuchni albo już w ostateczności w zainstalowanym ROMie podmapowanie przycisku głośności z blokowania klawiatury na wł/wył latarki (czyli tak jak jest np. w ROMie pavlacha).
Trzecie pytanie czy i jak można przenosić programy z innych ROMów. Chciałbym przenieść program SU2U z ROMu ROM 20954 + kuchnia felixa update 26.03 /pavlach/ do właśnie ROMu globalbusa. Jak to zrobić?

*

Offline orzo

• 1042
« Odpowiedź #2638 dnia: Sierpień 27, 2009, 21:03:35 »
co do ostatniego to po prostu kopiujesz folder z jednej kuchenki z danym oemem, do drugiej, do katalogu OEM, a nasępnie odpalasz kuchenkę i zaznaczasz:P

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
« Odpowiedź #2639 dnia: Sierpień 27, 2009, 21:16:42 »

ew. z xda-developers, szukając shellres(...) untouched. Wisi w przynajmniej kilku wątkach na xda.

Wrzuciłem stąd http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2791169&postcount=3 i niestety to bez zmian